Kdo ima prav

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. sep 2007 6:47

V vsem se popolnoma strinjam s Frino.

Pridejo situacije, ko spoznaš kakšni so sosedje, prijatelji ali  sodelavci  v resnici. Morda te je pa tale likalnik obvaroval pred kakšno še večjo škodo. Nima smisla stvari premlevati, ti bo bolj v škodo (mislim psihično), kot korist. Odnose  obdrži na nivoju, kakršnem jih še zmoreš, lahko je to le "dober dan", lahko tudi tega ne. Kakih drugih akcij jaz v takem primeru ne bi podvzemala v smislu starega reka "bolj ko drek mešaš, bolj smrdi". Je škoda vsakega atoma tvoje energije, ki jo lahko usmeriš v kaj  zate bolj pozitivnega.

Glede likalnika  imam pa jaz tudi eno "čudo", ki včasih spušča paro, drugič ne, včasih na poziciji 15 % jo, na poziciji 20% pa ne. Tako, da je pravi krivec za vajina nesoglasja lahko tudi on sam.

Cila

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

3. sep 2007 6:59

Se podpišem pod Frinin post.  Je pa žalostno, da za ljubi mir "tapameten" vedno popusti. Zato pa vladajo svetu sami norci.

kobra 1

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

3. sep 2007 8:39

Se podpišem pod Fririn post.

Ti imaš praktično nov likalnik. Gospa je neolikana, nepismena, ker če bi bila, bi prebrala navodila za uporabo in bi znala likalnik uporabljati.

Ko te je obvestila da likalnik ne dela, si ravnala pravilno. Kupila si ji novega, to bi naredila tudi jaz sama, starega pa prosila če mi ga da. Za nekatere je 7.000 oziroma 29-30 € veliko denarja, vendar za prepire in telefon boš porabila ravno toliko in še več- zdravja se ne da meriti z denarjem. Tako da jaz ne bi zahtevala od nje ničesar. Bi pa vse lepo skrbno shranila in si od nje ne izposodila ničesar več.

marelica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. sep 2007 8:42

Bravo, Frina. BTW, ob dveh zjutraj si tole pisala?! Poleg vseh lekcij, ki jih je napisala frina, še ena - ki smo jo sicer že večkrat ponovili, pa se še ni čisto prijela: Zastonj kosila ni! Kdorkoli in karkoli ti nekaj posodi - ta bo slejkoprej to posodo zaračunal tako ali drugače. To je treba imeti v mislih, preden se človek spušča v medsosedske odnose. Kristina, jaz bi na tvojem mestu v vsem poiskala komično plat. Ker, če dobro premisliš, v tem je veliko komedije. Najprej ena soseda samoiniciativno posodi peglezn (meni je že ta moment zabaven, a si se zelo branila, ko ti ga je posojala, ali si ga kar vzela, oziroma, kaj za vraga je bilo ženski, da je out of nothing sosedi na vsak način posodila tisti parni peglezn - iz tega bi mojstri Črnega gada naredili vsaj 15 minut komedije...). Potem gre ta dobrotnica na morje, ti pa likaš. Potem se pa zgodi en divji promet s peglezni in potem jih je vedno več....Če sem pravilno štela vse likalnike, jih imaš sedaj dovolj in sedaj se lahko s familijo postavite vsak za svojo likalno desko in se družite ob likanju. Ne bo več izgovorov, da bi kdo likal, pa ni likalnika... Plus, lahko tekmujete v tem, kdo bo prej zlikal srajco in imate doma svojevrstne igre brez meja... Skratka, vam želim veliko zabave ob likanju, ker se boste zdaj manj družili s sosedi. Vendelina jr.

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

3. sep 2007 10:22

Hehe, Vendelina, bom probala tako.Likalnika pa imam trenutno dva, od tega enega svojega,to je tak super "pejglezn"s časa Franca Jožefa(s tem bo mož peglal) pa zdaj tega super modernega od sosedeNo vidiš, se že smejem. Sicer pa ne boste verjeli, kaj je našel mož zjutraj, ko je šel v službo pred vrati! Zelo "olikano"napisano sporočilo,z celotnim obračunom, priložen je bil pa tudi denar.Vse skupaj je moglo biti nastavljeno enkrat ponoči, ko smo že vsi spali, glede na to, da sem bila okrog polnoči še spodaj v svoji delavnici in ni bilo nikogar.Toliko o iskrenosti in poštenju.Mislim , da pošteni ljudje pridejo k hiši podnevi in se pomenijo na štiri oči in se ne prikradejo sredi noči kot tatovi. Vse skupaj sem shranila, denar bom obdržala, ne pa porabila, obdržala bom tudi likalnik, ki pa ga bom pridno uporabljala, naj bo, glede na to, da mi je bilo očitano, da sem pokvarjena in da me je lahko sram. No, pa bomo likali, pa še sosedje nas ne bodo več motili! Hvala za vaše komentarje, še pričakujem kakšnega,pa brez zamere Kristina

Mamatita  

član od: 17.1.2006

sporočila: 16

3. sep 2007 10:45

Si misim, da ti ni vseeno, ampak razmisli, prespi in lepo te prosim ne hodi na sodišče zaradi enega likalnik. Krivica je, ampak boš požrla tistih 80 €. Uporabljaj likalnik, ki ga imaš, pa naj ona pride k tebi, če misli in ti da to razliko. Če je ne bo, pa je ne bo. Sedaj veš kakšna je, ostani prijazna, to jo bo najbolj šokiralo in nerviralo. Nikoli več pa od nje ne vzami ničesar, NIKOLI. Tudi paradajza ne. Vseh ostalih čustev se mi zdi za takšno osebo odveč. Mamatita

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

3. sep 2007 11:25

Frina je res super napisala. Vsekakor si od sosede nikoli več ničesar ne sposojaj in ji ničesar ne posojaj, pa bo mir. Je, kar je, osebno res ne bi več drezala v osje gnezdo. Sosede moraš pač gledat vsak dan in boljše je, da imaš vsaj minimalno dobre odnose z njimi. Kozmeja

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

3. sep 2007 11:29

Očitno cela zadeva žre tudi tvojo sosedo, če ponoči ne more spati in se plazi po hodnikih z denarjem. Ker sta se očitno prej zelo dobro razumeli, torej imeli nekaj stičnih točk, je lahko vse skupaj en zelo velik in neumen nesporazum. Ne rečem, da je tako, ampak LAHKO da je. Zato je moj predlog malo drugačen. Če zmoreš, požri ponos in svoj prav, pojdi do sosede ter ji predlagaj, da zakopljeta bojni sekiri in spravita stanje na točko nič. Nič več od tega, samo spor naj bo končan in pozabljen za vedno. Potem pa naj se medsosedski odnosi razvijajo kakor koli že, v obnovljeno prijateljstvo ali pa v hladne dober dan in nič več. Naj čas prinese svoje. Ti vsaj ne bo zoprno, kako se vesti, ko se bosta srečevali. Saj sosedje pa ostajate, ne? Danca

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

3. sep 2007 11:34

Če te kaj tolazi, takih "sosedov" je vec, niso povsod vmes likalniki, ima pa skoraj vsak povedati kaksno medsosedsko zgodbo... Ja, saj po Frininem in Vendelininem postu ni kaj več dodati - se lahko samo strinjamo. Likalnik obdrzi, sosedo samo se pozdravljaj. (Mimogrede, dolzna ji nisi bila nicesar - ce je sama vztrajala, da ti posodi likalnik, bi potem morala tudi pred tabo prvic preveriti, ce dela. Ne pa, da ga je najprej odnesla domov in se potem kar na lepem spomnila, da ne dela. Lahko, da je pa njej padel na tla, ane?!) Jaz vem, da bi se raje u zemljo udrla, ce bi bila na njenem mestu, kot pa da bi mi potem soseda kupila nov likalnik, nikakor ga ne bi hotela vzeti. Scorpy

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

3. sep 2007 11:40

Zaj je sicer prepozno za kakršne koli nasvete ,ker je kar je!Najbolše pa je,da si od nikogar nič ne sposojaš,ker je boljše da sebi kupiš novo stvar,kot pa zdaj ,ko se soseda smeji na tvoj račun! Tudi jaz sem si včasih rada kaj od tašče sposodila, vendar sem kaj kmalu ugotovila,da boljše da sebi privoščim novo stvar,namesto zamere in kupovanja stvari za druge,neglede ali je to tašča ,soseda,sestra...... pa brez zamere,napisala sem iz lastnih izkušenj! lp marjeta10

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti