Kmetija

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

27. nov 2011 18:16

Punce in fant ( ežoj ), z veliko večino vaših mnenj se povsem strinjam . Sploh ti frina si se zelo vživela v družino in bivanje na kmetiji , - zelo rada te berem . Ko sem , bog ve koliko postov nazaj napisala , da sta mi Matej in Vlasta najbolj odvratna na tej kmetiji , da je Matej zabit kot noč , sem imela občutek , da ga samo jaz ne prebavljam ..družina ga je celo poklicala nazaj , kot , da so vsi pozabili , kakšen je bil kot glava družine . Sem že mislila , da je z menoj kaj narobe .

Mi je pa zelo , zelo žal za Vesno ,zame edino pozitivno osebnost (od žensk na kmetiji ) , ker si ona res zasluži to kmetijo . Njena ljubezen do živali ni narejena , je še kako pristna in resnična .

Ste vedeli , da je Vesna zelo priljubljena in priznana (svetovna prvakinja v striženju psov ) ? Zmagala je na prestižnem ameriškem tekmovanju pasjih stilistov  ? Od preko 200 udeležencev tekmovanja je zasedla 1. mesto . Ima svoj salon , v katerem je skupaj z možem skrbela za urejenost in pričeske kosmatih prijateljčkov .

Ne vem , a iskreno upam , da bosta z možem lahko prebrodila to preizkušnjo in nadaljevala tam kjer sta bila pred Vesninim odhodom na kmetijo .

manca51

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

27. nov 2011 20:13

A mi zna kdo razložit kaj je z esadino desno obrvjo

Drugače pa, všeč mi je, kako jih danes esada malo "kajla" (da so itak oni jih ves čas spraševali o Vesni, in kaj vse oni prikazujejo,kaj pa je v resnici se dogajalo....)

Pa še eno vprašanje. Kje je Valerijin mož? Že v studiju z njo je bil njen bratranec, ta teden,ko so pričakovali obiske, je ves čas govorila kako čaka svojega Mateja, a spet je prišel njen bratranec in danes je bil spet prikazan njen bratranec?

In še za zaključek. Totalno bedno mi je vsako nedeljo, ko Lili govopri "VČERAJ v doboju, VČERAJ, ko si prišla domov, VČERAJ..." in potem vsakič "a vas ljudje že kaj prepoznavajo, kaj si kaj počela" in danes Esadi "da je pred 3 dnevi zbolela (a včeraj v dvoboju je bila še čisto zdrva???)"

Vsi vemo, da je šov posnet vnaprej, oddaje so v živo. zakaj si potem privošijo toliko teh časovnih napak, ko hočejo prikazati, da je nekdo ravno včeraj prišel domov, danes je pa že v studiju

Roncolino

Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 27.nov 2011 20:38

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

27. nov 2011 21:59

Mene pa moti toliko govora o iskrenosti. Človek mora biti najprej iskren sam do debe in potem do drugih.

Mislim, da vsi točno ne vedo kaj naj bi ta beseda pomenila. Najmanj pa Esada.

Če misli, da je iskrenost to, da blati in kritizira vse in vsakogar se zelo moti. Predno nekoga grajaš raje prvo premisli o svojih napakah. Namesto, da drugim ukazuje naj jim raje predlaga, da lahko nasprotnik (ali bolje druga oseba) ohrani svoje dostojanstvo in ponos. Tako pokažeš, da spoštuješ tudi mnenje drugega, čeprav se morda razlikuje od tvojega. Sploh pa je obsojanje znak ozksrčnosti. Včasih se je treba vprašati, kako je osebi na drugi strani.

Včasih se mi zdi, da ljudje s svojo "ISKRENOSTJO, samo hranijo svoj z**%$# karakter.

Suzi

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

28. nov 2011 7:14

Roncolino je napisal/a:

Pa še eno vprašanje. Kje je Valerijin mož? Že v studiju z njo je bil njen bratranec, ta teden,ko so pričakovali obiske, je ves čas govorila kako čaka svojega Mateja, a spet je prišel njen bratranec in danes je bil spet prikazan njen bratranec?

Roncolino

Malce si pomešala; Matej je Vesnin mož. Valerija pa živi s tem, ki jo je prišel obiskat, mislim, da mu je ime Steffano. Je njen bratranec in njen partner. Ne vem sicer, zakaj kar naprej poudarjajo, da je njen bratranec, ker resnici na ljubo, sta bratranca njuna očeta. Torej sta onadva že malce bolj daljna žlahta.

Issi

Šuštarjeva  

član od: 30.11.2010

sporočila: 37

28. nov 2011 8:08

naor je napisal/a:

Kukii, vsi smo samo ljudje. Ko takole razpravljamo, ugotavljam, da je producentu uspelo, da jih gledamo, da mnogi kličejo, da dogaja. Obenem pa vsi pozabljamo, da je to šov. Da tu ni namen, da vsi pridno delajo, se ne kregajo, da vse teče kot po maslu. S Frino se strinjam, da je veliko zrežiranega in sprovociranega, položenega na jezik. Veliko dela opravi tudi izoliranost. Kar se pa tiče Matejeve imunitete, pa ne ostopam. To je del igre, pokvarjeno ali ne, moralno ali ne. V kmetiji je pred dvema letoma ena udeleženka, Korošica, sem pozabila ime, odšla v gozd s košem in imela nalogo za družino. Precej pozabila za kaj se je šlo. Dobila je ponudbo ali to in to za družino, ali 5 jurjev pa odhod domov. Se kdo spomni, kaj je naredila? Šla je domov, brez slabe vesti. Za to so prišli v ta šov, se dajali v zobe vsej slovenski javnosti...  

Lahko je nam iz naslonjača pljuvati po njih, bogve, kako bi se vsak od nas obnašal v dani situaciji. Hovk!

naor

točno tako. Lahko je govoriti, dokler sam nisi v tej situaciji. Ko bi pa bili sami tam, bi pa sami bili v vlogi Vesne ali Esade in bi po nas pljuvali in nam tudi ne bi bilo fajn. Jaz tega šova ne maram gledati, včasih pogledam za nekaj minutk ko moj mož to gleda in se zraven drugo ne kot razburja, pa mu pravim: kaj pa to gledaš, če vidiš, da se drugo ne dela, kak pogovarja kaj je kdo narobe naredu, kaj bi kdo mogu narediti, kaj kdo misli da bi bilo prav. Madona, si mislim, to je pa res šov , tak psiho analitičen. Mene pa res ne briga, kaj kdo dela in zakaj, še manj, kako bo to rešu, razen če me prosi za pomoč. Tudi meni ne bi pasal, če bi me kdo obravnaval ( šimfanje ), zato ker nekaj ne naredim tako kot se njemu zdi prav ( čeprav on zaradi tega ni nič na slabšem ) in se vame rinu.  Da bi ja komentirali kaj bi kdo mogu delat in kaj ne sme, ker je vse drugo čudno ( toliko o sočutnosti in toleranski do soljudi - včeraj pravtako super film na tv - Ime mi je Sam, prav privoščim mu da ima hčerko ). Ja madona, si mislim, pa kaj so jim fauš al kuga? Najboljši mi je bil Vesnin mož včeraj, ni kej, meni osebno, dedc na mestu! Sem ful vesela za Vesno da ima tako dobrega moža.

Šuštarjeva

Sporočilo je spremenil(a) Šuštarjeva dne 28.nov 2011 08:12

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. nov 2011 8:52

Preden so udeleženci prišli v Kmetijo, so vedeli več stvari: da bodo razmere tam ekstremne, da je to šov in ni namenjen prikazu kidanja hlev, ampak medsebojnim odnosom, ki jih bodo razgalili do obisti.

Nihče ni nikogar silil, kakšen naj bo, sicer pa so si lahko že prej ogledali Kmetije in ni bilo nobenih skrivnosti.

Od včeraj ne mislim več, da je POP TV Esado silil v ekscese, včeraj je pokakazala, da je pač taka. In da je še mnogo hujša. Skakala je vsem v besedo, enako njen dec, žalila, potrdila je vse, kar smo že videli. Gobezdalo, ki ne upošteva nikogar, ne za komando, ne po statusu.

Vsi so navajali, da je mlada. Ima 25 in to naj bi bilo opravičilo za njeno nemogoče obnašanje? Poročena, in naj bi ji odpuščali napake, v imenu nedolžnosti ali kaj.Punca je popolnoma neodgovorna, arogantna, domišljava. Tisto, čemur ona pravi iskrenost, je neotesanost, predrznost in nesramnost. Si ni morem kaj, da bi glede na moje kadrovske izkušnje, ne razmišljala o tem, kako je imeti tako delavko, ali sodelavko. Kaj že ona študira in kaj že ona dela. Kar hoče in kolikor hoče, vmes pa ima moža, ki skrbi zanjo.

Komentatorji so bili včeraj odlični, publika pa jo je izžvižgala.

Vesnin mož se je odlično odrezal in je pokazal nekaj, kar je Elvir skrival: omiko, odliko in pamet. Pa mu verjetno ni bilo lahko.

F r i n a

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

28. nov 2011 11:48

Vesnin mož je pokazal, kaj pomeni, če imaš zares nekoga rad ! Kapo dol. Žal mi je, da je Lili dala premalo časa komentatorjem. In Esadino obnašanje nikakor ne more opravičevati njena mladost. Taka bo čez 10, 20,.. let ali pa še bolj arogantna. Najbolj primitivna Esadina reakcija je bila, ko je zvedela, da jemlje Vesna tablete proti depresiji. In še, ko je povedala, da je Vesna prišla k Simonu ob 4 zjutraj. Pa kaj, saj nista seksala 1 meter od Esade ! Pač rabila je podporo. Depresiven človek rabi včasih bližino človeka, ki mu lahko zaupa, za tako razumevanje pa je Esada preplitka. Včeraj sem jo prav težko gledala. 

lili A.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

28. nov 2011 13:00

Pravi opis za Esado ni, da je mlada, ampak da je nezrela. Pri teh letih bi lahko bila že malo bolj zrela in imela občutek, kaj reči in kaj ne. Glede Vesne in marsičesa drugega. Mene je včeraj v oddaji, poleg omenjanja Vesnine bolezni, najbolj zbodlo, ko jo je Lili vprašala, kaj bosta z možem naredila s 1000€, če jima jih bo mož priboril. Esada je odgovorila, da potem, ko plačaš davke, ti ostane "samo" še 700€ in se nekako namrdnila v stilu, "kaj pa boš s temi fičniki". Meni bi 700€ pomenilo ogromno in točno vem, kako bi jih porabila, če se pa njej to zdi premalo, jih pa ne bi smela dobiti, tudi če bi njen mož zmagal.

JJ

Jannaa  

član od: 29.11.2009

sporočila: 508

28. nov 2011 13:33

JanisJoplin . Tudi mene je zelo zmotil ta njen odgovor. Za marsikoga predstavlja 700€ več kot pa je njegova mesečna plača, da raje ne govorim o tistih, ki plače sploh nimajo (pa ne zaradi tega ker ne bi želeli delati, ampak te priložnosti nimajo). Ona pa prikaže takšen odnos do denarja. Punca bi se morala malo zamisliti nad sabo.

Jannaa

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. nov 2011 13:40

Šuštarjeva je napisal/a:
 - včeraj pravtako super film na tv - Ime mi je Sam, prav privoščim mu da ima hčerko ).

...in jutri ob 22.30 bodo predvajali film 'Daj naprej' (Pay Forward), prav tako lep in ganljiv, ki govori o človeških vrednotah. Ne morem razumeti, zakaj take filme predvajajo ob urah, ko so (ali bi morali biti) otroci ter mladostniki v posteljah, medtem ko uvrstijo ob 20h same filme ali nanizanke, kjer je pobijanje ljudi povsem sprejemljivo.

Off topic, vem, ampak ta spored me zadnje čase vedno bolj muči.

Da dodam še nekaj na temo: škoda, da toliko otrok gleda Kmetijo in se o tem nima možnosti pogovoriti... mislim, da se tudi iz Kmetije da kaj naučiti, če imaš ob sebi pametne ljudi, ki znajo pokazano postaviti v pravo perspektivo.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti