16. okt 2007 9:23
Se vračam na izhodišče, oziroma na tisto, kar je bilo v osnovnem vprašanju. Zdaj, ena oseba je dobila pismo, odprl ga je pa nekdo drug in zdaj je naslovna prejemnica prizadeta, ker je nekdo odprl pismo in eventuelno prišel do podatkov, ki se ga absolutno nič ne tičejo. Tu vidim dve možnosti: ena je frinina, ki je čisto legitmna. Druga je ta, se naslovna prejemnica pisma koncentrira na to, kaj je v pismu pisalo (karkoli pač je pisalo) in ukrepa skladno z vsebino pisma in se ne obremenjuje s tem, kdo vse je to že videl. Lahko, da je videl namenoma, lahko, da se je zadeva resnično odprla po pomoti. Ko se voda že razlije, se je ne da spraviti v vrč in ko nekdo prebere nekaj, kar mu ni namenjeno, se ne splača obremenjevati s tem, kdo je vse videl to vsebino (in zlasti se ne splača obremenjevati s tem, kaj si bo pa zdaj ta-in-ta mislil o meni in kako bo ukrepal proti meni - ker, konec koncev, vsi na svetu imamo kakšno skrivnost in če po kakšnem naključju izvemo za skrivnost koga drugega - je pa tudi ne bomo šli takoj obešati na veliko). Jaz bi iz te izkušnje raje kaj pozitivnega potegnila v smislu a valuable lesson in sicer to, da se od zdaj naprej fino zavaruje pred tem, da bi še kdaj kdo odpiral pisma. Recimo, jaz bi odprla poštni predal. In še nekaj - gre za osebo, ki je še relativno mlada - bolje, da je šus od razkritja zasebne vsebine doživela zdaj, ker bo od sedaj naprej mnogo bolj pazljiva in bo z več premisleka hodila skozi življenje, tako da je tveganje, da bi čez petnajst let še vedno funkcionirala kot kokoška ali kakšna druga pernata žival, minimalna.
Vendelina jr.