Kaj jutri za kosilo?
11. sep 2013 7:26
Včeraj:
- Kuhana cvetača z na fiiinem maslu popečenimi domačimi pz drobtinicami (kakor hitro je o zadišalo, se mi je kar milo storilo po SLIVOVIH CMOKIH!?!?!? Takele imamo ja...Toliko o cmokih v zadnjem mesecu a ne )
- ofčja rebrca (jagnje indeed)
- zelena soljat ( še zadnje glave. So že kar grenke en mau, hihi)
- gorčica
Danes:
- 2x jajčki na oko (fiiino popra in čebulj)
- rženi toast s semeni
- pest mlincev
- pokuhana cvetača
- gorčica
- paradižnikovo-kumarična soljat
Jutri:
- golaž iz govejega srčka
- integralni rižek ali pz špageteki (njaaam?)
- mešana soljatka
11. sep 2013 7:51
Pri nas tudi gobe, gobe, gobe, gobe,....nabiramo, blanširamo, vlagamo, zmrzujemo in jemo.
Torej gobe na 100 in 1 način.
ANJA
11. sep 2013 8:00
Jade, bravo za spis in slike. Kdor zna, pač zna, tukaj ni kaj!
Anja, a boš v petek spet kaj kuhala na Odprti kuhni? Tokrat bom menda doma.
naor
11. sep 2013 9:11
Totalno brez idej danes in se mi zdi, da nonstop isto kuham (abejžno:). Mislim, da bom šla v smeri krompirjevih svaljkov, ker jih imam v skrinji še za celo vas, smetanove omake z drobnjakom in kurjih bedrc ali svinjskih karejev. Druga varianta je pire krompir, isto omenjeno meso in kumarična omaka, ampak moram na vrt pogledat (v škornjih po razmočeni ilovnati zemlji), če bo za omako :)
@jade - jao, kakšna bera Moj je šel pa včeraj v gozd in ni našel niti ene marele, pravi, da ni nikjer nič. Pomojem je šel prepozno
11. sep 2013 12:22
Jaz sem danes hodila 3 ure in srečala 3 gobarje in enega jurčka. Me pa res zanima na katerem koncu raste toliko jurčkov ?
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
11. sep 2013 12:39
Vseeno si veliko naredila zase, pa še tale jurček bo veliko bolj teknil.
Danes ne vem kaj bi, vsekakor solato in krompir, so mi naredili lušt v jutranji oddaji, tako da zapriseženi krompirjevki ni treba dvakrat reči. Meso pa sicer pripravljam, a že par dni abstiniram. Slivov štrudel tudi hitro zmanjkuje, hrane dovolj in še preveč za te kisle dni.
naor
11. sep 2013 14:20
Včeraj pečen kruhov narastek,piščančji odrezki v gobovi omaki.Danes testenine z pestom genovese(domača izdelava) in prvič narejeni njoki iz moke in mleka ter domačimi češpami..odlični so bili.
Vrtejbenka
11. sep 2013 14:53
Pri nas pa danes pasulj z domačo klobaso in domač kruh.
Slikce ni, smo bili preveč lačni.
irena
11. sep 2013 15:04
Zelenjavna juha, bučni polpeti, kos pečenega piščanca in zeljna solata. Za posladek bodo domače slive!
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Jernejev zelenjavni curry
Sendviči iz ajdovih rogljičkov