17. sep 2007 16:26
mamamia,
besede si mi pobrala z jezika!
Anja
17. sep 2007 16:26
mamamia,
besede si mi pobrala z jezika!
Anja
17. sep 2007 17:29
Ne pritožujte se nad temo. Prižgite luč.
Tako jaz gledam te volitve, in vse druge ...
Če mi sedanje stanje ni všeč in bi rada to spremenila grem na volitve(kar je tudi državljanska dolžnost) in volim tistega po mojem okusu. Če se pa samo pritožujem in ne naredim nič, da bi bilo boljše potem je pa to ni to...
To je samo moje videnje glede tega.
LP Saša
Mir in dobro!
17. sep 2007 22:43
Načeloma se udeležujem volitev. Če nobeden izmed kandidatov ne ustreza mojim pogledom na to, kakšen bi nekdo na tistem mestu moral biti, potem oddam neveljavno glasovnico. Po mojem prepričanju tako vsaj zmanjšam možnost, da je nekdo vsaj v 1. krogu volitev neposredno izvoljen na svoje mesto. V 2. krogu pa vsaj zmaga z nižjim odstotkom. Živim pač v veri, da tudi neveljavne glasovnice štejejo v tistih 100%. Če ni tako, pa upam, da me boste razsvetlili... veverica
17. sep 2007 22:52
Malo sem brala tole temo in se nikakor ne morem strinjati s tistimi, ki ne boste volili, ker je škoda časa itd, ker naj bi bilo vseeno, kdo je na oblasti. Ni vseeno! Zato je treba oditi na volitve in odgovorno odločiti. Ne gledati le ali je moški ali ženska, ima lepe oči ali ne, je ljudski ali ne! Treba je razmisliti o tem, kaj pomeni za državo tak ali drugačen predsednik, bo, kljub relativno majhnim pristojnostim, odločal strokovno in nepristransko v korist vseh državljanov in končno nas bo dostojno predstavljal v svetu? Veverica, z neveljavno glasovnico nisi storila nič! ddarinka
17. sep 2007 23:16
Evo, pa sem spet živela v krivi veri... Prav mi je, ko pa vse zraste le na moji logiki. veverica
18. sep 2007 2:05
In ne pozabimo, da z izvolitvijo predsednika postane njegova žena prva dama, ki mora prevzeti kar nekaj dolžnosti. Določenih žena si na žalost ne predstavljam kot prvih dam - da ne bom preveč konkretna. Na volitve bom pa prav zagotovo šla. Lili lili A.
18. sep 2007 10:11
Sama grem vedno na volitve. Državljanske pravice in dolžnosti jemljem zelo resno. Glede neveljavne glasovnice: je izraz volje volilca in sicer je na tak način volilec povedal, da o zadevi nima mnenja in da se takšna glasovnica v bistvu izloči iz nadaljnjega štetja. Zato, če ne želite na volišču pustiti sporočila, da o zadevi nimate mnenja, ki se ga da vključiti (neveljavne glasovnice) in če menite, da nobeden od kandidatk/kadnidatov ali pa strank ni ravno po vašem okusu, IZBERITE TISTO/TISTEGA, KI JE PO VAŠEM MNENJU NAJMANJ ZANIČ. To je tudi način izbiranja. Pa še povolilni frustraciji v stilu "sem ga volila, pa me je razočaral", se izognete. Saj volitve ne predpostavljajo, da se na kandidatko/kandidata navežemo kot na idola v puberteti, volitve so itak za polnoletne ljudi, ergo, dajmo na tak način pristopiti. Vendelina jr.
18. sep 2007 16:50
Kako naj izberem kandidata,ki je najmanj zanič,če so pa vsi zanič! Daržavljanske pravice,pa dolžnosti mi pa dol visijo,morala je na psu! Edina dolžnost in pravica mi je,da vsak mesec z svojo bedno plačo plačam en kup položnic,pol je pa mojih pravic in dolžnosti konc. Namesto na volitve bom šla ometat pajčevino iz hladilnika in pregnat molje iz denarnice!!!!!!!!! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
18. sep 2007 16:54
Volil bom točno takrat, ko bo imel tisti, ki ga volim kakšno odgovornost do tistih, ki ga izvolijo. Za zdaj nimajo nobene odgovornosti. Če ga krepko zaserjejo, je največ kar je, da nekdo odstopi. Ampak tudi odstop je redko, ni pa to nobena sankcija. Voliš torej tistega, ki ima boljši marketing. Izpolnjevanje predvolilnih obljub je potem deveta briga. Največja kazen je pa potem ta, da ga ne boš volil na prihodnjih volitvah. Volitve so zato, da imaš občutek, da je pommebno, katerega klovna si izvolil. Da imaš moč. V resnici imajo pa mič tisti, ki so na drugi strani. In ti so vedno eni in isti. Od večnega zunanjega ministra naprej. Če se pa na 50 let zgodi, da ima nekdo resnično željo, da bi pomagal drugegamu, dobi pa tako metek v glavo. Pač samo moje mnenje. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
18. sep 2007 18:15
Jernej iz tebe pa eno idealistično svetobolje govori.... Politiki so samo ljudje. Nič bolj niso ne lepi, ne pametni, ne nič drugega od ostalih državljanov, ki so se odločili, da se ne bodo šli aktivne politike. Ker se v teh elementih ne razlikujejo od ostalih državljanov, je s strani državljana iluzorno pričakovati, da bodo imeli politiki čudežno ekcelentni perfrormans. Ne iti na volitve z iluzornimi pričakovanji, pa bo. Poleg tega me v resnici zanima, če kdorkoli pozna kogarkoli, ki je v življenju izpolnil vse ampak čisto vse obljube. Je kdo od nas izpolnil čisto vse obljube svojim ljubljenim? Ni. Ergo, zakaj potem od politikov pričakujete, da bodo izpolnili vse obljube? Sama imam to (ne)srečo, da večino politikov osebno poznam - v smislu, da jih poznam že kar nekaj časa. O nobenem nimam kakšnega posebej bleščečega mnenja, o nobenem pa ne bom rekla, da je idiot, butelj ali da je vobče zanič, dokler me s svojimi dejanji v kaj takega sam ne prepriča. Na primer: da fizično napade varnostnika v parkirni hiši, da klofuta svoje otroke (in to še na javnem kraju), da uporablja sovražni govor......Tiste politike, ki s svojimi izjavami žalijo mojo inteligenco, v smislu, da govorijo neumnosti, da govorijo o stvareh, ki jih ne poznajo ipd..., tiste izklopim. Odkar so izumili daljinski upravljalec, je to zelo enostavno. Ampak vedno grem na volitve in tudi drugače me zadeva zelo zanima. Ker s tem, ko volim izvoljene predstavnike ljudstva, pa predstavnika, ki suvereno zastopa našo državo, pa predstavnike lokalne samouprave - s tem dajem svoj prispevek k izpolnjevanju institucij sistema. Kakršen pač je, ampak je pa. Naj si jaz karkoli mislim o kateremkoli dejanju kateregakoli poslanca - če jih ne bi imeli, ne bi imeli parlamenta in ne bi na demokratičen način sprejemali zakonov in zakon je osnova za pravni red. In moja varnost, varnost mojega življenja - in konec koncev tudi ena predvidljivost temelji na pravnem redu. Če ga ni, je anarhija, v tem pa nočem živeti. Naj si jaz karkoli mislim o plenjenju preko sejnin in sedenju v nadzornih svetov za frende aktualne oblasti - imam volitve in bom tam pokazala svoje mnenje in morda bo pa kdo drug izvoljen in potem naj pa frendi aktualne oblasti pokažejo še kakšno drugo kvaliteto - in upam, da jo imajo, ker drugače bo treba samo od nagrabljenih sejnin živeti še dolgo časa. Naj si jaz karkoli mislim o smiselnosti določenih privatizacijskih dejanj - več podatkov o zadevah imajo sodišča in ljudi, ki imajo več znanja iz gospodarskega ius-a in delajo po zakonih, ki jih sprejemajo tisti, ki sem jih volila (ali pa tudi nisem, ampak sem si dala vsaj možnost, da koga izberem). Naj si jaz karkoli mislim o socialnih razlikah (in celo v prostem času nekaj volonterskega v tem smislu počnem) - imamo en sistem, po katerem se te razlike umiljujejo in če sistem ni najboljši (ker nikoli ni), imamo spet predpise po katerih se sistem popravlja. In to v zadnji konsekvenci tudi počnejo ljudje, ki smo jih direktno ali indirektno izbrali. Sama sem imela nekajkrat možnost, da bi v to sfero vstopila tudi aktivno in sem, ob tehtanju plusov in minusov rekla hvala, ampak ne, hvala. Pač pa hodim na volitve. In kritično spremljam dogodke. In, če je potrebno, je veliko civilnodružbenih kanalov, kjern se da kaj sfurati. Če se hoče. In če ne odnehaš ob prvi zavrnitvi. Je pa silno enostavno biti defetist in se skrivati za formo "malega človeka" in si misliti, da je vse skorumpirano, da je vse zmenjeno in ne vem kaj še vse in čisto nič narediti. Ker potem ni takšen individuum nič kriv, če gre kaj narobe. In ne pozabite, imamo točno take predstavnike, kot jih zaslužimo. Vsi imajo vedno take predstavnike, kot jih zaslužijo. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla