Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

9. sep 2013 7:13

babka1951 je napisal/a:

MBrando, saj je tole tako zelo lepo prebrat, ampak se mojemu tako korenito prehrane ne upam spreminjat, samo vprašanje, nikjer nisem zasledila, si bil na tvojem ljubljenem Cresu tudi jaz ga pogrešam, čeprav sem mnogo let še naprej od Osor-ja hodila

babka1951

Ojejeje, ne ne, žal ne . Ne še...upam da mi le še uspe tekom tega meseca. Joj, joj mooooja POGANA in BALDARIN!!

Ahh, če ne drugo, pa nama še vedno ostanejo sanje a ne . Skupaj se bova tolažila 

Petek:
Podobno kot v čet. Dodal le kuskus...

Sobota:
Nekaj lažjega, saj sta se zvečer praznovala 2 roj.dneva.
- Žganci na koroški way; na vroči ponvi popražiš koruzni zdrob in ko lepo zadiši in malo porjavi, dodajaš slan krop in MEŠAŠ KOT NOR. Dobiš fiiine grude. Njam
- kuhana cvetača + maslo
- mesna omakica
- domača soljat

Nedelja:
Na obisku pri družinskih kolegih. Jaz, po dvajsetih letih!!!
- Bučkina gosta juhica (hokaido buča)
- Pečena rdeča postrv (prosta reja. Brat od Ani ima ribogojnico skozi katero teče potok in oskrbuje tele lepotce z vsem potrebnim. Niso gojeni v betonskih bazenih...bljek)
- sveže narezana zelenjava iz vrta-
- domač jabolčni sok/rdeče vino/špricer---> po želji. Sam bil na jabolčniku in tardečem.
- sam nisem sladice, drugi pa so se BASALI ; Madžarka slivova pita in jagodna rolada.

Ponovno...vsi mislijo kako slabo mi gre, ker imam anoreksijo in tako sem nesel domov vrečo polno dobrot. Hojejeje. 
MEGA VELIKI kos SLIVOVE PITE, eno pečeno postrv, 2 domači paradižnikovo-bazilika omakici, jabolke, hruške in paradajz. Le kam, le kam...

Danes:
- umešano jajčko z včeraj nabranimi gobami
- postrv
- kuhana cvetača
- solatika
- sveže narezana zelenjava

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

TATJANA KRAJNC  

član od: 7.7.2004

sporočila: 65

9. sep 2013 11:20

mineštra

lp, tatjana

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15435

9. sep 2013 12:07

Danes domača pizza.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

9. sep 2013 12:29

Včeraj smo imeli govejo juho z domačimi rezanici (delala prvič, naslednjič bojo še boljši), govedino iz juhe, pražen krompir in endivijo s fižolom, sladica pa sladoled ob čakanju na povorko Narodnih noš (nekako se je treba zamotit, če stoje čakaš 45 minut).

Danes pa puranji paprikaš (breskva, nisem plonkala, je bil že kuhan, ko sem videla tvojega ) in njoki.

JJ

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

9. sep 2013 13:26

Pri nas pa danes špageti ala riomare,

zraven pa pokušanje različno vloženih paprik.

Ma, obe sta bili odlični, tako da ne bi mogla reči katera je boljša.

irena

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

9. sep 2013 13:48

Danes bo pire krompir, kumare v omaki in pečen piščanec, za posladek pa buhtlji.

tanjaj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

9. sep 2013 14:27

Pri nama pa zelenjavna enolončnica in zdajle kmalu še slivov zavitek. Diši po celem stanovanju.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti