A bomo letos kaj pekli?

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

6. dec 2007 18:56

jagodas, oprosti, ker nisem že prej pisala, nisem imela časa. Ja meni je prav, da se razdeli tako da ga lahko vsaka dobi. vida u.

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

6. dec 2007 19:19

Jerneja, kakšne bonbone pa vzameš. Tiste navadne, trde, sadne? regina

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

6. dec 2007 19:21

Vsem pekaricam in pekom dodatno svetujem še nakup revije Dober tek, da vam ne zmanjka receptov do praznikov:))) Super zadevce...

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

6. dec 2007 19:26

anja27 je napisal/a:

Danes je imela naša mamamia v Večeru celostranski članek o peki piškotov! Ste videle? Prav razveseljivo. Me je že navsezgodaj razveselila in opomnila, da ni več ne vem koliko časa do Božiča.

Super, mamamia, še večkrat se priporočamo!

Anja
Tukaj je link iz Večera: http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id= Lani sem delala cimetove zvezdice po njenem receptu, ki ga je objavila, mislim, da najprej na forumu, potem še med recepti. V glavnem... sem bila pred zelo, zelo veliko skušnjavo - ali se lotiti priprave teh zvezdic, ali ne. Ma, ker Mamamia, ne bi bila Mamamia, ki vsako stvar tako detaljno in predvsem slikovito opiše, da imaš občutek, kot, da se ta ženska sprehaja po tvoji kuhinji, s predpasnikom zavezanim okoli pasu, sem si rekla en popoldan... Zdaj ali nikoli! Sem vzela tiste zmlete mandeljne s hladilnika, ubila 5 domačih jajc, jim odvzela beljake in dodala še ustrezno količino mletega sladkorja in cimeta... Zvečer sem veselo izrezovala tiste zvezdice in jih mazala z beljaki... Zjutraj je bil rezultat... popoln! Zvezdice, kot bi jih naslikal! Tako, da tiste, ki še niste delale cimetovih zvezdic - brez strahu pred pripravo! Sledite njenim navodilom in rezultat izpade odličen! Mijan

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

6. dec 2007 19:46

Se ne spomnim vec, kaksni bomboni se dobijo v Sloveniji (katere znamke), so pa res tisti ta trdi, sadni, testo za piskote pa je tisto ta najbolj navadno (v ZDA je to za "Sugar cookies"). Bombone pa malo zdrobim, pa dam ponavadi razlicne barve v vsako luknjico. Veliko uspeha! Jerneja USA

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

6. dec 2007 19:52

Tudi meni cimetove zvezdice po receptu Mamamie zadnja leta ratujejo kot za stavo, le janeževih kapic nekako ne pogruntam No, mogoče se še letos spet opogumim in poskusim, četudi je tudi brez njih seznam že dovolj dolg Irena

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

6. dec 2007 19:54

Super, hvala, bom tudi jaz letos to probala. Kar jutri grem poiskat te navadne bonbone. Lep pozdrav! regina

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

6. dec 2007 20:04

piškotek, janeževe kapice (ali zarezance) moraš sušiti celih 24 ur preden jih daš pečt, pa ti bojo ratale. Preverjeno.

Sicer delam janeževe zarezance (iz Velike knjige o peki - naše Biblije), vendar je recept in priprava ista kot pri kepicah. Testo naredim enkrat po kosilu, pustim počivat kaki 2 uri, popoldan naredim piškotke in pečem šele naslednji dan pozno popoldne. Ko sem jih pekla prvič, sem jih dala eno rundo pečt že naslednje jutro in so se razlezli. Tisti, ki sem jih pekla komaj pozno popoldne, pa so ratali kot na sliki. Takrat sem spoznala, v čem je finta: dovolj dolgo se morajo sušiti.

Anja

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

6. dec 2007 20:08

Ja, revija Dober tek, samo ne tista klasična-mesečna, ampak posebna izdaja andreja č.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. dec 2007 20:24

Jerneja jaz sem videla idejo za take piškote na internetu. Od takrat naprej v vsaki trgovini pregledam bombone in še nikjer mi ni uspeolo najti trdih bombonov brez polnila. Sem že obupala, da jih sploh najdem. Zdaj pa ne vem al sem jaz tako čorava ali jih res nimajo. jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti