5. dec 2011 19:44
neverjetno je kako ne moremo verjeti, da je lahko kdo tako nesebičen kot se je na kmetiji pokazala Valerija.Torej so med nami še nesebični ljudje.
5. dec 2011 19:44
neverjetno je kako ne moremo verjeti, da je lahko kdo tako nesebičen kot se je na kmetiji pokazala Valerija.Torej so med nami še nesebični ljudje.
5. dec 2011 20:03
Jaz pa verjamem Valeriji. In vesela sem, da so še ljudje kot ona. Kakorkoli pa obračam, ni bilo prav, da je Matej vzel vse cekine zase, zdaj je spet nekaj v ozadju, ko se je Vale odločila za to potezo. Povejte, kdaj človek naredi prav? To je enako kot pri izbiri premiera. Eni jokajo, ker ni bil izbran njihov kandidat, saj edino on lahko vodi Slovenijo, drugi spet se veselijo, tretji... Uf, ustreči vsem še ljubi bog ne more.
naor
5. dec 2011 20:20
Kadar ima človek namen nekomu pomagati iz nesebičnih nagibov tega pač ne obeša na velik zvon.
In Valerija je imela to možnost in bi stvar lahko elegantno diskretno izpeljala. Pa je izpadlo popolnoma drugače. Ves prejšnji teden je v kamere, pa z Vesno, pa z Darkotom, z Lili, na intervjujih bilo govora le o tem njenem dejanju in končno še skoraj celotna nedeljska oddaja je bila posvečena temu. Zakaj že?
In meni Darko ni deloval posebno srečen ob poudarjanju vsega tega. Konec koncev bo, če kmetija slučajno pride v njegove roke ostal Valerijin večni dolžnik, čeprav bi v primeru, da se Valerija ne bi "žrtvovala" imel praktično enake možnosti.
zeta
5. dec 2011 20:31
Meni ej bilo pa včeraj prvič lepo, ko je Vale v studiu šla v dvoboj s tekmico, ki jo ni popljuvala, ampak si jo je želela spoznati v živo, ker je tako močna oseba. Končno nekdo, ki ni samo pljuval in pljuval. pa tudi besede Vale, ko je rekla da 1000€ ni tako malo in da se z njimi kar da nekaj narest (ne pa tako kot Esada)...
me pa zanima kako se bo ta teden razpeltlo in kako hudirja gresta v finale Vlasta in Matej
Roncolino
5. dec 2011 20:58
Roncolino je napisal/a: |
Meni je bilo pa včeraj prvič lepo, ko je Vale v studiu šla v dvoboj s tekmico, ki jo ni popljuvala, ampak si jo je želela spoznati v živo, ker je tako močna oseba. Končno nekdo, ki ni samo pljuval in pljuval. pa tudi besede Vale, ko je rekla da 1000€ ni tako malo in da se z njimi kar da nekaj narest (ne pa tako kot Esada)... me pa zanima kako se bo ta teden razpeltlo in kako hudirja gresta v finale Vlasta in Matej Roncolino |
Se popolnoma strinjam
Jaz pa mislim, da Vale s svojim žrtvovanjem ni imela nobenih skritih namenov. Kakorkoli obrnete, tudi če je imela zelo malo možnosti za zmago, bi vseeno lahko poskušala. Ne zdi se mi prav, da se čisto v vsakem človeku išče grde lastnosti in da nekateri očitno ne verjamete, da na svetu obstajajo dobri ljudje. Žalostno.
JJ
5. dec 2011 21:27
Ja, pa poznam ljudi in jih cenim, ki so pripravljeni biti prijatelju v pomoč in oporo, pa to storijo na zelo diskreten način, na štiri oči bi rekla v prispodobi.
V takšne geste pa sploh ne podvomim, da so iskrene in dobronamerne in prihajajo naravnost iz srca. Tudi tukaj med nami se najdejo, samo kaj, ko tako zelo različno gledamo na stvari. Tisto, o čemer se ne govori veliko je pač tako enostavno spregledati, o stvareh, ki so prikazane tako pompozno, pa seveda ne gre dvomiti.
zeta
5. dec 2011 21:28
Takole vidim: POP TV promovira tisto, kar daje največjo gledanost.
Nobena skrivnost ni, da tekmovalci dobijo za teden dni kamer 500€, pa še zastonj še hranijo. Zato so nemarne vse besede, ki jih pomilujejo glede uporabe njihovih grdih lastnosti v svrho večje gledanosti. Prav to so prodali za 500€, ki jih vi na teden najbrž ne dobite.
Glede žrtvovanja pa vidim stvari drugače: Vale je res izračunala, da nima možnosti, da ostane v ringu. Če bi izbrali Dareta za prvega dvobojevalca in bi izbral Vesno za drugega, bi ga lahko ta premagala. Ali pa ne. Če bi izbral Vale, bi ga nadmudrila pri znanju in šla nazaj.
Žrtvovala se je Vesna. In to bistveno bolj kot Vale. Vesna si je neskončno želela te kmetije. Vale je že bila na poti v kajžo, Vesno pa je v kajžo spravila Vale in je tako odžrtvovala strah, da bo izgubila teden kmetije. To je bila Vesnina žrtev, Vale je že tako vedela, da bo v dvoboju.
Vesna se je vrnila na kmetijo, kjer jo bojo, če prav razumem ljudi, za konec še ponižali. Če bi odšla domov kot poraženec iz dvobija, ji ne bi bilo treba poslušati, da je ona tista, ki si EDINA ne ZASLUŽI kmetije. Koliko se je za delo na kmetiji žrtvovala v primerjavi z Matejem, ki je pograjfal 3000€ za direkt v 10. teden, da ne omenjam Vlaste, ki si bo nemara zaslužila direktni finale. Ne bo si ga zaslužil pridni, pa malce, khmm, zmučkani Dare.
Po scenariju vedno pridejo na koncu vsi člani in se do konca osramotijo pred kamerami, kjer bodo pljuvali po tistih, ki jih ne marajo. Bo kar nekaj za videti.
Menim, da do takole: Vesna si edina ne zasluži finala, ker je ne marajo, Vlasta si zasluži finale, ker ima globok deklote ( kaj drugega pa je pri njej boljše kot pri drugih), za finale pa se nato med seboj borita Matej in Dare.
Ne bosta uporabila znanja, najbrž bosta šla na moč, kjer bo runkl Matej obesil Dareta in zmagal. Pri spretnosti bi bila bolj enaka, zato je izid bolj negotov.
Tako sta v finalu Vesna Počivalnica in Matej Blinker. Katera disciplina bo odločila, me niti ne zanima. Zanima me odziv ostalih udeležnecev med dvobojem.
Želim, da Obljubljeno Kmetijo dobi MAtej. Zakaj ? Da mu jo bodo zarubili in da bo lahko poplačal dolgove, ki jih ima bojda za celo njeno vrednost. Kaj bo imel na koncu ? Nič. Le dolgovi bodo poravnani tistim, ki jih ne bi nikoli vrnil, ali pa vsaj zelo kasno. ( Odvetnikom v veselje.) Najbrž tudi plačilo kakih sodnih stroškov in glob v proračun, recimo. Od poplačanih proračunskih dolgov bi imeli nekaj vsi mi. Meni bi najbrž nato odmerili manjši davek.
Sem si morala izmisliti nek scenarij, da se bomo potolažili, ker bo konec neodvisen od prispevka posameznika, od njegove delavoljnosti, od vizije ( ha, ha, ha), od njega lepote in od njega prijaznosti.
Ne vem ničesar o razpletu, le o Mateju imam neke namige.
Aja, namignem, da so se na kmetiji stepli zlasali med seboj udeleženci, pa menda kamermani, da je dvakrat peljala gor policija. In enkrat gasilci. Območje je sicer zaprto, ljudje pa prežijo, kaj vozi mimo.
Živo si predstvaljam fajt. Kdo je koga butnil in kdo je koga lasal. Pa taka konspiracija.
Vam je jasno,zakaj gledam Kmetijo ?
F r i n a
5. dec 2011 21:30
Ma, jaz se strinjam s zeto: če je res tako nesebična, bi to izpeljala diskretno, a ne da se cel teden na to namiguje in je praktički cela nedelna oddaja posvečena pljuvanju Vlaste in Esade in Valerijini velikodušnosti.
ežoj
5. dec 2011 21:32
Včerajšnja oddaja je bila pozitivna. Izzivalka je bila odlična. Vale je bila prijazna in odkrita, komentatorji so mi bili všeč.
Publika je popenila ob omembi Vlaste in me potolažila.
Sem pa hotela omeniti povsem neprimerna oblačila Lili. Ona bi šla v petkah še zelje tlačit in njena oprava se ne ujema s slamnatimi balami in z zelenilopm trave.
Ne vem, če ste opazili. Andrej je prišel na kmetijo v močnih čevljih. ESada je imela zlate opankice, ki jih je na veselje kamremana nosila pri košnji. Brez komentarja.
F r i n a
5. dec 2011 21:38
Matr frina, ti pa znaš!
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Pekoča paradižnikova juha