Trgovke v delikatesi

tema je zaklenjena

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

23. okt 2007 8:17

Glejte, pedantni gor ali dol, jaz hočem eno osnovno higieno, ker če ne, je najbolje, da še kar Tita obudimo in se gremo naprej tiste cajte, ane? Dostikrat se poudarja -joj, kok je bilo včasih lepo in ja, tudi jaz imam nostalgijo, samo a lahko neki vprašam? A se kdo še vozi s stooenko? Ker je čisto spodoben avto, ane! Zakaj imate pa pred hišo bmw-ja??? A niso več dobri stari časi?? Če ne bi bilo razvoja, tudi en kup dobrih stvari in luksuza ne bi dobili.

In ne, nočem da je v delikatesah tako kot včasih, ko je trgovka poslinila prst, da je zavila kruh v papir. Tudi jaz delam s strankami in tudi od mene zahtevajo točnost in celo brezhibnost. Zakaj bi pa jaz drugim mogla vse spregledati, saj gre za moj denar.

Saj se ne gre za iskanje dlake v jajcu, samo eno spoštovanje do strank (nasploh do ljudi) je pa treba imet, če ne, tudi drugi ne bodo spoštljivi do nas.

Scorpy

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

23. okt 2007 8:32

Posebne salame lahko kupite v manjših pakiranjih, od 20 dkg do pol kile, pa si jo lahko doma sami režete. Če imate doma vago, si lahko natehtate točno toliko, kolikor ste želeli. Jabolka tudi prodajajo že pakirana, ali pa jih kupite cel zaboj - takih, ki so jih držali samo delavci. Hlebčke kruha imajo po 500 g ali po 1 kg, pa ni treba kupovati polovičk - če rabite manj, se da skombinirati s kakšnimi žemljami... (Ravno včeraj sem prebrala obvestilo strankam, da hlebčke režejo na polovice in četrtine in jih tako tudi zaračunajo. če želite, da vam kruh prej stehtajo, morate opozoriti prodajalko). Sicer pa je to z rezanjem kruha pravzaprav usluga trgovca. Po večini boste v tujini v takih večjih trgovinah dobili kruh zapakiran v vrečki in ga boste mogli kupiti toliko, kolikor so ga zapakirali. matilda

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

23. okt 2007 8:38

Issi je napisal/a:
. Skoraj prepričana sem torej, da imajo ti ljudje -v nasprotju s tvojim prepričanjem- še kaj drugega v rokah, ne le sadje... Issi
matilda

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

23. okt 2007 8:39

Scorpy je napisal/a:

. Tudi jaz delam s strankami in tudi od mene zahtevajo točnost in celo brezhibnost.

Scorpy
Brez zamere, pa si prepričana v to kar si napisala? Mogoče bi lahko kakšno tvojo stranko vprašali. In prosim, niti slučajno ne trdim, da nisi pridna vestna, točna in celo brezhibna, toda močno dvomim da si to 8 ur na dan 5-6 dni v tednu...itd V prvi vrsti si človek in človek je že po defoultu rojen z napakami ki jih prizna ali pa ne.. In ja, tisti cajti s Titom, so bili boljši, pa oosnovna higena gor ali pa dol ( sicer nevem kaj ima to skupnega s Titom)...Mislim, da ljudem takrat niti slučajno ni bilo toliko pomembno ali imajo v garaži ( že garažo so si težko privoščili) stoenko ali BMW-ja...zato pa je bilo veliko več pristnosti med ljudmi, druženja... Sicer je pa to moje mišlenje! Escada

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

23. okt 2007 8:58

Escada, ne da sem tako zelo brezhibna na delovnem mestu (se trudim), samo seveda, sem samo človek. Ampak, če naredim napako, se opravičim, ne pa še jezikam nazaj. In samo to (ne brezhibnosti) tudi jaz pričakujem - normalen odnos.

Pa še en primer: Končno zberete denar in greste in si kupite čisto nov model mercedesa. Ko se vsedete vanj, ugotovite, da so usnjeni sedeži raztrgani. (Hej, še vedno lahko čisto u redu sedite na njih!) No, kdo se ne bi šel pritožit nazaj? In takrat bi rada stala zraven in vam rekla, da ste tu mač pedantni.

(malo karikiram, samo za enega je luksuz mercedes, za nekoga drugega pa salama).  

Scorpy

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. okt 2007 9:05

Joj koliko problemov samo pri eni salami. Jaz na te stvari še nikoli nisem pomislila. In se sploh ne bi sekirala, če bi bil zraven še en košče druge salame, sicer se mi to ni še nikoli zgodilo ampak vseeno. Pač se zgodi, saj smo vsi samo ljudje ne pa roboti.

Da bi mi pa stregle z rokavicami? To bi mi bilo šele čudno.

Kaj pa, ko se kdo rokuje z vami? A si greste takoj umit roke ali si jih že pred njim čistite z otroškimi robčki (kot Monk), ker bog ve kaj je oseba preden se je rokovala z vami držala v rokah.

Ali pa ko greste v gostilno, bog ve ali so kuharji pripravljali hrano z rokavicami, ali je mogoče preden je prišla jed na mizo kdo kihnil gor, mogoče se je celo muha gor sprehajala (brez rokavic ) in bog ve, če si je kelner sploh umil roke, ko je šel iz WC - ja.

Ja še dobro, da v trgovini kruh primejo s papirjem, saj ni važno, če so jih pred tem že 5x premetavali (brez rokavic ), mogoče je še padel po tleh...

Ampak zdaj pa res komplicirate.

Joj, če bi vedele kaj jaz vse v službi primem in delam se me ne bi nikoli več noben dotaknil, če ne bi šla prej v sterilizator za pol ure.

jade

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

23. okt 2007 9:08

Scorpy se je to zgodilo v domčem kraju? Ker skoraj ne morem verjet!

Mene ne bi zmotil ovitek, sploh ne. Da pa prodajalka ne bi upoštevala moje vljudne pripombe, da bom ovitek odstranila doma, bi me pa. Odgovorila bi ji hvala lepa in enostavno šla.

Večkrat se mi zgdodi, da se nareže preveč salame ali odreže večji kos sira, pa ne kompliciram. In včasih si rečem, da premalo, saj gre za moj denar. Kar se tiče polisalam pa sem se navadila, da kupim kar celo v zavitku in jo potem doma na stroj lepo narežem. Pa še ceneje je.

marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 23. okt 2007 09:08:45

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

23. okt 2007 9:55

Ja, drage dame (sploh tiste, ki ste bolj pedantne), zanima me kakšne komentarje bi dajale, če bi prodajalka v delikatesi za vsakih 5 dag narezane salame salamoreznico šla čistit. Spet bi bila ta ista prodajalka vsega kriva, se pravi ničvredna in nesposobna. P.s. Ne delam v delikatesi ali kaj podobnega, delam pa z ljudmi. lep dan želim valči

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

23. okt 2007 10:19

jade, se čist strinjam s teboj. Tudi mene ne moti, če dobim mal druge salame gor. Tudi jaz v službi morem marsikaj prijeti in marsikoga. Najbolš pa je takle čas, ko je povno prehladov in šmrkastih noskov, potem grem pa domov s takšno majco kot, da je polž lezel po meni. Pa se nč ne pritožujem! Kaj vam je tko hudo če dobite mal mortadele zraven poli. A mortadela pa ni za pojest? vida u.

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

23. okt 2007 10:19

Pa še ena pohvala za delavke v delikatesi, saj so tudi napake so pa tudi dobre stvari. V sparu KK je na delikatesi ena resnično prijetna prodajalka močnejše postave, resnično prijazna, nameni ti besedo dve, pokaže kaj ima, svetuje, lepo nareže. Je čisto nekaj drugega kot prodajalka, ki mrko gleda z jezo nameče tisto salamo na tehtnico, ne nameni ti niti prijaznega pogleda. Jezna sama nase ker je tam. Sam odnos prodajalk in prodajalcev kar precej pripomore k priljubljenosti trgovine. Vsaka prodajalka mora biti tudi malo psihologa z ugotovitvami kako ugoditi posamezni stranki. Se mi pa zdi,da bi se stanje v naših trgovinah bistveno izboljšalo, če bi bila plača prodajalk po prometu. V dobro trgovk in kupcev. To je pa že delo za sindikate. P a se zgleda nimajo časa ukvarjati s takimi malenkostmi. Prijaznost uslužnost in dobra ponudba pomagata zgladiti marsikatero nerodnost v trgovini. Lp Nasha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti