11. nov 2007 7:55
Najprej podatek o "veliki osebni skrivnosti", ki jo je Adrijana povedala Špeli. Da je skrila Ljubinkin šal! To je najbrž skrivnost, ki je pretresla kmetijo, pri tem pa sem tudi slišala, ko je to pripovedovala še Biljani in Daši.
24 letnica, ki skriva šal, ima še eno skrivnost - nezrela do skrajnosti. S tem je hotela ustvariti nov konflikt v skupini. Špela je o tem razpravljala z Jurijem, po moje zato, da se pripravita na Ljubinkino reakcijo. S kom pa se naj bi pogovarjala o razmerah na kmetiji.
Jurij je izrabil Špelino zaupljivost in sproduciral konflikt,iz katerega si ni mogel izvleči.
K Jurijevemu obnašanju naj dodam, da je : vstopal v sodo glave družine, jemal sol ( ki je omejena), ni opravil dela hlapca.
Naj spomnim.da je Vinku zabrusil, da ima kot glava družine prvo in zadnjo besedo, ko ga je spodil lačnega od mize.Ko pa bi moral Jurij spoštovati to prvo in zadnjo besedo, se je nanjo požvižgal.
Cela družina tega dne ni imela skuhanega mleka, ne zjutraj in ne zvečer, ni pripravil zajtrka, ni skuhal kosila. Kakšno kazen si je zalužil ? Kaj bi bilo, če bi ga Špela nagnala od mize, ker je cel dan lenaril ?
Kljub pravilom sta oba tekmovalca hodila v hišo in se družila z ostalimi, kar je izrecno prepovedano. Punce so jima nosile hrano v kajžo. Tudi za ostale velja, da ne smeho imeti stika s tekomovalcema.
Špelo so popolnoma ignorirarali vsi v hiši.
Naj omenim, da je Jurij poudarjal, kako velik človek je, kako veliko srce ima. Po dvoboju, v katerem je "srčni" Jurij kričal Mihi, naj butne Klemna z glavo ob zid , kar je bil poleg ostalih zmerljivik in neprimernih pripomb, je to vesčji večji dokaz Jurijeve srčnosti. Kot je nato komentiral Klemen : " Prsa junaka, glava bedaka!"
Se mi zdi, da se nekateri člani družine dobesedno norčujejo iz POP TV. Dogajanje kliče po kazni. Jurij in Simon bi zaradi kršitve pravil pred dvobojem morala iz igre po kazni. Jurij tudi zato, ker ni spoštoval pravila, da ne sme vstopati v sobo glave družine in zato, ker je jemal sol iz te sobe ( zame je tatvina).Upam, da bodo vrgli ven Simona, ki trdi, da so pravila, da se kršijo.
Kaj se je zgodilo med Špelo in Jurijem ? Ne gre samo za realno konkurenco, je še nekaj, česar ne poznamo. Menda naj bi Jurij fental kuro, Špela pa poklicala kamermana in izdala Jurija, ki ji je izdajo zameril. Kakšna beseda o začudenju Jurija, ko je videl mrtvo kokoš, je odveč. Menda je Špela veterinarka, pa ji je bilo jasno, kako smrt je kura storila.
Zdi se mi, da je POP TV ušel šov iz vajeti: pravila se ne spoštujejo, kazni ni, na trpinčenje živali pa niti pomislili niso.
Se mi zdi, da za ta resničnosti šov velja moto : " PRsa junaka, glava bedaka!" V junaški domačijski drami prevlada neumnost pred srčnostjo.
F r i n a