Kaj vas "skomina"?

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

5. nov 2007 23:26

Jaz razumem pod skominanje tisti grozni občutek, skoraj neznosen, ko te sprva bolijo zobje in potem se ta bolečina, no pa ne ravno bolečina temveč grozno nadležni filing seli po celem telesu... Skomina pa me: -drsanje s kakršnim koli kovinskim priborom po posodi, -misel na to da bi si z ostrim rezilom noža podrgnila po zobeh, -suha koža na mojih dlaneh med te ko zlagam in gladim perilo - kar znorim - takoj moram nehat in se it na debelo namazat s kremo Brrrrrrrrrr

dvojčica  

član od: 29.1.2007

sporočila: 85

6. nov 2007 8:22

Doma narejene volnene nogavice, groooza, brrr.... pa zvok svedra pri zobozdravniku in vonj v čakalnici in ordinaciji oz. misel na zobozdravnika nasploh. dvojčica

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

6. nov 2007 8:44

Če se kdo z nohtom praska po hlačah itd. ZAČETNICA

ally82  

član od: 2.10.2007

sporočila: 91

6. nov 2007 9:38

skomina -e ž (i) nav. mn. 1. kratkotrajen neprijeten občutek vzdraženosti, rahlega skelenja v zobeh ob zaužitju kake jedi, zlasti zelo kisle, trpke: dobiti, imeti skomine po nezrelem grozdju, jabolkih / že ob pogledu na trpke lesnike so se mu delale skomine // temu podoben telesni občutek zaradi odpora, strahu: če praskaš po pločevini, dobim skomine 2. ekspr. zelo velika želja po čem: spravil je uro v žep, da otroku ne bi delala, vzbujala skomin / s skominami je pomislil na večerjo; obšle so ga skomine po borovnicah / pregnati komu skomine po tuji zemlji Tolk za info, da bomo vedeli kaj to pomeni. V negativnem smislu pri meni: -ko sedim s kom in ta nonstop "trese", premika svoje noge V pozitivnem smislu: čokolada ally82

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

6. nov 2007 10:17

pa saj je čist luštno vedeti, kaj gre ljudem na živce, ne le, kar jih skomina katka

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

6. nov 2007 16:10

Res ste zanimive,me je že zdaj treslo,ko sem brala: rezanje stiroprja zobotrebec med zobmi,ko se zlomi pokanje prstov(moj sin) rdeča pesa(ne prenesem ne vonja ne okusa) nezrel kaki........ darja-

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

6. nov 2007 16:41

Jaz pa bežim stran, ko se hočejo otroci zmojimi lasmi igrati frizerja. Ne prenesem, da mi kdo šari po glavi. Razen frizerke. Pa tako kot moje predhodnice- praskanje z vilicami po posodi. gaja 1

teacher  

član od: 16.10.2007

sporočila: 68

6. nov 2007 16:59

A ni smešno, da na kulinaričnem forumu toliko oseb skomina oziroma zmrazi drgnenje vilice po posodi? teacher

muraj  

član od: 10.10.2007

sporočila: 42

6. nov 2007 18:46

Se pridružuje ena nova in pove, da jo najbolj skomina, zemlja na rokah, kar groza me je! muraj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti