Tašča - snaha

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

8. jun 2010 8:40

Za mano je podobna izkušnja, le v še hujši obliki in vem, da ni lahko, se pa da. Potrebovala sem leto dni, da sem se sprijaznila sama s sabo in priznala najprej sebi sebi in potem še okolici, da sem naredila napako. Vendar sem potem naredila totalni rez. Psihično in finančno sem bila kar nekaj časa na dnu, ampak sem se pobrala. Danes, ko z distanco gledam na to obdobje si tega ne očitam več, vem, da sem bila mlada, na življenje totalno nepripravljena in so me lepe besede zavedle. Si pa še danes čestitam, da sem to zmogla in si uredila življenje brez prepirov in tepeža.

Vem, da bo uspelo tudi tebi, saj si prvi in najtežji korak že naredila, ostalo pa še pride.

tejkica

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

9. jun 2010 20:17

Vandelina jr: Kot sem rekla; nisem pravnica niti nevem kako bi to v praksi delovalo, navedla sem le eno načelo tj. načelo dobrovernosti. Opisala sem kako je moje stališče glede tega, pripisala pa tudi da nebi vedela kako, koliko ter če sploh bi tako stališče sodišče sploh upoštevano. Ker po tvojih prespevkih sklepam da si izobražena in razgledana oseba, kateri je tudi življenje dalo marsikatero lekcijo in neprecenljive izkušnje, prikazalo nova spoznanja ter poglede na določene situacije te spoštujem. Nisem te želela popravljati oz. ti oporekati. To, kar si ti verjetno razumela kot neko trditev v katero sem 100% prepričana, je bilo le moje vprašanje tebi oz. nekomu, ki o tem ve dosti več kot jaz, da pove še svoje mnenje in se morda tudi tu najde kakšna rešitev. Se ti iskreno oprvičujem, da je prišlo do nesporazuma. home made

Postrzjaca  

član od: 25.8.2009

sporočila: 9

11. jun 2010 11:17

japaja: vem da spremembe ne pridejo čez noč, da sem se od bivše zveze pobrala sem potrebovala skoraj 2 leti, v tem času pobiranja nisem bila v zvezi in sem močno delala na sebi. Ampak kot zgleda ne dovolj, da sem si našla spet težave. Nekdo je omenil knjige Sanje Rozman... takrat sem prebirala Paklensko gugalnico... ! In tudi sedaj bom rabila kar nekaj časa da bom predelala vse, kar se je zgodilo. Odkar me 1 teden ni pri fantu, me tale njegova sestra še bolj bombandira z grozilnimi smsji ( prvi ki sem ga pomotoma delno prebrala je vsaj tak bil ) al pa kliče iz različnih tel. št., prvič sem dvignila saj nisem vedela kdo kliče ( mogoče kaka sošolka iz faxa od katere cifre nimam sem si mislila, ker se to večkrat tudi zgodi ), sedaj ne dvigam telefona pa tud razen prvega smsja, ki sem ga odprla brez da sem videla od koga sploh je ( imam tak čuden mobi da ne pokaže takoj imena ), ostalih nisem brala, ampak mi gre vse kar precej na 'živce' ko maš 30 neodgovorjenih klicev in enih 25 smsjev vsak dan od te ženske, pol pa še neveš če je od koga drugega kak sms vmes( ker šele ko odpreš sms, piše ime pošiljatelja ), pa moraš gor odpret ... ahjej ... :/ Fantu sem pred 3 dnevi po telefonu omenila da začenjam dobivati spet neke čudne smsje, več kot ponavadi in je naredil baje take scene pri sebi doma, ko je tašča spet sestro gor pripeljala na kmetijo, da sta se obe kar takoj obrnile, tako mi je vsaj fant od mlajše sestre, s katerim sem v prijateljskih odnosih v naglici povedal, ko sem ga danes zjutraj v ljubljani srečala, čeprav nisem o tistem kraju in dogajanju tam nič vprašala, saj me ne zanima. Drugače pa dela blizu mojega stanovanja. Zanimivo se mi zdi, saj mi fant tega ni omenil. Najverjetneje me noče obremenjevat in da vem čim manj kar se tam prepirov, grozot dogaja. Meni prav ugaja, da imam mir pred tem. Močna sem :D Postrzjaca

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

11. jun 2010 11:43

Postrzjaca je napisal/a:
Močna sem :D Postrzjaca

Bravo, kar tako naprej!

Glede nadlegovanja po gsm-ju, najbolje bi se bilo temu izogniti z menjavo številke.

 

 

girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

11. jun 2010 11:45

Postrzjaca, drži se. Saj bo enkrat tudi zate se razjasnilo nebo, in potem bo to le še en neprijeten spomin. Malčica

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

11. jun 2010 14:33

 

 

Najbolje bi bilo naročiti novo številko, tole pa nekaj časa obdržat in "sms-je" je shranjevat za vsak slučaj, saj so zelo dober dokaz....in nikoli ne veš kdaj boš dokaz potreboval...uradno ali pa le samemu sebi , zakaj ne več "tja" gor..

Escada

 

Sporočilo je spremenil(a) escada dne 11. 2010 14:34

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

11. jun 2010 22:52

Se strinjam z escado, žal.

tulka

Postrzjaca  

član od: 25.8.2009

sporočila: 9

12. jun 2010 22:12

hvala vam za nasvete glede klicev in sms-jev. bom upoštevala :D moram vam povedati eno hecno stvar, danes večer ko sem telefonirala s fantom, je imel neko idejo, da si naj vsak dan ponavljam da: sem močna, dobra oseba, kot je nikjer drugje na svetu ni! ter: se imam rada in se cenim in si zaslužim le najboljše! Sem kr malo paff ... a mislite da je to posledica moje selitve? Postrzjaca

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

14. jun 2010 12:45

Verjetno, ja. Bi bilo pa verjetno fajn, če bi si to tudi on ponavljal... Bi mogoče lažje zbral pogum, da bi se korenitno zmenil z mamo in sestro... Vsekakor pa ne hodi nazaj tja. Vidiš, da ti tu bolj srečna, pa tudi on te bolj ceni...

Postrzjaca  

član od: 25.8.2009

sporočila: 9

25. nov 2010 22:37

pozdravljene. Ponovno se javljam. sedaj po dobrih 5 mesecih. nekaj dni po mojem zadnjem pisanju v juniju, sem bila pri fantu na obisku, ker so me povabili na družinsko kosilo, na katerega omenjena sestra iz mojih prejšnih sporočil ni bila povabljena, ker je noben ne mara, ker je tudi njim naredila veliko hudega. Bilo je proti večeru, bila sem pred hišo, zlagala sem neke stavri v škatlo in božala muce, odpravljala sem se domov, ko me je iznenada zahrbtno fantova sestra napadla.  Bila sem polna modric od udracev z kovinsko palco, krvavela sem in poklicali smo policijo. Ustavila sta jo zet in stric od fanta. Še dolgo časa ni hotla oditi in kričala in zmerjala vse povprek in skakala s pestmi v vsakega, tudi v svojo mamo.. mojo taščo. Ko je prišla policija pa je zbežala. Tisto noč me je fant odpeljal na urgenco, da se je izdalo zdravniško potrdilo o poškodbi za policijo. izdal se je pravni pregon. tašča naju je nato prišla čez nekaj dni prosit če umakneva prijavo.  Nekako sem pol še zmogla do julija izplejati vse izpite in prakso na faxu. Še danes se čudim kako. 

 

Nato sem zadnji dan prakse se od živicev onazavestila v avtu, lahko bi se ubila, samo sem k sreči z avtom zletela samo z ceste brez poškodb in tako pristala zaradi srčnega napada v bolnici za 3 tedne in dolgo časa nisem šla dol na obisk. pozneje sem izvedela da je fant tašči postvail pogoj, da sestra nesme nikoli več pridit na kmetijo, ker je noče več videti ali pa bo on šel, ker on ni delal na kmetiji in jo obnavljal ter si zazidal hišo da se mu bo sranje delalo. Danes je tako, da imam vseeno še sobo v ljubljani, kjer tudi veliko časa spim in živim, grem pa zdaj tudi tu in tam spat k fantu. Njegove sestre od tistega napada v mesecu juniju nisem videla, tudi na kmetijo ni več prišla. odnos s taščo se je precej popravil, tašča se pogovarja z mano in me pozdravlja in mi prinese kake stvari.  Pri napadu je namreč bila prisotna tašča in zet in sta videla kaj je naredila ta sestra, ker sta me od daleč baje opazovala skozi okno ko sem nekaj pospravljala pred hišo in se je vse videlo. 

 

Da bi se vsaj res stvar popravila?!?! ker je res nekaj časa že ni gor... do junija so napadi bili namreč skoraj tedenski, zdaj pa je že skoraj 5 mesecev mir.  A mislite da je to mir pred nevihto? Ali da se umirja? fant pravi da se umrija. Jaz pa imam šekar slabi občutek. V stanovanju v ljubljani bom še kar en lep čas. In hodim tudi k psihiatru, ker sem ful anksiozna.

Postrzjaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti