29. nov 2011 9:59
No, sam še tole pa neham, tole je prepričevanje prepričanih.
Slišal sem zgodbo o nekem profesorju na neki pravni fakulteti: uprizoril je ( med predavanjem ) napad na sebe z igralcem, ki se je zgodil na hitro, in so potem študenti pripovedovali, kaj so vse videli, tudi take stvari, ki jih sploh ni bilo. To mi pride na misel ob vsej tej debati. Očitno smo isto stvar ( zadnjo oddajo ) videli različno. Tega sicer nismo videli: poštena poročena ženska, ob štirih zjutraj gre v pojsteljo poštenemu poročenem moškemu ( saj to ni nič kaj takega, saj smo moderni, kapitalistične vrednote in podobne fore ), kriva pa je Esada. Pa to ni bilo na osamljenem otoku, tam je bilo en kup ( no vsaj dve starejše, Miša pa Vlasta ) žensk h katerim bi se tudi lahko stisnila ( če ji je bilo že le do stiskanja ).
No, pa dejstva:
- da so lene Esada in Vlasta vemo le iz pop tv režije, da je lena Valerija, smo videli v sliki, in to je Esada povedala
- da komentatorji imajo servirane le režijske posnetke in po tem ( napačno ) sklepajo je tudi dokazala Esada
- pop tv je za Esado uprizoril pogrom, podobno kot z Vlastinimi hčerkami: našuntani komentatorji in občinstvo, le da se Esada ni pustila in je povedala kar jim gre ( da se je celo voditeljica mogla opravičevat, češ, da oni ne polagajo nikomur besede v usta ) in stem potrdila pravzaprav vse kar je Esadfa povedala.
No, lahko, da ste vi ( in očitno ste ) videli vse skupaj drugače, meni je tudi prav.
Esada je verjetno vse tisto kar ste povedali ( razen nedokazane lenobe, prej nasprotno, kaže, da je zelo pridna ), je produkt časa, kapitalizma, tukaj in zdaj. Vendar, jo je neki razsvetlilo in je ( iz zgoraj povedanih razlogov ) blestela v oddaji, povozila komentatorje in gledalce v studiju in voditeljico, skupaj s nekaj gledalk s kulinarike.
Vsi, ki so šli tekmovat so vedli ( ali bi vsaj mogli ) v kaj se spuščajo, in sedaj imajo kar imajo.
Ravno tako kot Vlastine hčerke, se mi smili Vesnin mož, ampak, kot sem prej povedal, to so mogli tudi pričakovat, so že vkalkulirali kot riziko.
Hotli smo kapitalizem, pa dejmo ga uživat s vsemi izbori za misice in mistre, z vsemi big braderji in vsemi kmetijami in z vso kapitalistično moralo in etiko vred.
Kako bi že rekla mi querida amiga ( matr, pa je res pogrešam, ko pride, se bom šel knjej v pojstljo stisnit ob štiri zjutraj ): tko je shvatio..............
ežoj