Kmetija

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

28. nov 2011 20:28

Bravo Ežoj, sama mislim enako, da bistvo ni v delu na kmetiji ampak odnosi med akterji in kazanje njihovih slabosti, zato se jaz ne bi nikoli prijavila pa še zmontirajo jih tako, da jih do konca živlenja nosiš s seboj in to ni vreden denarjam ga raje na roke zaslužim brez kamere.

franciska

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

28. nov 2011 23:40

Nisem več nameravala komentirati , a me je kar preveč stvari zmotilo .....

Esada veliko preveč gobca o iskrenosti .Včeraj se je pokazala še v slabši luči , kot jo poznamo s kmetije . 

Že res , da je nekoliko osvetlila resnično dogajanje na kmetiji , je pa tudi neprestano vsem segala v besedo in povdarjala svojo iskrenost . Zame je zelo podla in nizkotna , saj je videla Vesninega moža ( vsa čast mu , je človek na mestu , pa vem , da je v njegovi duši divjal vihar ). Nihče mi ne bo rekel , da je tudi včeraj govorila tisto kar ji je POP TV polagal v usta . Če ne bi bila tako gnila , včeraj ne bi omenjala Vesnine depresije , zdravil in , da je prišla ob 4 . uri zjutraj k Simonu . Le kaj ji je bilo to treba ?

Sprašujem se , zakaj je sploh prišla na kmetijo ? Seveda ,samo zaradi denarja . Ona bi kmetijo , (če bi jo dobila ) prodala , ker je zanjo edina vrednota denar . Imeti kmetijo , je nekaj čisto drugega , kot si tadva predstavljata . No , on bi hodil na kmetijo samo na vikend , ona bi pa imela neko kreiranje oblek ali nekaj takega ( nisem točno slišala ). Samo dela na kmetiji ni nihče od njiju omenjal . Ta dva pa res pašeta skupaj kot rit in srajca .

Ni me sram priznati , da sem močno , močno stiskala pesti , da bi dvoboj izgubil Esadin mož , ker je zanjo 1000 E, oziroma 700 , po plačilu davka drobiž . Sama je rekla , da to ni veliko denarja . Kakor za koga . Pa res drži pregovor ; kdor z malim ni zadovoljen , velikega vreden ni .

Ežoj , ne strinjam se s teboj , da je samo POP TV kriv za " razkrinkanje " Vesne in , da je samo režija kriva , da je treba očrnit Vlasto in Esado . Očrnili sta se najbolj sami .

Ti si imel Esado samo do včeraj za plehko gos ?? Pa ne reči , da misliš danes drugače ? Je torej bistra , inteligentna in oh in sploh ? Ona že ne bi rada sama kaj ustvarila , rada bi kar imela - čim več , tem boljše .

V to , da ona ne bi okradla družino tako kot jo je Matej , pa nisem niti za trenutek podvomila . Za denar bi ona še kaj več naredila .

Nima niti najmanjše čustvene inteligence  , ne zna se postaviti na stališče koga drugega .  Puhla , plitva in primitivna  gos je !

Lp

manca51

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. nov 2011 7:20

Eh, manca: pravzaprav se popolnoma strinjam, da je  Esada ena plehka gos ( naj mi bo oproščeno tako govorjenje, na osnovi informacij, ki nam jih servira pop tv), vendar je treba priznati, v zadnji oddaji je blestela in popolnoma potokla pop tveovsko režijo in vzvišene komentatorje. A jo je kaj razsvetlilo ali se je prej pripravila, a je imela svetovalca, seveda ne vemo, dejstvo pa je, da je blestela. Glede vpadanja v besedo: vpadala je kadar so lagali. Glede Vesne: pop tv jo je tako pripeljal nam vpogled in je razkrinkal. Pa, če se držimo dejstev: res smo videli lenobo Valerije, po tistem prahu iz fotelja in umazanih oknih ), lenobo Esade in Vlaste nismo videli, o tem vemo le iz pop tv jevske režije. Glede 700 €v, Esada je produkt časa in nič drugega. Strinjam se tudi, da za njo ni kmetija ( niti za njenega moža ), pa dajmo roko na srce, za koga pa je? Po moje le za izpadla  tekmovalca, Simona in onega drugega ( vegetarijanca, matr, se ne spomnem trenutno imena ), pa za Vesno tudi ( kurbariji navkljub ). Onemu lopovskemu psihopatu ( Mateju ) vsekakor ne, leni Valeriji tudi ne, no recimo da darkotu, pogojno ja, za Vlast pa še ne vem, preveč je bila izpostavljena negativni propagandi, da bi je lahko ocenil.

Kolikor se spomnem, zanimivo je, da nobeden od ( izpadlih ) tekmovalcev ni zmagal v tistem dvoboju.

A ja, v onem vicu, top-shop bo angažiral esado in valerijo v dvojčku, da valerija zraven kadi na tistem ležalniku, okna itak ne bo pomivala.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 29.nov 2011 07:59

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

29. nov 2011 8:47

Nekaj pa res ne razumem Ežoj, kako naj bi blestela Esada v nedeljski oddaji? Meni ni bila čisto nič blesteča, kvečjemu se je potrdil njen značaj, pa režija POP TV gor ali dol. Če bi blestela, bi to pomenilo, da je prepričala vsaj večino prisotnih, pa večji del gledalcev tudi. Tako pa nisem imela tega občutka, prav nasprotno.

Sicer pa, da se tako izpostavljaš pred javnostjo, moraš biti poseben patron, še zlasti v eni majhni Sloveniji, kjer se srečujemo za vsakim vogalom. To res ni vredno ne kmetije, ne denarja, ki ga očitno niti ne cenijo in ne potrebujejo. 

kara

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. nov 2011 9:59

No, sam še tole pa neham, tole je prepričevanje prepričanih.

Slišal sem zgodbo o nekem profesorju na neki pravni fakulteti: uprizoril je ( med predavanjem ) napad na sebe z igralcem, ki se je zgodil na hitro, in so potem študenti pripovedovali, kaj so vse videli, tudi take stvari, ki jih sploh ni bilo. To mi pride na misel ob vsej tej debati. Očitno smo isto stvar ( zadnjo oddajo ) videli različno. Tega sicer nismo videli: poštena poročena ženska, ob štirih zjutraj gre v pojsteljo poštenemu poročenem moškemu ( saj to ni nič kaj takega, saj smo moderni, kapitalistične vrednote in podobne fore ), kriva pa je Esada. Pa to ni bilo na osamljenem otoku, tam je bilo en kup ( no vsaj dve starejše, Miša pa Vlasta ) žensk h katerim bi se tudi lahko stisnila ( če ji je bilo že le do stiskanja ).

No, pa dejstva:

- da so lene Esada in Vlasta vemo le iz pop tv režije, da je lena Valerija, smo videli v sliki, in to je Esada povedala

- da komentatorji imajo servirane le režijske posnetke in po tem ( napačno ) sklepajo je tudi dokazala Esada

- pop tv je za Esado uprizoril pogrom, podobno kot z Vlastinimi hčerkami: našuntani komentatorji in občinstvo, le da se Esada ni pustila in je povedala kar jim gre ( da se je celo voditeljica mogla opravičevat, češ, da oni ne polagajo nikomur besede v usta ) in stem potrdila pravzaprav vse kar je Esadfa povedala.

No, lahko, da ste vi ( in očitno ste ) videli vse skupaj drugače, meni je tudi prav.

Esada je verjetno vse tisto kar ste povedali ( razen nedokazane lenobe, prej nasprotno, kaže, da je zelo pridna ), je produkt časa, kapitalizma, tukaj in zdaj. Vendar, jo je neki razsvetlilo in je ( iz zgoraj povedanih razlogov ) blestela v oddaji, povozila komentatorje in gledalce v studiju in voditeljico, skupaj s nekaj gledalk s kulinarike.

Vsi, ki so šli tekmovat so vedli ( ali bi vsaj mogli ) v kaj se spuščajo, in sedaj imajo kar imajo.

Ravno tako kot Vlastine hčerke, se mi smili Vesnin mož, ampak, kot sem prej povedal, to so mogli tudi pričakovat, so že vkalkulirali kot riziko.

Hotli smo kapitalizem, pa dejmo ga uživat s vsemi izbori za misice in mistre, z vsemi big braderji in vsemi kmetijami in z vso kapitalistično moralo in etiko vred.

Kako bi že rekla mi querida amiga ( matr, pa je res pogrešam, ko pride, se bom šel knjej v pojstljo stisnit ob štiri zjutraj ): tko je shvatio..............

ežoj

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

29. nov 2011 10:30

Glede režije POP TV: absolutno pokažajo posnetke, ki so bolj "zanimivi", vendar pa dejstva ostajajo. So pa pri izbiri kandidatov "natančni", izbrali so konfliktno Esado, ranljivo Vesno, primitivnega Mateja, vegana Damjana (saj se je vedelo, da se bo na kmetiji klalo), ..... pri direktnem snemanju osebe pa postavljajo samo vprašanja.

lili A.

Sporočilo je spremenil(a) lili A. dne 29.nov 2011 10:31

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

29. nov 2011 10:45

Na POPtvju so res tapravi. Prejšnji četrtek so si šli v dveh urah programa v totalno nasprotje. Najprej predvajajo Kmetijo, pri kateri je jasno, da je večina zdrah, intrig, prepirov in vsega tega kar ljudje najraje gledajo zrežiranih z njihove strani.

Potem pa je bilo na vrsti soočenje strankarskih prvakov - kandidatov za predsednika vlade. In vsa našpičena Petra Kerčmar, ki je vrtala v gospode z neprijetnimi vprašanji in zraven govorila: A veste, gospod, za moralo gre, za vrednote, za sporočilo, ki ga date ljudem, če ne prijavite nepremičnine/če utajite davke/...

Ta pravi se oglašajo na POPtvju - morala in vrednote so za njih prazne besede. Za bruhat.

saša

radohova14  

član od: 13.3.2008

sporočila: 19

29. nov 2011 10:49

Rekla bom le bravo Esada. Za mene si krasna punca in bodi taka še naprej. Zelo rada bi te spoznala. Ne pusti se, da bi manipulirali s teboj ne gospa spoštovana Likovičeva, saj ne vem, da je lahko tako učena ravnateljica tako kratkega pogleda ali so jo pa dobro plačali, da govori tako kot hoče POP TV. Taka razgledana in izkušena ženska bi morala iz posnetkov kaj več videti. Ežoj s tabo se res strinjam. Mislim, da si Esado začutil tako kot jaz. Sem s kmetije doma, dnevno vsak dan sama, dvakrat v štali porihtam 17 glav živine in ne dva repa tako kot jih je tam rihtalo 6 do 8 pridnih ljudi. IMajo še backe, ki se same pasejo, dva pujska, ki jim stresejo v korito malo vode in otrobov, drugače pa vsi tako delajo da je groza. Okna pa že 8 tednov niso bili pomiti, zadolžena za čistočo v bajti pa kadar jo pokažejo samo kadi. Da ne govorim o prahu.

Izgleda, da je bila trojica (Esada, Vlasta in Miša) v napto kao "poštenjakom" Darku,Vesni in Vali mogoče za to ker so se preveč učile. V začetku sem res privoščila kmetijo Darku, saj so ga prikazali kot reveža, da ne more biti z otroki, a vsaka plati ima dva konca. Sedaj pa vidim, da samo gleda kje bo najbolj skozi prišel, ne mislim to z delom, saj je priden in res mojster za vse, ampak kje se mora družiti. Prav privoščila bi mu, da bi ga Vale vn vrgla, čeprav še najmanj privoščim kmetijo ravno njej. Če pa je ljubezen z bratrancem pa kaj pol, saj ona lahko vse dela, v luči POP-jevih kometarjev. Vesna pa, tako jo boli in tako ima slabo vest. Ali je (vest)  namreč, dobila šele na kmetiji, prej jo ni imela? Verjetno so morali Mateju Vesnemu Možu dobro plačati, da je tako govoril ali je pa srečen, da ima tako fajn ženo, da jo še kdo drug mara.

Ubogim tistim na duši, ko mislijo, da bodo imeli na kmetiji boljše življenje. Res ne vedo, kaj je danes kmetija, če nimaš nad 50 glav živine težko preživiš. Prav rada bi videla čez nekaj let posnetek s te kmetije kako je napredovala pod novim gospodarjem, posebno še, če jo bo dobila Vale, dobra bo, če bo zaslužila za cigarete.

radohova14

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 280

29. nov 2011 11:45

Kje pravzaprav pa se nahaja ta kmetija? Če bodo že gor razne turistične dejavnosti, komune za ženske, središča za otroke, prodaja domače pridelane hrane..., bi bilo dobro vedeti. Nikjer nisem zasledila, ker pač nisem kaj preveč dejavna na spletu in forumih..

181604

Sporočilo je spremenil(a) 181604 dne 29.nov 2011 11:46

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti