Vem da tale tema najbrž čisto nič ne sodi na kulinarični portal, bi bila najbrž primernejša za rubriko "prostovoljno pred poroto",in se vam bo zdelo mogoče kot pranje umazanega perila pred drugimi, pa vendar, glede na to, da sem zelo razočarana in žalostna prosim, bodite moja porota.
Da začnem od začetka: nekaj časa nazaj, mi je soseda posodila(sama od sebe,nisem je prosila)parni likalnik s kotličkom, ker moj navadni ne dela najbolje, ona pa ima dva.Po njenih besedah, tega drugega tako ali tako ne rabi, kupila si ga je, medtem ko je servisirala parno postajo in da ni bila vmes brez likalnika.Bila sem seveda hvaležna, kajti, čeprav ni likalnik nič posebnega,(2100Wkotliček) je z njim bilo lahkota likati v primerjavi z mojim čisto navadnim.Vmes je šla soseda na morje in takrat ji nisem likalnika nosila nazaj, ko se je vrnila je prišla ponj sama, češ da ji bo pri likanju pomagala prijateljica, glede na to da ima ogromno perila z dopusta in bosta likali vsaka z enim.
Čez nekaj časa me je poklicala, da likalnik ne dela.Da ne spušča pare, če je pri meni delal normalno in, če je možno, da česa ni prav naredila.
Seveda sem šla takoj k njej, da bi se prepričala, glede na to da je pri meni likalnik delal brezhibno in da sem nanj, logično, še posebej pazila.Likalnik res ni puščal pare in okoli njega je bilo mokro.Bilo mi je zelo nerodno, vprašala me je celo,če je komu padel na tla, tako da sem celo na to tudi pomislila, glede na to, da so počitnice, jaz pa zaposlena.Kot sem že rekla, ni mi bilo vseeno, zato sem jo takoj vprašala koliko je stal likalnik, ali hoče denar, ali novega, ali da ji ga peljem v popravilo.Je rekla, da kaj se sploh pogovarjam in da se sploh ne spomni cene (mimogrede likalnik je stal "starih" 12.000sit).
Po pogovoru z možem sva se odločila, da greva v mercator po novega.Kupila sva ga na obroke z pika kartico,ker denarja ne pobirava na cesti, 2600 vatnega za 80 evrov.Boljšega in dražjega zato,da bo res vse ok in pošteno.
Likalnik sem ji takoj odpeljala, vse je bilo ok.,govorila je, kako da res nebi bilo treba...Starega sem pa odnesla-naj ga dam popravit,saj mogoče je pa kaka čisto mala okvara.
Ko sem likalnik prinesla domov in ga za hec sprobala, nisem mogla verjeti!Delal je brezhibno, tako kot prej!Seveda sem sosedo takoj poklicala, celo po telefonu je lahko slišala kako je puhala para, vendar ni mogla priti k meni,češ da ima obisk in me bo poklicala kasneje.Seveda sem na njen klic čakala celo popoldne in večer, ko sem jo klicala sama, se ni oglasila.Kasneje se je pri meni le oglasila, potem ko sem klicala njeno hčerko in jo prosila naj reče mami.No glede na to, da je prišla potem k meni dokaj pozno, da so naši že spali, jaz pa sem bila v kleti v svoji delavnici, nisva šle sprobavat likalnika, sva se pa čisto lepo dogovorili, da likalnika zamenjava-glede na to, da njen čisto lepo dela, dobim jaz nazaj novega in se vidiva jutri.
Seveda tudi drug dan ni bilo glasu od nje, nebom naštevala vsega, zvečer sem se do nje sama odpravila in jo prosila da gre z mano.Je obljubila, da pride takoj, ko z možem nekam nekaj odpeljeta.Tudi potem, ko sta se z možem že vrnila, se seveda ni oglasila pri meni.No,to je bilo sinoči, ker pa je tudi danes ni bilo, sem jo spet klicala, na mobitel, pa hišni telefon, nato sem klicala hčerko, no nazadnje pa še njenega moža, no takrat pa se mi je takoj oglasila.Prosila sem jo, če lahko res takoj pride, ker smo se odpravljali k staršem na kosilo.
No, ko je prišla sva sprobali likalnik, prepričala se je da dela, ker pa je bil vroč in ga ni mogla odnesti, sva se zmenili, da narediva zamenjavo zvečer.
Ko semo se vrnili domov, me je šokiral sms ki sem ga dobila od nje, češ da sta se z možem odločila, da mi vrneta razliko v ceni novega likalnika in nič drugega, da je vse skupaj čudno...
in na koncu da mi je dala novega iz škatle, da sem z njim tako ali tako več likala jaz kot ona in še da je cel opraskan....
Seveda sem jo takoj poklicala nazaj, takrat pa se je name usul cel kup očitkov, da me je lahko sram, glede na to, da je bila tako dobra do mene....itd,itd Ko sem ji znova zagotavljala, da likalnika nisem pokvarila in da nikomur ni padel na tla (kot nas je obtožila ona) mi je zabrusila, da zakaj sem pa potem kupila novega, če sem vedela da z njenim ni nič narobe?Seveda mi je naprej zmetala vse stvari za nazaj in naprej...
Skratka...šok!
Napisala sem celo zgodbo, tako za v "cajtnge", saj vem, pa upam, da ni zamere, tudi s tvoje strani Jernej in bi res bila vesela, če bi mi še kdo od vas napisal, kaj si misli, ker moje mišljenje je trenutno tako, da še kako hudičevo drži tisto, da nastradaš če si prepošten in da je dobrota sirota!
Želim vam lep večer in jutrišnji prvi šolski dan!
Kristina