Kaj vas "skomina"?

Coccinella  

član od: 6.9.2007

sporočila: 20

4. nov 2007 13:58

Kreda, lesena palčka sladoledne lučke, če si kdo pili nohte poleg mene,... Coccinella

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

4. nov 2007 14:48

Mene pa skomina šepetanje. Ne vem zakaj ampak res ne prenesem če kdo šepeta. Posebej oči je nagnjen k temu in mu skos govorim da naj neha :S.

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

4. nov 2007 15:06

Mene pa skominajo kakšni umetni materiali - ko kupujem kako športno zadevo, se mi kar koža naježi, ko potipam, kako majčko ali hlače. Pa ne vse. Samo določene. Skomina me, če samo pomislim na to, da se urežem, še posebej če se urežem s papirjem. Drugače me pa praktično zgoraj naštete zadeve ne skominajo. Določene zadeve se mi gnusijo ali pa jih ne prenesem (npr. da ljudje vlečejo namesto, da se useknejo), me pa ne skominajo. Se mi zdi, da večina ljudi ne ve pravzaprav, kaj točno pomeni "skominati".

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

4. nov 2007 15:11

Mene pa od vsega najbolj skomina če z nohti podrgnem po grobem zidu. Kr vse me zaboli takrat!! saš

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

4. nov 2007 15:18

Že dolgo časa imam skomine po sosedovem gruntu - (no saj jih nimam, samo tak primer je dan v SSKJ), sicer me pa skomina limona in ne vem, če tudi to spada sem, vsekakor se mi koža naježi ob prisotnosti nočnih metuljev (vešč) in podobnih živih bitij - pa se jih ne bojim, ampak mi je ob njih neprijetno.

rrr

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

4. nov 2007 16:36

Ni hujšega kot zlomljen noht, ko nimaš pri roki ne pilice in ne škarjic.Pa še vedenje, da ga je treba skrajšat, ko so drugi ravno lepo daljši. Sploh pa me ne moti ne breskev, ne praskanje po tabli, tudi mazanje pekača z margarino ne. j juma

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

4. nov 2007 17:45

Tiste šumeče vrečke me spravljajo ob pamet, pa palčke od sladoleda in alufolija. Julija

Pa na premalo zrel kaki sem pozabila. grooozaa. 

Sporočilo je spremenil(a) Julya dne 04. nov 2007 17:47:15

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

4. nov 2007 17:46

Skominajo me ta kosmate breskve, zato jem samo "pobrite" in bognedaj, da si nataknem volnene rokavice Kristalka

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

4. nov 2007 18:07

frina je napisal/a:

Mene skomina pršut. Resno.

Skomina me pa pesek med zobmi, ki je pomešan med riž in običajno ajdovo kašo ali moko.

( Skominati je namreč dvopomenka. )

F r i n a
Saj sem pomislila na to, ko sem odprla temo... ampak nekako imam v glavi, da ko me nekaj skomina, pomeni da me moti, ko pa mi nekaj povzroča skomine, pa si predstavljam, da bi to imela. No, očitno je po SSKJ drugače oziroma je tisto kar nas "skomina" tako pozitivno kot negativno!? No, da ne mlatim prazne slame - tole je skopirano iz SSKJ-a: skomínati -am nedov. (í) 1. brezoseb. imeti kratkotrajen neprijeten občutek vzdraženosti, rahlega skelenja v zobeh ob zaužitju kake jedi, zlasti zelo kisle, trpke: če jem nezrelo grozdje, me skomina; po jabolkih jo skomina; skomina ga po zobeh / v osebni rabi zobje me skominajo // imeti temu podoben telesni občutek zaradi odpora, strahu: ne praskaj po zarjaveli pločevini, ker me skomina; ko je gledal, kako nerodno seka, ga je kar skominalo 2. povzročati kratkotrajen neprijeten občutek vzdraženosti, rahlega skelenja v zobeh ob zaužitju kake jedi, zlasti zelo kisle, trpke: limone marsikoga skominajo // povzročati temu podoben telesni občutek zaradi odpora, strahu: sintetične tkanine jo skominajo 3. brezoseb., ekspr. čutiti željo po čem: vedno ga je skominalo po slavi; prav skomina ga, da bi jo vprašal / skominalo jo je po koščku domače potice; skominalo se mu je po prijateljih / že dolgo ga skomina po sosedovem gruntu skomína -e ž (í) nav. mn. 1. kratkotrajen neprijeten občutek vzdraženosti, rahlega skelenja v zobeh ob zaužitju kake jedi, zlasti zelo kisle, trpke: dobiti, imeti skomine po nezrelem grozdju, jabolkih / že ob pogledu na trpke lesnike so se mu delale skomine // temu podoben telesni občutek zaradi odpora, strahu: če praskaš po pločevini, dobim skomine 2. ekspr. zelo velika želja po čem: spravil je uro v žep, da otroku ne bi delala, vzbujala skomin / s skominami je pomislil na večerjo; obšle so ga skomine po borovnicah / pregnati komu skomine po tuji zemlji veverica Sporočilo je spremenil(a) veverica dne 04. nov 2007 18:08:48

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

4. nov 2007 18:15

Skomina me zvok svedra pri zobozdravniku, ali pa ko pomislim, da bi se urezala v britvico, papir ali travo -uuuuuuuh, groza!!!!!!!!!

LP

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti