Predsedniške volitve

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

18. sep 2007 19:05

Vendelina jr. je napisal/a:
Sama sem imela nekajkrat možnost, da bi v to sfero vstopila tudi aktivno in sem, ob tehtanju plusov in minusov rekla hvala, ampak ne, hvala. Vendelina jr.

Škoda! Z govori (vsaj z dolžino) definitivno ne bi imela težav...

LP, V.

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

18. sep 2007 19:13

Vsa vlada pride iz ljudstva, a ta se nikdar več ne vrne v ljudstvo ..... vse to kar se dogaja je tragokomedija s priokusom trdega kapitalizma, anarhije in sodobnega suženjstva. .... kobra 1

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

18. sep 2007 19:25

Ja,pa saj itak,da ni na celem planetu politika,kaj šele v naši mali Sloveniji,ki bi izpolnil vse obljube,ker vseh obljub itak ni možno izpolnit. Itak pa tudi vsi politiki preveč obljubljajo in nam gradijo gradove v oblakih! Saj sem tudi jaz nekoč hodila na volitve!O,kako ponosna sem bila,ko smo imeli tisti davni decemberski referendum in postali samostojni. Pa kako sem z veseljem obkrožila Milana Kučana in celo za Evropo sem bila. Ja,ja,medtem sem pa odrasla in v življenju tudi marsikaj skusila in še skušam in mi je do volitev in politikov zelo minilo,predvsem zato,ker so ti(Kako že reče Jernej?Aja klovni),torej klovni vedno eni in isti,z vedno enimi in istimi obljubami. Žal pa sem se rodila preneumna in z prekratkim jezikom,drugače bi tudi jaz postala politik in mogoče nekaj spremenila na bolje. Sicer ste pa videli tisti,ki ste sinoči gledali Našo malo kliniko,kaj se zgodi,ko mali človek pride na oblast. No to je vse,kar sem hotela povedat. Upam,da bodo vaši politiki izpolnili vaša pričakovanja! Naj vsak dan bo s soncem obsijan

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

18. sep 2007 19:46

Jaz se glede teme tega foruma podpišem pod pisanje spoštovane gospe Vidmarjeve v današnjem Bonbonu.

Glede sedanjega presednika pa: Pričakovati, da bi se pojavil na kakšnem prizorišču kot so Železniki ali Škofja Loka, je skoraj znanstvena fantastika, ampak nameniti nekaj besed spodbude državljanom Slovenije ob takih katastrofah pa menda ni tako težko. Vsaj jaz pričakujem to od predsednika.

Z Vendelino se zagotovo strinjam glede obiska volitev.

Anja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

18. sep 2007 20:00

Vedno grem na volitve. Kandidate sodim po preteklih dejanjih, ne po predvolilnih obljubah in v naslabšem primeru izberem pač najmanj slabega kandidata  po načelu, boljše slabo vodstvo, kot nikakršno . Seveda vsaka vlada dela tudi napake, ali se tako vsaj zdi, kajti, kar je za enega napaka, je za drugega lahko vrlina. zato pa smo tu volilci, da napake kaznujemo na naslednjih volitvah. Ravno tako  smatram za osebno pravico ne iti na volišče ali oddati neveljaven glas. Če nisi prepričan nima smisla glasovati kar tja v tri dni. (Imam pa lep spomin na volitve pred davnimi leti, ko sem  šla na  oddaljeno volišče in lahko sama volila v imenu vseh družinskih članov, da je le bil obisk volišča 100 %. Seveda je bil kandidat na listi en sam samcat ).

Cila

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

18. sep 2007 20:28

Vendelina, predsedniki so le ljudje ja, z nadljudskimi plačami. Zakaj potem nimajo povprečne plače, če se motijo kot mi vsi? Kontrolor letenja denimo se NE SME zmotiti... Pa nisem rekel da so butlji. Ampak skrbijo predvsem za svoj blagor (kot mi vsi, ampak mi nimamo moči tega delati na tuj račun). Ne gre za to da ne izpolnijo vseh obljub, ampak gre za to, da ni mehanizma, ki bi jim narekoval, da izpolnijo ENO SAMO obljubo. PS - Pa tudi če izklopiš tiste politike, ki ti niso všeč, so še vedno tam, še vedno vlečejo denar iz davka, ki ga tudi ti plačuješ. Pa Vendelina, darling, če bi malo manj tujk uporabljala, bi te še kaj bolj morda razumel, tako moram pa imeti slovar, ko te berem. Pa brez zamere. Pač nisem v teh sferah, da uporabljam take besede. Lahko bi se reklo da imam bolj preprost besedni zaklad. Verjetno zato, ker se premalo družim s politiki Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

18. sep 2007 22:32

Vendelina, bravo! ddarinka

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

19. sep 2007 14:27

Jerneju trikrat hurrrra!!! Naj vsak dan bo s soncem obsijan

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

19. sep 2007 16:01

O, sveta preproščina! Stvari niso tako enostavne in tudi ne črno-bele! Mislim, da bo bolje, da gremo v kuhinjo! Pa brez zamere! ddarinka

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

19. sep 2007 16:32

V kuhinji se vedno najboljše in najbolj pošteno kuha, pa še lačen nisi nikoli. Politika pa ravno nasprotno! Jaz grem vedno na volišče. Politike bolja ali manj kar redno spremljam in vsako njihovo hinavščino obvezno kaznujem tako, da jih ne volim. Moti me, da npr., da Petrle tako zelo v celofan zavija svoje izjave glede splava; ravno zaradi izjave, ki jo je dal že pred leti na to temo, ga niti videti ne morem, kaj šele, da bi mu dala svoj glas! Prepričanje pač! Politiko in politike je potrebno spremljati, tako ti je vsaj malo bolj jasno, kdo kam gleda in kam se nagiba v določenih vprašanjih. Glede plač pa takole: uvesti bi se morali večkratniki povprečnih plač, pa bi bilo dosti lažje za vse, npr.: nek menedžer v podjetju (kateremkoli!) ne bi mogel imeti višje plače kot npr.: 3 - kratnik povprečne delavske plače v tem istem podjetju; npr. poslanec bi lahko imel največ 3 - kratnik povprečne neto plače (in to izplačano na OR z vsemi dodatki: senjine, potni str., itd...). Samo tako bi se lahko delavcu zvišala plača in razslojevanje bi se tako vsaj malo omililo. Če pomislite, kakšne nagrade, odpravnine, pa tudi mesečna izplačila si nekateri izplačujejo, groza, evo, spet sem se sprovocirala... Grem spit kozarec mrzle vode! silva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti