8. sep 2015 19:04
lahko rečemo tistega programa ni na voljo. Ali pa tisti program ni na voljo. Po moje je oboje pravilno.
dvorana
8. sep 2015 19:04
lahko rečemo tistega programa ni na voljo. Ali pa tisti program ni na voljo. Po moje je oboje pravilno.
dvorana
9. sep 2015 10:36
Pri branju prispevka na zgoraj navedeni povezavi se mi je zdel zanimiv primer:
(5) *Janeza ni iz Ljubljane. / Janez ni iz Ljubljane.
Zame imata primera različen pomen: prvi: da Janez še ni prišel in Ljubljane, in drugi: da Janez ni doma iz Ljubljane.
rdkapica
9. sep 2015 12:00
Janeza še ni iz Ljubljane
dvorana
9. sep 2015 17:41
Dober dan vsem!
Prosila bi Vas če mi pomagate in (svetujete)v katerem času je boljše pisati obnovo knjige?
Ali v pretekliku(Janez in Micka sta bila pridna otroka...),
ali v sedanjiku (Janez in Micka sta pridna otroka...)
Že vnaprej hvala:)
lauraghost
9. sep 2015 20:30
Najlažje boš pisala v istem času kot je uporabljen v knjigi.
the tina
23. sep 2015 6:58
Že nekaj časa me mori ime za med. Hojev med. Ne bi bilo pravilneje hojin med, saj je jelka hoja, ali pa se motim? Razsvetlite me, prosim.
eta
23. sep 2015 7:21
Akacijev in kostanjev, pa ajdov te pa ne motijo? Pravzaprav to ni med jelke, akacije, ksotanja in ajde, ampak je tam nabran. Nanašajoč se na hojo, pravi SSKJ, kaj več ti pa katera od slovenistk povedala.
rimljanka
23. sep 2015 7:44
Hojev je pridevnik (vrstni) in ti se ponavadi s samostalniško besedo ujemajo v spolu, sklonu in številu.
Mimogrede, tudi les ni smrekin, a ne?
lp
mzm
23. sep 2015 8:05
Aaaaaa, res je! Sploh nisem razmišljala. Hvala.
eta
24. sep 2015 19:05
Smrekin les se mi ne sliši tako zelo slabo, ampak, si predstavljete, bukin les?
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
Bučna juha s kokosovim mlekom