Kmetija

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. nov 2007 23:07

Špela si je pri sekanju trsk za kurjenje odsekala prst. Adrijana joče zaredi tega.

Simon se je v obraz lagal voditeljici, da ponoči ni bilo nič posebnega. Pa ja niso mislili, da jih niso videli. Po moje so spraševali vse člane, Špela in Klemen, ki sta načelna, sta povedala.

Špelina izdaja: poklicala je kamermana, da je ena kura mrtva. Povedala je Juriju, da je otročja Adrijana skrila šal. Usodna napaka.

Adrijana je stara 32 let. Na začetku je rekla, da je okolica ne mara zaradi debelosti. V resnici pa se obnaša kot nezrel otrok. Ko bi vsaj sklepala zavezništva, tako pa le potrebuje nekoga, ki ga sovraži oz. nekoga, ki ji je naredil krivica. Adrijana se tudi očitno vsiljuje Mihi, ki mu je neprijetno zaradi tega. Adrijana sploh ne upošteva potreb drugih ljudi.

V trenutku, ko nimajo  ne šampona, ne deodoranta, ne gela za tuširanje, ne britvic, ne kisa,Adrijana vztraja na - bombonih. Nezrela do skrajnosti.

Dekla in hlapec sta se spremenila v sužnja. Imata preveč zadolžitev, drugi pa postopajo. Tako se vodi kmetija s silikonom, za katerega sem danes čakala, da se bo pojavil v prvem planu. Želja Daše je namreč fotografiranje v Playboyu.

Biljana se jokca, da se boji samote in teme v kajži. Da bi je iz usmiljenja ne izzvali v dvoboj. Dobra taktika. Ali pa neumna glava.

Glede na razvoj karakrajev lahko čestitam psihologom, ki so opravili izbor oseb. Združili so nezdružljivo v pričakovanju konfliktov. To dviguje gledanost.

Pravila v hiši niso kršili, zanje ne velja, da ne smejo komunicirati, to so napak razumeli. Osama je zapovedana dvobojevalcev v kajži.

Se mi pa zdi, da spletkarjenje, Biljana zmerja Špelo z zelo krepkimi izrazi, grdo ravnanje z živalmi ( jezdenje, opuščanje molže), popivanje ( Daša je pijana padala na tla), očitno odklanjanje dela , torej nespoštovanje pravil, zrelo za kazen. Recimo za spanje na skendju, za prikrajšanje pri počitku.

F r i n a

tisdno  

član od: 17.11.2002

sporočila: 117

16. nov 2007 8:29

Pa da je smola še večja, je baje v Špelo treščila strela in so jo morali odpeljati v bolnico. Tako da ma punca res smolo. SILVA

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

16. nov 2007 8:46

Tole kmetijo redno gledam in moram reči, da toliko negativne energije skupaj že dolgo nisem videla in celo čutila, tako da razmišljam, da bi nehala gledat... Klemena in Špelo so ostali naredili za največja krivca za vse, kar se zgodi krivega, v resnici pa sami delajo štalo. Agresivni in naduti sta tamlajši, staroselki, Ljubimka se drži pri strani, ker se hoče nepoaženo naprej "zmuvat", Adriana je pa nezrela oseba, ki se giblje kot veter piha. Oba, Klemen in Špela se mi zdita daleč najbolj v redu, pametna in delavna, zrela. Vem, da ima Špela za sabo žalostno zgodbo, hudo bolezen, slišim, da se je celo ločila, skratka navijam zanjo. POPu pa zamerim, ker bi tudi želja po čim višji gledanosti morala biti omejena z mejo dobrega okusa. Ne pa da moramo poslušati kako se zmerjajo, ker nekateri hočejo igrat po pravilih. Mislim, da se s tem, ko tako obnašanje na POP TV dopuščajo in ga celo spustijo v eter, zvišuje prag dopustnosti prostaškega izražanja in prikazovanja neprimernega in nizkotnega obnašanja na TV nasploh. Kmalu, sčasoma je pa tudi bolj dopustno in nevredno obsojanja tudi v realnem življenju... Samo poglejmo Jelinčiča včeraj v oddaji Svet na Kanalu A, ko je v želji, v dialogu z predstavnico Ministrstva, da pride do besede, izustil: Ja hudiča, al lahko že 1x povem... Prosim lepo, a je to primerno za predsednika stranke v parlamentu oz. za nedavnega kandidata celo za predsednika naše države?!?! Ah, malo sem zašla s Kmetije, ampak kaj ko sem takoj dobila asociacijo na našo politiko.. Čim lepši in čim bolj sončen petek vam želim! juma

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. nov 2007 9:21

Včeraj sem bila šokirana, ko sem videla nesrečo. Na forumu "Kmetija" govorijo o neki streli, ki bi naj zadela Špelo... Pa ne mi rečt, da si je odsekala prst pa še strela, da jo je vdarla? Ta ženska pa res nima sreče. Upam samo, da bo držal pri njej rek: "Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje." Navijam zanjo in upam, da bo vse o.k. Kot je bilo že zgoraj povedano, se Biljana (na forumu so jo poimenovali Bil-Ladenca) in Daša res neprimerno, hudobno obnašata. Hudobija v življenju nima kaj iskat (tudi v igri ne!). Na nek način se jima bo že vrnilo.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. nov 2007 9:45

To sem še hotela dodat. Vse bolj kmetija, namesto da bi napredovala, propada. Nikomur (Špela in Klemen sta svetli izjemi, bomo videli, kaj si bo začel tam še Miha) se nič ne da. So kot nekakšne bilke, ki so jih tja postavli in enostavno delajo samo zdrahe. Kravo so jim že odpeljali. Daša pa, pametna, kot je reče: "Kazen bi bila, če bi nam še dve zraven pripeljali..." Evo, to je današnja mladina ?! Človeka kar zaboli, kako se obnašajo.

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

16. nov 2007 10:08

Pomoje imajo pa premalo za delat. Očitno sami niso toliko samoiniciativni, da bi se česarkoli lotili in so se takoj, ko so nalogo opravili, usedli dol in se iz čistega dolgčasa pričkali. To itak niso ljudje, ki bi si zares želeli kej na kmetiji delat (no, vsaj večina), ampak so tam zato, da zmagajo v resničnostnem šovu po liniji najmanjšega odpora. Vanilija

punci1968  

član od: 15.1.2007

sporočila: 48

16. nov 2007 10:14

Naj se še jaz malo oglasim. Tudi moja glavna favoritka je Špela, takoj za njo, pa Klemen. Najbolj hinavska pa je Adrijana, saj se obnaša kakor veter zapiha. Drugače pa jih vse občudujem, da so vsaj nakaj kmečkih del osvojili, saj zase ne morem reči, da bi šla molzt kravo, ostalo pa ne rečem.Daša pa preveč posluša Biljano, zato imam občutek, da je ta teden glava družine Biljana. Kako paniko je zagnala, ko je Adrijana hotela bonbone. Pa kaj saj lahko vsak pove svoje mnenje. Se ji je pač zahotelo bonbonov. Saj so potem glasovali, tiho naj bi bila in pač glasovala po svoje, ne pa da se norca dela iz drugih ljudi. Upam, das bo s Špelo vse ok. punci1968

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

16. nov 2007 18:18

Kaj Špela je izpadla ali pride še nazaj? gordana

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. nov 2007 18:28

Špela izbere nekoga, ki ga ho bo v dvoboju nadomeščal. Če bo nadomestni izgubil, izgubi tudi Špela. Kot izzivalka je izbrana Adrijana. Če bo nadomestna Biljana ali Daša, dvomim, da se bo trudila v korist Špele. Možno je, da bo nadomestna dvobojevalka Ljubinka: nima izkušenj z žaganjem, najbrž ne znanja, dvoboj moči pa bi bil ....

Po nekih podatkih naj i 50.000 € dobila - Biljana ! Cena njenega prispevka k dobremu vzdušju, odnos do živali, samoinciativnost in sprejemanje obveznosti, mogoče tovaršitva ...

F r i n a

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

16. nov 2007 19:16

Naj sporočim žalostno novico.Prst si je res odsekala...najhuje pa je da je danes v njeno kočo treščilo,Špela je obležala...na pomoč ji je priskočil Miha.Odpeljana je bila v bolnico :( Škoda Roncolino

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti