3. jun 2010 12:17
Kufri nažalost niso spakirani. Živim že skoraj 1 leto pri njem in sem se v tem času v celoti od svojega doma odselila. Včeraj sem mu dala pogoj da ima čas do konca mojega študija ( še 1 leto
... ) pokrbeti za to, da se naredi red ( prva stvar je da dobi lastništvo nad kmetijo, da bova lahko sploh to sestro odgnala vstran ). Drugače se priseliva k meni, s čemer se je strinjal in je pripravljen se vsemu odpovedati kar je naredil tukaj, sam da bova midva skupaj. Vendar je prosil da če mu dam 1leto časa, kar tudi meni ugaja saj še v ljubljani študiram, in se mi zdi najem sobe, ko imava tak že malo denarja ob hiši kjer sva sedaj nesmiselen. Njegov razlog je, ker se zdaj ene 3 mesece trudi da bi mu mama čimprej prepisala kmetijo in vidni so že neki rezultati ( bom razložila še v nadaljevanju ).
Ne najdem več prispevka, ampak nekdo je spraševal kje dobivava denar. No fant je že več kot 10let zaposlen, jaz pa kot študentka, občasno delam nočne šihte ( saj mi čez dan služba ne pride v upoštev ), kar nama omogoča da si sama plačujeva položnice, kupujeva hrano, plačava gorivo za avto, kupiva kaj za hišo, kupiva za kmetijo itn. Ostalo je ročno delo ( iti v gozd po drva, kositi travo, delo v štali... ).
Kako to da razdalja 5km ni dovolj za mirno življenje? Zato ker je tašča lastnica kmetije, kjer stoji najin dom in ima že od nekdaj vrt tukaj. In kot lastnica si prizadeva da ima vsakršnjo pravico do uporabe štale, ki jo je zgradila. Tam ima sedaj nekaj perutnine. Najverjetneje problem tišči v tem da fant še prej ni nobene punce domov pripeljal in ni so bili navajeni prosto po prešerno. Zdja pa ko je prišla ena ki bo tudi kako besedo zraven povedala, pa je očitno vse narobe.
In ker se pusti tašča tako fajn manipulirat od te hčerke, ne pusti da se jo odganja. Čeprva dogajajo se tudi zelo čudne stvari. Kljub vsem prepirom vedno večkrat slišiva, ampak pozor... od drugih ljudi, da taščo recimo vprašajo kaj nameni narediti s kmetijo itn. pa reče da o tem bota pa mlada gospodarja odločala... ''celo v dvojini pove'' ...ampak to šele v zadnjem mesecu dni. Tak da človek sploh neve kaj si naj misli. Pa kakšne koli zadeve ki se tičejo kmetije reče da čeprav je ona še trenutno lastnica, se to treba z fantom zmenit, saj jo bo on kmalu nasledil. Midva upanja na to ne polagava. Saj včasih drugače reče. je pa vedno več teh izrečenih besed. Šele ko bova papirje videla, bova vrjela.
Pri hiši je tašča pomagala z nakupom oken, drugo ( gradnjo, vodovod, dovoljenja, elektriko, fasado, omet, tlakovci...itn )je plačal vse fant, midva se takrat še nisva poznala. Dokončevanje hiše je kar nekaj časa mirovalo. Nato sva se midva spoznala. Notranja oprema ( Kuhinja z vso opremo, kabinet, žaluzije po celi hiši, ... ), so moj dosedanji prispevek. Nažalost ne zmorem več, saj ne zaslužim veliko in veliko se porabi sproti. No sej v 1 letu tudi ne utegneš več, kot študentka sem še kr dobra :D.
No včeraj pa mi je fant razlagal, da je tašča spet gor prišla pogledat perutnino in da se je čist mirno pogovarjala, kot da nič ni. Jaz temu pravim vedno ''tišina pred nevihto'' !
Na nek način nezavedno mogoče tudi jaz odobrvaam to kar se dogaja, pa se še ne zavedam. Nažalost sem mogla že veliko takih stvari doživeti, in vsakič se sprašujem, da nevem kak hudiča si vedno znova nekaj takega nakopljem.
Aja pa nekdo je spraševal če sem prej vedela kako je stanje doma. Ne nisem. On je razlagal da se dobro razumejo. Sam je že prvič ko sem jih vidla skupaj, bilo videti da nekaj ne štima. Pa čudno mi je bilo, ko je tašča prvič razlagala, da je ne moti da se je mlajša hči odselila pred 2 letoma. Pol pa sem čez čas izvedela vedno več stvari, še danes izvem vsakič nekaj novega. Ja zelo velik problem je komunikacija. Precej pomanjkljiva je v tej družini.
Jaz pa sme prišla s čisot drugačnim pogledom na življenje in odnose tja in kot zaenkrat kaže sem kot zgleda trn v peti. najbolj tej sestri. Če ne bi bilo nje, bi bilo vse veliko boljše. Ampak res, ker ta tašča je taka. V kaj jo nekdo pregovori, to dela. In največji vpliv nanjo ima ta njena hči. V moje slabo
Ja takrta je to bil prvi fizični napad name, pozneje je prišlo še do dveh, ampak le zato ker je fant bil na polju jaz pa sama v hiši, ki sem jo izjemoma pozabila zakleniti ( kolk mi to gre na jetra, to zaklepanje ...
) in bi prišlo še lahko do enih 20 sam je takrat bil hvala bogu fant v bližini in vsakič me je ubranu. Zelo mu je žal bilo da me takrat prvič ni branil, ni iskal izgovorov, opravičil se je in rekel, da ve da je narobe naredil in dodal da bo drugače v prihodnje ravnal, če bom še z njim, kar pa je tudi storil.
Postrzjaca
Sporočilo je spremenil(a) Postrzjaca dne 03. 2010 12:21
Sporočilo je spremenil(a) Postrzjaca dne 03. 2010 12:24
Sporočilo je spremenil(a) Postrzjaca dne 03. 2010 12:26