neznan uporabnik
13. okt 2009 14:06
Jst čakam da mi za prejšnji mesec izplačajo honorar, pol se bom pa spet naprej kregala.... kakšen dolgčas neki...?! japajaneznan uporabnik
13. okt 2009 14:06
Jst čakam da mi za prejšnji mesec izplačajo honorar, pol se bom pa spet naprej kregala.... kakšen dolgčas neki...?! japaja
13. okt 2009 14:15
Gigi_84 je napisal/a: |
Eno so hrvatizmi, drugo pa je izvor besed. Če bi se vtaknili v izvor vsake besede, potem je to "Neverending story". Se podpišem pod Vendelino v celoti. Vendar pa tudi mene motijo hrvatizmi, kot npr: smatrati. Na to besedo sem čist alergična, še posebej v kakih uradnih dopisih :) Gigi_84 |
13. okt 2009 14:34
Meni je v bistvu "v bistvu" kar slovenska beseda, hehehe. Mogoče pa imaš ti kak hakeljc zadaj skrit, čeprav ne vem, kaj bi to bilo. Na prejšnji strani je Gigi_84 napisala, da jo moti hrvatizem "smatrati". No, jaz imam podoben problem - ob napisani besedici "sigurno" me zagotovo vrže pod strop.
lp
cervus
13. okt 2009 15:15
Od kdaj pa velja, da se piše usvojili (npr. usvojili znanje), odkar vem je bilo: osvojili ? Andreia
13. okt 2009 15:22
Usvojiti in osvojiti sta dve različni besedi. Kar poglej v SSKJ. RadaJem
13. okt 2009 15:33
Bom pa res si pogledala...hvala za opombo . Andreia
13. okt 2009 16:20
elaphus je napisal/a: |
Meni je v bistvu "v bistvu" kar slovenska beseda, hehehe. Mogoče pa imaš ti kak hakeljc zadaj skrit, čeprav ne vem, kaj bi to bilo. Na prejšnji strani je Gigi_84 napisala, da jo moti hrvatizem "smatrati". No, jaz imam podoben problem - ob napisani besedici "sigurno" me zagotovo vrže pod strop. [}:)] lp cervus [kaca] |
13. okt 2009 16:42
In kaj ti je učiteljica ponudila v zameno za to besedno zvezo?
Lp
cervus
13. okt 2009 16:43
SP priporoča pravzaprav, dejansko. RadaJem
13. okt 2009 16:49
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj
Pravzaprav oz. dejansko oz. v bistvu so vse tri rešitve v okvirih normalne slovenščine, se mi zdi
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
French toast s sadjem
Ajdovi svaljki s kislo repo