Odpiranje tujega pisma

VALENTINA2  

član od: 1.8.2007

sporočila: 34

16. okt 2007 10:12

Vendelina, absolutno se strinjam s tabo. Tudi sama sem prijateljico poskušala prepričati, naj na vse skupaj čimprej pozabi in živi dalje. Hvala. VALENTINA2

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

16. okt 2007 11:17

Ko so mojemu sinu ukradli kolo, me nihče, ki je za zadevo vedel, ni podprl češ, da pri tolikšnem številu ukradenih koles, moje prijave nihče ne bo niti pogledal. Pa sem se kljub temu odločila in prijavila krajo na policiji. Oborožena z vsemi mogočimi računi, številkami, fotografijo in natančnim opisom sem se odpravila tja in bili so zelo prijazni. Priznali so, da možnosti ni veliko in sprijaznila sem se s tem. Čez približno tri mesece pa so me klicali s policijske postaje (seveda me je skoraj kap, ker sem pomislila na kakšne neprijetnosti), pa so me samo povabili, naj pridem po sinovo kolo. Po vsem tem času so še vedno imeli v spominu prijavo in verjamem, da tako ravnajo v vsakem primeru. Odpiranje zasebne pošte je nedopustno dejanje in sama sem bila močno prizadeta, ko se mi je to dogajalo. Odločila sem se za poštni predal, pa se je uredilo. Mi je pa še vedno neprijetno, kadar srečam ljudi, ki so to počeli. Včasih tudi odločitev, da je zadevo najbolje pozabiti, ne deluje. Sama bi na njenem mestu izkoristila vse možnosti, ki so na voljo. Kar se nekulinaričnih tem tiče pa - saj se tu zbiramo prijatelji, mar ne? Vsaj moja izkušnja je taka. Skupaj v dobrem in slabem, za štedilnikom ali pa kje drugje. Pozdravček Vrana

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. okt 2007 11:53

Ma, kaj pa če bi probali na zadevo pogledat iz druge strani? Če punce dolgo ni bilo naokoli in je dobila neko nujno pošto iz zzrs, potem je morda kdo mislil, da je kaj nujnega in so zadevo zato odprli! (ker so ji hoteli pomagati oz. da vidijo, če je kaj nujnega - se strinjam, da se jih nič ne tiče, je pa vseeno verjetnost, da je to nekdo naredil v dobri veri in dokler obstaja ta verjetnost, jaz ne bi bila jezna, ampak po svoje pomirjena... Ok, sem čudna, ampak včasih je s takim pogledom lažje potovat skozi življnje;) Jaz bi bila veliko bolj prizadeta, če bi neko osebno pismo, ki mi ga napiše kak prijatelj, brez vprašanja odprl in prebral kdo od mojih bližnjih. Čeprav jim vsem zaupam, se pač vprašamo, kaj lahko preberemo, tudi če ima nekdo odprt mail, mu ga drugi ne bo šel brat. Če ga zanima, kdo in kaj priše, vpraša in če drugi reče, preberi, prebere. Če pa to naredi nek neznanec pa - bohpumagi;) Saj itak nimajo pojma o meni! jaz ne bi tu krivde valila niti na pošto, saj itak nima kaj, ona dostavi pismo na naslov in to je to. če meni iz kaslca nekdo ukrade pošto, res ni kriv poštar, ljudje božji! Študentje majo pač vsi dostop do pošte, vsaj tisti, ki dežurajo, ko gre dežurni na wc, pa sploh vsi;) In tako se mi zdi tole precej jalovo početje in sploh čisto brezpredmetno. Če noče, da bi kdo lahko dobil njeno pošto, naj si zrihta, da ji pošiljajo pošto domu, obrkožiš da češ da ti pošiljajo na stalni, ne na začasni naslov, pa je (to narediš že na prvem pregledu, ko dobiš anketo o zdravstvenem stanju). Sicer pa se mi zdi, da naj se neha obremenjevat z bedarijami, res včasih ni luštno, če vsi vejo, kaj maš, ampak bolj ko skrivaš, prej se zve in bolj ti je potem nerodno. Če pa na glas poveš, pa ne skrivaš, pa se ljudem ne da ubadat s tvojim zdravstvenim stanjem, v kolikor jih ne zadeva neposredno (beri, da te morajo pobirat po tleh;) Če človek zboli, ni sam kriv in ga nima zato bit kaj sram. Če se tako obnašaš in če se trudiš, da bi funkcioniral čim bolj normalno kljub morebitnim težavam, te nihče prav zelo ne prezira. Vsaj take so moje izkušnje, pa sem mela kar nekaj problemov z zdravjem. Veri

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

16. okt 2007 11:54

Vrana je napisal/a:
Ko so mojemu sinu ukradli kolo..... Vrana
To si imela neznansko srečo. Nam so ukradli avto, pa je že več let tega, pa ni nobene vesti o njem, enkrat nas je prišel policaj vprašat, če je kaj novega o avtu. Če bi bil zavarovan proti kraji.......bi bila pa druga zgodba. Glede pisma pa, naši sosedi je nekdo odprl pismo poslano iz genikološke ambulante z izvidom brisa. Kdo je to naredil ni izvedela, je pa obesila izvid na oglasno desko, zraven napisala, da če koga zanima njeno zdravje naj jo brez problema vpraša. Zadeva se ji ni nikoli več ponovila. Najbolje, pozabiti na vse skupaj in živeti naprej. Tisti , ki to počne ima še večje veselje, ko opazuje reakcijo žrtve. nasha

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. okt 2007 12:01

Glede policije pa: kaj pa bi v bistvu radi? Saj ne morejo po odtisih najt človeka, ki še odtisov ni nikjer pustil, kjer jih ne bi smel... Mislim, noben ne bi bil zato, da bi vsi mi morali dat odtise, ni res? no, kaj se potem jezite na policijo, ko da so oni kaj krivi, če pač človeka še ni v kartoteki... Meni so ukradli že 2 kolesi, pa vsakemu, ki ga poznam tudi že. Enega, ki je probal ukrast moje kolo, je lubi celo dobil pri početju: ker je bilo priklenjeno nekam, ga ni mogel odnes, ključavnica se ni dalo kar precvikat (hehe, ja itak da imamo zdaj boljše ključavnice;) in vedno ga nekam priklenem) in se je dečko lotil kar stvari, ki se jih pač da odnest - je odšraufaval dol sedež, ko ga je fant dobil. No, ni ga niti ovadil, ker se mu je tip gravžal in ker itak ne bi prav nič dosegli s tem, pa mu je bilo škoda časa in je rajši prišel prej k nama domov... Tisti fant bi sicer dobil še eno črno piko v svojo kartoteko, ampak glede na to da je bil na bogve čem, bi ga to prav malo brigalo... Narkomanov navadno niti ne dajo v zapor zaradi kraj koles, tako da je vprašanje, kaj bi sploh dosegli z vsem skup... Se pa včasih najdejo zadeve pri preprodajalcih, fant je tako dobil nazaj služben računalnik. Veri

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. okt 2007 12:59

Pomislite, kaj je lahko v pismu zdravstvene ustanove: psihiatrično poročilo, izvid s testiranja za aids, ginekološki zapisnik o opravljenem abortusu,povečanje dojk,  izvid o usodni bolezni, ki vpliva na zaposlitev. Če bi šlo samo z Ne razumem, zakaj preprosto ne rezumete, da so ralzogi, zakaj človek ne dovoli odpirajnja svoje pošte, če je jasno, da je to celo kaznivo dejanje.

Oškodvanka pač išče rešitev, kako bi se to v bodoče ne dogajalo ne njej in ne drugim.

Se pa je še enkrat pokazalo, da nekateri podcenjujejo prizadedost zaradi tujih težav, ki prizadebejo najbolj tistega, ki jih ima. Pokažite vsaj malo razumevanja, da se omenjena gospodiščna pač ne strinja s tem, da nekdo nekaznovano berene njeno pošto.

Pisma najbrž ni odprl popolni neznanec. Drugača pa obstaja pravilo, da se na kuverto napiše Pomotoma odprl, priimek in ime, datum in podpis.

Sama sem bila že nekajkrat žrtev kaznivega dejanja ( fizičnega napada, tatvine, prometne nesreče s pobegom) in včeraj zvečer tudi fizičnega napada nekega pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo.

Pri oškodvanju, da uporabum ta izraz, gre v bistvu za občutek ogroženosti. Počutiš se ogroženega, čeprav tega z ničemer nisi izzval, zavedaš se, da pravične kazni najbrž za storilca ne bo, da se preiskovalni organi skoraj ne trudijo, da bi našli storilce. Ti pa imaš pravico do nedotakljivosti lastnine, življenja, pa tudi osebnih stvari.

Očutek ranljivosti ostane. Morda bi bilo dobro, da se postaviti v kožo takega oškodovanca. Najtežje je pač njemu, ki dobro ve, kaj in ZAKAJ ga je prizadelo. In prizadelo ga je dosti bolj kot nas, ki samo beremo o tem. Ne gre za tolažbo, gre za razumevanje in obsojanje dejanja, ne pa omalovaževanje, saj boš pozabila, saj se dogaja, pa kaj je to takega. Te stvari se ne bi smele zgoditi. Nikomur.

F r i n a

VALENTINA2  

član od: 1.8.2007

sporočila: 34

16. okt 2007 13:14

Frina, tvoje besede so kot obliž za ranjeno dušo. VALENTINA2

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

16. okt 2007 13:46

Bravo Frina. Sploh mi pa ni jasno, zakaj se nekdo, ki ne razume prizadetosti drugega, oglaša na način "ah, sprijazni se, nauči se kaj iz tega" ali "kaj take stvari sploh daješ na forum". Mislim, da takšne "podpore" v takih trenutkih nihče ne potrebuje. petkica

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

16. okt 2007 13:53

Absolutno se strinjam s Frino. Nam pošte sicer ni še nihče odpiral, so nam pa redno jemali časopis iz nabiralnika. Naslednji dan je bil zopet v nabiralniku in seveda tudi zmečkan. Pa je en dan imel mož vsega dovolj in je na oglasno desko v bloku napisal tole: Spoštovani sostanovalci. Vljudno naprošam osebo, ki jemlje naš časopis iz nabiralnika in ga naslednji dan zmečkanega tlači nazaj noter, naj se oglasi pri nas, da si bova delila stroške položnice, ki jo vsak mesec dobim samo jaz. Hvala za razumevanje! Sosedski pozdrav In od takrat je mir. Nikoli več nismo bili brez časopisa. Čeprav smo točno vedeli kdo to dela, nismo mogli pokazati nanj, ker ga nikoli nismo ujeli pri dejanju samem. LP! fakin712

Majuscka  

član od: 23.12.2005

sporočila: 162

16. okt 2007 14:29

Krivda študentskega doma. Pošto mora imeti varnostnik ali referat, obvestilo o prispeli pošti, torej naslovnik pa mora biti dnevno obešen na oglasni deski. Tako je bilo pri nas. In je normalno funkciniralo. Če si bil napisan, si šel do varnostnika, se identificiral in dobil pošiljko. O kakšni policiji in tožilstvu nekaj? Lepo vas prosim... Majuscka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti