3. nov 2007 17:55
Režiser gledalcem prikaže prizore in izjave, ki jih izbere v skladu z določenim namenom. Zato je nekatere stvari težko presojati, ker so dokazi izbrani.
Psihologi, ki so izbirali igralce, so že ugotovili, za kake osebnosti gre in združili nezružljivo, zato so konflikte pričakovali. Brez zadostnega znanja psihologije mi je samo na podlagi prejetih informacij jasno, kaj gre komu na živce.
Scenarija, kaj naj kdo reče, ni. Sploh bolj sočnih stvari, ki bi jih najraje vsi pozabili, Neumnosti res ni potrebno režirati.
Nočni dogodek ni režiran iz enega samega razloga. Koliko vam bi bilo potrebno plačati, da bi se Sloveniji predstaviti kot šlatalec ( kar okolica nikoli ne bo pozabila), po moje ga bodo v okolju označili še za kakega potencijalnega posiljevalca.
Koliko denarja bi v vlogi omenjenih deklet morali prejeti, da bi pred gledalci povedali zgodbo, ki ne drži vode. In za vselej ostali vsaj malo osumljeni goljufije ?
Še moja mama, ki ji že peša spomin, je danes ustrelila, kake mere morajo imeti zajčniki, le Jurij si tega ni bil sposben zapomniti, zato morajo popravljati.
Zgradili so skorpucalo, samo zato, ker so "močne ženske", mislim Dašo in Biljano, zahtevale enokpravnost. Ni enkopravnost v tem, da si izmišljuješ, kje jo boš dokazal, enakopravnost je v tem, da zahtevno delo ( gradnja zajčnika to je), opravijo tisti, ki so najbolj usposobljeni.
Zakaj Daša in Biljana nista enkpravni takrat, ko se zležavata oz. lenarita, Špela in Adrijana pa gospodnjita. Še nisem videla, da bi se Špela in Adrijana zležavali, sedita samo, če je skupaj cela družina. Eto, to se meni zdi poštena delitev dela.
Sem pa opazila, da se Biljana spozna na čisto vse, čeprav je prvič v življenju videla domače živali, pri tem pa žali Klemna da pametuje. Klemen je namreč doma s kmetov. Pa tudi po posnetkih je videti, da je vajen dela, sam je oskrbel živali, ko družina med popivanjem ni hotela na nekaj njegovih opozoril oskrbeti krav in pomolsti mleka. Meni je bil zadostni razlog, da se kaznuje glavo družine, ker ni poskrbel za živali. Drugič pa je celo držal Lučko, ko se jezdeci basali nanjo. Nobene kazni, ki sem jo pričakovala.
Tudi spor med Klemnom in Biljano, ki se je kasneje zdrla tudi na Simona, bi moral Jurij prekiniti. Se je pa le bebavo smehljal.
F r i n a