25. sep 2007 12:05
Ariella, ti kar še raziskuj teren. Če me spomin ne vara, si pred kratkim diplomirala - ni še toliko časa. Naj ti povem svojo izkušnjo - jaz sem z magisterijem eno leto intenzivno iskala ustrezno službo - in so mi večkrat rekli, da sem fina in sploh okej, samo da imam previsoko izobrazbo...Message je naslednji: človek nikoli nima ob ustreznem trenutku vseh adutov v rokah oziroma, ko imaš vse adute v rokah pa trenutek ni ugoden. Še malo vztrajnosti, pa bo šlo. Izberi si lokacijo (službo, kjer bi rada delala) in tam toliko časa sitnari, dokler te ne bodo vzeli, tudi za pozicijo, kjer se morda zahteva nižja izobrazba, kot jo trenutno imaš - in napreduj od tam. Verjemi, ljudje, ki imamo kolikor toliko korektne službe, smo se morali za njih potruditi. Z lufta ni nič padlo. Morda je kdo kaj dobil tudi preko veze oziroma dobrega priporočila - samo konstantno formo - v smislu dnevnega opravljanja nečesa ne da bi pri tem delal grozno škodo - mora pa človek kar sam demonstrirati, veze nič ne pomagajo. Vendelina jr.