29. nov 2011 13:01
ežoj je napisal/a: |
Eh, manca: pravzaprav se popolnoma strinjam, da je Esada ena plehka gos ( naj mi bo oproščeno tako govorjenje, na osnovi informacij, ki nam jih servira pop tv), vendar je treba priznati, v zadnji oddaji je blestela in popolnoma potokla pop tveovsko režijo in vzvišene komentatorje. A jo je kaj razsvetlilo ali se je prej pripravila, a je imela svetovalca, seveda ne vemo, dejstvo pa je, da je blestela. Glede vpadanja v besedo: vpadala je kadar so lagali. Glede Vesne: pop tv jo je tako pripeljal nam vpogled in je razkrinkal. Pa, če se držimo dejstev: res smo videli lenobo Valerije, po tistem prahu iz fotelja in umazanih oknih ), lenobo Esade in Vlaste nismo videli, o tem vemo le iz pop tv jevske režije. Glede 700 €v, Esada je produkt časa in nič drugega. Strinjam se tudi, da za njo ni kmetija ( niti za njenega moža ), pa dajmo roko na srce, za koga pa je? Po moje le za izpadla tekmovalca, Simona in onega drugega ( vegetarijanca, matr, se ne spomnem trenutno imena ), pa za Vesno tudi ( kurbariji navkljub ). Onemu lopovskemu psihopatu ( Mateju ) vsekakor ne, leni Valeriji tudi ne, no recimo da darkotu, pogojno ja, za Vlast pa še ne vem, preveč je bila izpostavljena negativni propagandi, da bi je lahko ocenil. Kolikor se spomnem, zanimivo je, da nobeden od ( izpadlih ) tekmovalcev ni zmagal v tistem dvoboju. A ja, v onem vicu, top-shop bo angažiral esado in valerijo v dvojčku, da valerija zraven kadi na tistem ležalniku, okna itak ne bo pomivala.
|
Tale kmetija (kolikor je bilo mogoče, sem jo začela spremljati po Recinih intervencijah, ampak žal jo uspem gledati samo sporadično) se mi zdi zanimiva v smislu, kot ga razlaga frina.
Različnost naših pogledov na vse, kar ponuja vesolje, kmetija, ribarnica in življenje nasploh je pa že zelo dobro literarno opisana v večini
http://en.wikipedia.org/wiki/Rashomon_effect
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Alexandria_Quartet
solidne literature, si bom dovolila predložiti dva dobesedna naslova.
Kar se tiče Vesnine kurbarije, pa po mojem skromnem mnenju le to.
Nisem moralni arbiter, tudi ne verjamem v neko univerzalno in častno moralo. Meje dovoljenega si postavlja vsak posameznik, kodeks ravnanja in splošno privzete omejitve nagonov skupine ljudi imenujemo civilizacija. ki seveda vedno temelji na najnižjem skupnem imenovalcu.
Ob takih civilizacijskih pravilih je brez dvoma vsak posameznik omejen v svojih prvinskih nagonih in bolj kot se pravila skupine zažirajo v njegov instinktivni vzorec, bolj je razdvojen.
Vesna si je dovolila zaljubljenost; se zgodi, ampak tudi dovoliš. da se ti zgodi.
Čeprav sem že v letih, se še čisto natančno spominjam svojih zaljubljenosti od vrtca naprej in dobro vem, da se jih, če se še tako strastne in usodne, zlahka preživi brez realizacije.
Kurbarija je grda beseda, vsekakor čisto neprimerna za eno nesrečno žensko, ki je bila v nekem trenutku tako obupana, da se je odločila za tole tekmo, kjer si jo lahko privoščimo prav vsi.
To voierstvo bi bilo lahko popolnoma neškodljivo. Žal ni, resnična kurbarija so take moralistične izjave.
Slaba družba
nola