22. okt 2007 19:59
Se podpišem pod petkico!!! beli
22. okt 2007 19:59
Se podpišem pod petkico!!! beli
22. okt 2007 20:29
Tudi jaz se ne strinjam s tem da dobiš poleg željene salame še košček prejšnje. Ker se dekagrami skoraj nikoli niso ujemali z željenimi in včasih tudi vprašanja ali je lahko malo več nisem slišala sedaj kupujem že narezane vakumsko pakirane salame. Lp, korosica
22. okt 2007 20:43
Oprosti korosica, ampak ne morem da ne bi vprašala: v vakumsko pakiranem paketku je pa sigurno TOČNO 10 dkg, ne 10,4 ali 10,7, ane? Ali -bognedaj- celo 11 ali 12? Ampak ja, takrat , ko kupiš zavitek z 11,4 dkg, sigurno tudi želiš 11,4, ane? Ah, dajte ga no srat drage dame! In ve si tudi prav gotovo točno trenutek pred odpiranjem paketka s salamo roke popolnoma umijete in razkužite, ne? Ampak glej ga šmenta, trenutek pred prijetjem rezine salame ste z razkuženimi rokami prijele papir, v katerega je bila zavita! Sploh veste koliko ljudi je prijemalo papir? In ve ste ta isti paketek dale v nakupovalno v vrečko, skupaj z ostalimi artikli! In dotikal se je artiklov, ki jih je na polici prijemalo sto ljudi, ki niso imeli razkuženih rok! Ojoj! Brez zamere, ampak takole pretiravanje je pa res že paranoično, ne previdno! Issi
22. okt 2007 20:46
In v voziček, v katerem na čistočo mahnjene mamice dajo svoje otroke, s čevlji, v predel, kjer je hrana, ne tja, kjer je mesto otročkom (do neke starosti oz. velikosti).
A to vas tudi moti? Kdaj kaj rečete taki mami? Očka še nobenega nisem videla tako postopati.
Ste kdaj videle reakcijo take mame, ko ji je trgovka obzirno rekla, da se tega pač ne dela?????
rimljanka
22. okt 2007 20:53
Še sreča ,da ne vidimo ,kar ne vidiš ,ne boli,kolikokrat in kako si roke umivajo tisti ki sodelujejo pri pripravi pakiranih salam ,ker verjetno se ne režejo same in same ne skačejo v vakum folijo.Ne bom pa nikoli pozabila prijateljičinih besed ,ki je delala v mesno predelovalni industriji ,ko je rekla da če bi vedela ,kako to gre vprašanje ,če bi še kdaj kaj jedla,pa še vedno vsi jemo salame ,hrenovke ,krajnske itd.. ne, nikogar ne zagovarjam ,vendar mislim da ljudje pol preveč kompliciramo ,včasih smo jedli dobro "pasjo radost" ,posebno, tirolko pa šunko ,pa ti jo je mesar narezal ,z roko vrgel na papir na tehtnici in to je to.Res pa je ,da takrat še ni bilo kulinarike ,da bi lahko to komu potožili. Mogoče so bili pa takrat ljudje bolj zdravi zato ,ker se niso sekirali za vsako malenkost"stres"!Zdaj pa ,čakamnapad komentarjev na moj račun ,bom že prenesla ,mislim pa,da vsi ki hodimo v službo nismo vedno 100%,čeprav bi morali biti! lp marjeta10
22. okt 2007 21:12
val je napisal/a: |
Sej res ,čudno da še nekatiri živimo-jo,ko se je (bog pomagaj) največji užitek najest z rokami, in poleti korenček spulti na vrtu,ga malo obrisat po travi in pojst.............itd! Neveste kaj vse pojemo v raznraznih drobnomletih salamah ,paštetah klobasah.hrenovkah ,kruhu,in tistem krasnem pecivu ,ki se šopiri v vitrinah,verjemte tista kapljica vitreksa je malenkost ,...in še bi se dalo naštevat. Tolk v razmislek val |
22. okt 2007 21:12
Sama delam na delikatesi in na oddelku kruha in ko berem tele vrstice, kako smo prodajalke slabe itd, bi vam mogoče povedala, kako so stranke nesramne. Nekatere se tako izživljajo, da ti gre na bruhanje. Pač doma so imele slab dan pa se potem izživljajo nad nami, ker si doma ne upajo. Pri nas imamo primere, ko jim moraš biftek na kruh namazat itd., pa dajte mi eno rezinico tega, pa eno tega, groza. Kar se pa tiče rokavic, pa smo edina evropska država, ki jih zaradi HACCAP-a še uporabljamo, ker so rokavice zelo nehigienične. Drugače povedano, rokavic nam ni potrebno uporabljati, ampak jih uporabljamo zato ker smo stranke tako navadili. Tako kot nam je rekel predavatelj za HACCAP (toliko časa smo jih navajali na rokavico, dvakrat toliko časa jih bomo odvajali). Kaj boste pa potem, ko bodo prepovedali uporabo rokavic? Pa ne mi rečt, da boste šli drugam, ker zakon velja za vse.
22. okt 2007 21:20
Issi moram ti odgovoriti. Ne gre mi točno za grame ampak vsaj vprašanje ali je lahko malo več ali manj včasih manjka. Saj če me vprašajo vedno rečem ja, lahko. Saj prijazno vprašanje dobi prijazen odgovor. Lep, čist in do grama natančen pozdrav vsem skupaj, korosica
22. okt 2007 21:31
A se zavedate, da so na svetu ljudje, ki bi tisto rezino poli salame,( ki je bila slučajno obarvana, ali pa se je je držal košček klobase, ki jo je naročil kupec pred vami )ki bi jo vrgli v smeti, z užitkom pobrali in pojedli? Kristina
22. okt 2007 21:37
Ni treba v svet, pri nas so tudi, Kristina, a ne?
Krizanka22, jaz VEDNO občudujem trgovke v delikatesi, kako hitijo. Pa se vedno zavem, da so najbrž enako plačane kot one na kakem drugem oddelku, ki imajo bistveno manj zahtevno delo.
rimljanka
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 22. okt 2007 21:39:54Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gratinirani fuži s sirom in pršutom
Eksotični suši