22. okt 2007 17:44
sara.vidmar je napisal/a: |
He he, kaj pa tisto, ko čistijo šipe ... špricajo s čistilom, med šipami reže, čistilo leti direkt na razrezane salame, ki so razstavljene spodaj. Videla na lastne oči. sara |
22. okt 2007 17:44
sara.vidmar je napisal/a: |
He he, kaj pa tisto, ko čistijo šipe ... špricajo s čistilom, med šipami reže, čistilo leti direkt na razrezane salame, ki so razstavljene spodaj. Videla na lastne oči. sara |
22. okt 2007 17:46
ja vraga jih vstran vržejo, to pa že ja tudi sama grem zvečer okrog pol osme na malico pa imajo še vedno cele štose klobas narezanih. če bi res stran metali potem ne bi toliko narezali ampak bi bili bolj šparovni. in glede na to koliko vrst klobas imajo narezanih in kako drage so ene res ne verjamem da vstran mečejo. nektarina
22. okt 2007 18:05
Me čisto resno zanima, kako to, da sploh še živimo, mi, ki smo že v prejšnjem stoletju (pardon, tisočletju) polnoletnost dosegli.
Mi, ki so nam bombone natehtali v škrnicelj iz na roke zvitega papirja, salamo z nožem na leseni deski narezali (če smo si jo sploh privoščili). In, pomislite, v časih, ko sploh niso obstajale gumijaste rokavice.
Se čisto resno in pogosto vprašam, kaj je z mano narobe (in s številnimi moje starosti), da nimam nobenih alergij, da je redkost kak prehlad (pa sem ves čas med množico potencialnih (in dejanskih) prenašalcev virusov in bakterij.............
Če vas take stvari (se strinjam z escado, higiena da, paranoično pretiravanje z njo pač ne) tako zelo motijo, pač kupujte narezano salamo, sir, kruh,....vakumsko pakirano.
Česar ne vidiš, to pač ne boli.
Davno tega je legendarni zdravnik, gospod Hodalič imel v Jani svojo rubriko. Enkrat (najbrž ne samo enkrat, no) je napisal: Čistoča je pol zdravja, umazanija pa druga pol.
Če je kaj res, je to res.
rimljanka
22. okt 2007 18:47
Se strinjam z rimljanko, se mi pa tudi zdi, da so bolj čiste večkrat umite roke, kakor pa enkrat na uro zamenjane gumijaste rokavice. Pa saj jih menda nimajo ves čas gor in menda grejo od salam kdaj pa kdaj postreč tudi kruh ipd. Če prodajalka torej prime salamo za ovitek, jo z nožem olupi in nareže na salamoreznico me niti najmanj ne moti. Zmotilo me je pa, ko sem dobila na narezanem siru ostanke ali pa sledi, kakor hočete posebne salame. Če bi kupovala sama, sira sigurno ne bi vzela. lp menci
22. okt 2007 18:50
rimljanka, a zakaj nam nič ni in še vedno živimo???? Ja, ti bi pa res morala vedeti: kopriva ne pozebe!
LP
cervus
22. okt 2007 19:01
Točno tako rimljanka,se spominjam časov ,ko je bil kruh zavit v kos papirja ,pa zraven je še polizala prst ,da je lahko papir prijela......moti me pa to ,če mi salamo scefra ,ker tako res ne morem na mizo dati. lp goga
22. okt 2007 19:06
Rimljanka, jaz že prekleto hudo mislim, da sem res nek krut konj in da sem živela v rimskem koloseju, tam nekje... pred našim štetjem, ko smo v eni roki jedli "pasjo" salamo v drugi pa kos kruha.
Pozdravček!
22. okt 2007 19:13
Prejšnji teden sem pri mesarju v Sparu kupovala sveže meso. Vrsta je bila kar dolga, tako da so bili ljudje kar malo nejevoljni, ker so morali čakati. Moram pa reči, da je bil mesar resnično hiter in da več kot delati pač ni mogel. Ko sem prišla na vrsto, sem ga tudi pohvalila in videti je bilo, da je bil kar vesel tega. Pač so tudi to samo ljudje, ki jim prav tako ne godi, da jih nekdo non stop graja, ne vidi pa tistega, kar naredijo v redu. kletka Sporočilo je spremenil(a) kletka dne 22. okt 2007 19:14:33
22. okt 2007 19:19
Sej res ,čudno da še nekatiri živimo-jo,ko se je (bog pomagaj) največji užitek najest z rokami, in poleti korenček spulti na vrtu,ga malo obrisat po travi in pojst.............itd! Neveste kaj vse pojemo v raznraznih drobnomletih salamah ,paštetah klobasah.hrenovkah ,kruhu,in tistem krasnem pecivu ,ki se šopiri v vitrinah,verjemte tista kapljica vitreksa je malenkost ,...in še bi se dalo naštevat. Tolk v razmislek val
22. okt 2007 19:31
Ne vem, če se res splača delat halo zaradi ostankov kake šunke ali mortadele na poli salami, ki res nima nobenih E-jev in je splošno znana po tem, da je zelooo zdrava. Mene bi bilo kemije v te salami veliko bolj strah, kot ne brisanje salamoreznice po vsakem rezanju. In salamo, ki jo je trgovka prijela z rokami, se še vedno, če je to tako hudo, lahko da kaki muci, kužku, ali, bolje kot v smeti. petkicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Najbolj enostavni piškoti s črto