28. nov 2011 16:06
Najprej moramo postavit nekaj " postulatov " ( aksiomov ) tako da imamo vsi enako izhodišče, in da vemo, o čem teče beseda ( podobno kot v matematiki: iz nekaj temeljnih trditev s katerim definiramo osnovne pojme, kot je točka, črta, kot, vzporedno, navpično........ se izpelje cela evklidska ( ali kakšna druga ) geometrija ):
- imamo kapitalizem ( to, da smo si ga sami želeli tukaj niti ni važno )
kapitalizem ima svoje vrednote:
- denar, denar, denar, ne glede na to, kako do njega priti, trba se je znajti
- prijatelji ne obstajajo, so le tekmeci
- če, morebit obstajajo, prevarati prijatelje je vrlina
-kurbarija je vrlina ( madona, saj smo v XXI stoletju )
- delajo naj neumni, znajdit se je treba
pa še nekaj je takih, sedaj se jih niti ne spomnem, vse to se da lepo videti na kmetiji. Esada je včeraj pravzaprav veliko povedala, kako cela stvar funkcionira: če je kdo kriv za " razkrinkanje " Vesne, je to POP TV, ki je skos spraševal vse neki v tem stilu. Dalo se je razbrati, da pop tv enako manipulira s komentatorji, jim servira določene posnetke, iz katerih se lahko sklepa sam tisto kaj pop tv želi. Žal, komentatorji tega niso pošnili. Režija je taka, da je bilo treba očrnit Esado in Vlasto. Saj je Esada povedala, da je vse tisto okrog počitka, konstrukt. V predzadnj oddaji je tudi Vlasta povedala nekaj na to temo: čik pavze in čvekanje....
Do včeraj sem imel Esado za eno plehko gos ( mal sem se zavedal, da pop tv tako hoče ), včeraj sem videl, da je punca, ki ima glavo in nekaj noter in je po gledanju posnetkov doma, pošinila veliko stvari. Po naravi je resda težka. Seveda bi vsem veliko bolj pasalo, da je lepo tiho in da sprejme " višjo " avtoriteto komentatorjev, vendar se punca ni pustila, povedala jim je, kar jim gre: kako oni lahko obsodijo Vlasto iz serviranih posnetkov bolj kot ona, ki je bila skp z njo tolk pa tolk tednov. Glede, tistega pih, na 700€v: bodite pošteni pa povejte, koliko mladih do 25 let ima 700 €v za nek denar ( seveda so izvzeti tisti, ki morajo delat in zaslužit ta denar ). Esada je enostavno produkt časa: mlada ženska, ki v tem kapitalizmu nima nobene perspektive ( tako kot tudi mi, ostali ) rada bi kaj ustvarila in sprejme kapitalistična pravila tega cirkusa ( mal je res presenečena, da je tolk manipulacije: kolk je bilo razumeti, je zelo pridna in je skupaj delal z moškimi, najtežja dela ).
Kot je Esada nakazala, se tam še veliko dogaja, kar naj ne bi bilo za javnost, če se pa Vesna gre stiskat ob štiri zjutraj............. saj imamo nove vrednote, ni to nič kaj takega.
Edino, kar mi včeraj ni bilo všeč je ponovljena izjava, da bi ona naredila enako kot Matej: okradla družino, vrli komentatorji ne bev ne mev, lahko bi ji vsej eno pohvalo dali za primerno razmišljanje.
Včeraj je edino Esada bila konzistentna do konca, za vse je imela logično pojasnilo in totalno razkrinkala pop tv, da se je celo voditeljica mogla zagovarjat, da pač oni nikomur ne polagajo besed v usta...........
Res je tudi, kot je frina nekje opisala Esado: če bi ji na jezik stopili, bi z ritjo migala, da pove kaj si je naumila.
Pa, mimgrede, frina: Esada je res težka kot delavka, s stališča delodajalca, a bi pol raje imela one hinavce ( Valeri, Matej, Darko )? S Esado točno veš na čem si, kaj pa drugi?
Na koncu, še da ponovim: to je res en zanimiv psihološki laboratorij. Kdor ne mara resničnega življenja, naj gre v gledališče in občuduje režijo par sto let stare drame............
ežoj