Odpiranje tujega pisma

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. okt 2007 16:00

Frina, jaz se v osnovni strinjam s tabo tako v predlogu kot tudi v njegovi obrazložitvi - v smislu, postaviti se je treba v čevlje oškodovanca. Samo bi pa rada dodala, da smo ljudje različne nature in tudi v taki situaciji drugače in različno reagiramo. Če je človek bolj borbene narave, potem bi verjetno naredil prijavo/ovadbo in bi tudi prenesel to, da bi s tem še več ljudi bralo njegovo zasebno pošto. Vem, da če bi se kaj takega zgodilo meni, bi najbrž naredila prijavo, zraven bi pa še okolico obvestila, da sem naredila prijavo in verjetno bi tisti, ki je zadevo odprl - bi se najbrž sam zelo skesano javil. Nisem pa prepričana, da bi vsi tako postopali. Pravzaprav mislim, da ne bi. Ljudje imajo svoje intimnosti in zasebnosti (karkoli pač človek s tem definira) in se - če pride kaj od njihove intimnosti na dan - počutijo nekako osramočene. In ko je človek malo osramočen, takrat nima energije za to, da bi delal prijave. Takrat bi se najraje skril nekam. Ker misli, da vsi na svetu vedo, kaj je tam pisalo, da vsi vedo neko njegovo kajpavem skrivnost in da ga sedaj vidijo v tisti ta pravi luči in ta prava luč pa v bistvu kaže grdo osebo, v osnovni nevredno, da bi jo kdo imel rad, spoštoval itd itd.... Seveda ni nič od tega res, ampak takrat ljudje tako vidijo svet. V bistvu je ena zakomplicirana psihoanalitska dinamika zadaj, ampak da ne bi tule preveč nestrokovno in povprek o tem razpredala, raje tole: Naj ta študentka, namesto, da razmišlja o tem, kdo je to odprl in kaj se bo sedaj zgodilo, naredi en daljši razmislek o tem ZAKAJ SE V RESNICI TAKO ZGROZI OB MISLI, da bi tisto njeno konkretnost kdo videl (ker jo je itak že)? Kaj bi bil najslabši scenarij tega? Od tu naprej ugibam, ker ne vem in me ne zanima, kaj je tam v resnici pisalo... Da bi kdo izvedel kakšno bolezen ima? Tudi, če bi vsi vedeli, tako bi vsaj videla, kdo je res njen prijatelj in kdo ne. In tudi, če ima bolezen, kaj je pomembneje - to, da se bo zdravila ali to, kaj si kdo misli o njej? Hočem reči, če človek neprijetnost izkoristi za to, da se z njo sooči in jo potem mentalno razčleni, je že na zmagoviti strani. Pred tem si pa pri luzerjih. Pa tudi mislim, da ena doza neprijetnosti takšnih in drugačnih se človeku v življenju preprosto mora zgoditi - da zna potem ceniti prijaznosti, ki jih srečaš v življenju in da se zna boriti proti neprijzanostim, ki bodo v življenju šele prišle. Vendelina jr.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

16. okt 2007 20:04

Seveda razumem prizadetost ob takšnem vdoru v intimno sfero... ampak s prijavo se stvar res ne bi nič spremenila. Splača se poskrbeti, da se kaj podobnega ne bo več dogajalo - s spremembo naslova, z ukrepanjem v domu itd.

Sicer pa me vedno pozitivno preseneti Verin pristop - saj res, morda pa je to kdo naredil v dobri veri?

Nasja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. okt 2007 21:14

Običajno ljudje menijo, da je treba stvari in razmerja spremeniti šele takrat, ko prizadene njih. Mi vsi pa smo dolžni vzpostaviti klimo, v kateri se neželena ( beri : kriminalna ) dejanja obsojajo in predvsem tako preprečujejo.

Že res, da lahko vsakdo, ki se čuti prizadet ali ogrožen, poišče odvetnika, se obrne na psihiatra. Pa vendar, zakaj ne bi določene vloge odigrali tudi sami, če se nam za to ponudi pomoč. In če nas kdo za to poprosi.

Moja prijateljica  je nekoč rekla: "Če je ljudem okrog mene slabo, živim v okolju, kjer gre ljudem slabo in zato tudi meni ne more biti  dobro."

Zato se potrdudimo, da vzpostavimo taka razmerja, da nam bo vsem dobro.

F r i n a

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

16. okt 2007 21:32

Frina, popolnoma se strinjam s tabo. daga

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

16. okt 2007 22:24

Jaz sem njeno prizadetost čutila v tem, da je nekdo izvedel vsebino pisma in ne v tem, da ga je nekdo odprl.Če pa poda prijavo in gre na sodišče pa bo novico izvedel še večji krog ljudi. Ja Frina, res si ne smemo zatiskati oči in se delati, da se to ne dogaja. Ampak konkretno v tem primeru, je tako majhna verjetnost, da bi našla krivca, da bi bila prijava brez učinka. Jaz bi najprej poskrbela, da se to ne bi moglo več zgoditi, potem pa bi mogoče napisala na oglasno desko kakšno tako, kot je napisala Nasha. Verjetno bi se potem ta oseba le zamislila, da se tuje pošte ne odpira. Vas pa še nekaj vprašam: Se vam ni še nikoli zgodilo, da ste pošto avtomatsko odprli, ker ste mislili, da je za vas in ste šele kasnej ugotovili, da je naslovljena na koga drugega? Mogoče se je pa zgodilo samo to. LENČA

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

17. okt 2007 6:31

Mislim, da mora vsakdo ravnati po svojem lastnem občutku. 

Tisti, ki mu bo ovadba storilca prinesla zadoščenje, naj to vsekakor stori. Tudi objava na oglasni deski je enemu v zadoščenje, drugemu bi bila v še večjo sramoto.  Tretjim za njihov notranji mir najbolj ustreza, da gre  se zadeva čimprej v pozabo. Četrti  grenko pilulo  požrejo in jo vzamejo kot eno od življenjskih izkušenj. Skratka, ne se lotevati tistih ukrepov, ki bi vam še bolj " razrahljali živce", ampak tistih, po katerih  se boste najbolje počutili.

Cila

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

17. okt 2007 8:14

Jaz pa mislim,da je kriva pošta.Meni so mojo odločbo o davčni napovedi na pošti dali neki drugi osebi,ki ima popolnoma drugačen priimek in ime ter drugo hišno številko ulica pa je enaka.Seveda jo je ta oseba odprla,ker je pač podpisala pošiljko.Potem sem prišla jaz in so mi dali mojo pošta in mi na okencu niso nič omenili,da so se zmotili.Ko sem omenila,da je pošta odprta so se sprva delali nevedne potem pa so priznali svojo zmoto in brez opravičila še dejali, da saj si ne more s tem nihče nič pomagati.Meni tudi ni všeč,če nekdo drug odpira mojo pošto.V našem bloku je živela družina,ki so se kasneje preselili; in so se poštarji, ker je podoben priimek večkrat zmotili in metali v poštni nabiralnik napačno pošto ampak nikoli ne mi ne oni nismo pošto odpirali, celo po parih letih ko so se preselili smo spet dobili njihovo pošto sem jim odnesla na star naslov( zaprto kuverto) pa čeprav njena mama dela v neposredni bližini; bila pa je pošta poslana iz bolnice. mamazeljka

mimoza5  

član od: 14.5.2007

sporočila: 74

17. okt 2007 10:38

Re: Frina. Ej, frina, taki pomembni rezultati se valjda pošiljajo na siguren naslov. Punca je sama naredila napako, da je dala naslov študentskega doma, pa še vedela je, da bo nekaj časa odsotna, pa zagotovo je tudi vedela, na kak način se pošta pušča v tem domu. Ne policija ne pošta ne bosta o tem razglabljali. Pošta se je z novim Zupom otresla marsikatere pristojnosti. Policija pa: po zneznanem storilcu pa v neštetih prstnih odtisih ne bo iskala krivca. Punca bi pač morala na drugačen način poskrbeti, da bo pismo prišlo v njene roke. Saj se da to urediti: poštno ležeče, pa ta in ta .... pri tem naslovniku itd. Pa brez zamere. mimoza5

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

17. okt 2007 11:17

Mimoza5, ne vem, če je glih njena napaka kam se pošilja pošta. Ne vem kako to gre, ampak tudi meni se je začel na receptih pojavljat naslov študentskega doma v Mariboru. Pa nisem nikoli kam napisala, da je moj začasni dom - študentski dom. Pa za recepte mi je vseeno. Ampak... Ko sem bila na ginekološkem pregledu me je vprašala na kateri naslov želim prejemati pošto, sva se vse lepo zmenile. Problem je nastal, ko sem lani šla na pregled k nevrologu, izvidov pa nikoli dobila. In ko se končno jaz spravim, ker nekam dolgo ni bilo izvidov ( šlo je za en bolj rutinski pregled), v ambulanto in tam vse razlagat... Pa pol je tak izpadlo,češ izgubila jih je zdej se pa tle zgovarja... Sem šla tudi na referat študentskih domov pa ni nikjer pisalo, da bi dobila kako pošto. Pa sem mislila, da se je mogoče pa glih moj izvid izgubil. No, letos sem nesla napotnico (aprila), sem vprašala kdaj me bojo naročili pa je zajavkala, da so vrste in da bom čakala en čas. Ok, sam tiste kartice z datumom pa še danes nisem dobila. Tak, da se mi kar dozdeva, da je v Mariboru. Mene pa itak od junija ni blo gor. Se veselim razlaganja sestri, zakaj me ni bilo na pregled in zakaj rabim nov datum. vanya

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

17. okt 2007 12:04

pošta se mora pošiljati na tvoj naslov na naslov tvojega bivališča v kolikor ti pristojnih ne obvestiš da si zamenjal bivališče ali da si začasno drugje. strinjam se z vendelino in z njenimi besedami. in še to: morda pa že dalj časa ni bila zadovoljna z načinom kako pošta pride do nje in kako je to urejeno, morda bi morala postopati že preden je prišlo do tega. kakorkoli je, upam da se bo vse lepo uredilo. pa še to: mislim da v pošti niso bili izvidi od testiranja od aidsa ali kakšnega rakavega obolenja ker potem bi se ta oseba verjetno ukvarjala s svojim zdravjem in ne s tem kdo ve vsebino pisma. nektarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti