A bomo letos kaj pekli?

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

6. dec 2007 10:17

ati zlati, tak domač prijatelj je naša priljubljena sladica. Moj recept je malo drugačen kot tvoj, pa količina je manjša, ampak si mi dal idejo, da bo letos malo drugačen. Pa recept tvojih piškotov sem tudi že sprobala in je res dober.

Drugače pa še vedno zbiram ideje, kaj bom pekla za praznike.  

Gobica

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

6. dec 2007 10:38

Kaj te piškote,ki jih pečete že sedaj potem skrijete al kak??Jaz sem čez vikend napekla ful piškotov-cimetove,maslene školjke,išlarje,brizgane,pa še bicikle zraven.. ampak bo v kratkem vsega zmanjkalo??!!Mi pač sproti pojemo,zato ne vem kako naj spečem na zalogo,razen da res skrijem nekam,kar pa se mi zdi malo noro! tatam

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

6. dec 2007 10:42

Tudi jaz sem že spekla sladke jurčke, ježke, kekse na stroj in domačega prijatelja - pa ni nič več. Odločila sem se, da pečem samo zadnji teden pred božičem, ker drugače nima smisla - vse prej pojedo. Razen, da bi piškote prinesla seboj v službo in jih tukaj hranila, ker doma nimam primernega skrivališča. bina

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

6. dec 2007 11:11

Meni se tudi zdi peka piškotov  prezgodaj. Enkrat sem jih začela peči tam okrog petnajstega, pa je bilo treba kar parkrat ponovit.  Malo me tole spominja na Rutarja pred par leti, ko se je odel v novoletno vzdušje že oktobra, nisem mogla verjeti očem.

Časa za nabiranje kilogramov je do novega leta še dovolj.

Lijana

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

6. dec 2007 11:41

Lijana, tole je GUŠT!!! Če veš, kaj mislim....

Sladko (dobesedno) pričakovanje, z vsem, kar spada zraven! Pecivo, venčki, voščilnice... vse to da decembru en tak lep pridih domačnosti. In zato tako rada prebiram te teme.

Tako da z Rutarjem si ga malo pihnila, oprosti.

jasna

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

6. dec 2007 11:49

Mogoče sem ga pihnila malo mimo, ampak malo. Tole temo si odprla že osmega novembra in vidim, da  marsikatere že nekaj časa pečete-jo na veliko. Saj zaradi mene lahko celo leto vsak dan.

Hotela sem povedat, da teli prazniki postajajo skoz bolj evforični in se podaljšujejo.

Lijana

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. dec 2007 11:57

Eni pa pečemo skozi celo leto, pa kaj potem Pri nas nimamo krofov samo za pusta, ampak ko se komu zluštajo, pa zato ne mislim, da smo čudni. Loni Makaroni

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

6. dec 2007 11:58

Pri nas je pa navada imeti 10 vrst piškotov za Miklavža, ker je pač Miklavž pri nas doma bil tisti, ki je nosil piškote in sadje, ne pa darila, potem pa peke ni bilo več...Za Miklavža so pač piškoti v naši hiši must be! katka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

6. dec 2007 14:18

Kaj pa bi človek počel v teh dolgih temnih dneh, če ne pekel in razvajal svoje. Jaz to počnem že drugi teden vsak dan. Veliko različnih keksov, katere bom okraševala teden dni prej. Danes sem delala piškote na flajš mašino, zvečer bom delala rafaelo, jutri pa ne vem kaj me bo uščipnilo. Vsi koti so že polni, povsod so škatle s piškoti. lp Vesna

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

6. dec 2007 14:20

LIJANA, pocakaj se nekaj let, ker saj ves, globalizacija, pa sploh nekateri radi kopirajo... Se bo zacelo okrasevati drevesca ze koncem novembra, tako kot je to v navadi v ZDA. Jaz seveda zelo upam, da se motim. Drugace pa upam, da bom jaz tudi zacela kmalu peci piskote, letos je ze malo zamude, da bom lahko spet obdarila prijatelje, ki so bili lani zelo preseneceni. Sem pa ze dobila narocila za te piskote, ki sem jih naredila lani (lahko se uporabijo tudi za okrasevanje drevesca). http://picasaweb.google.com/zianini/Cookies02 Jerneja USA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti