Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. avg 2013 12:02

Danes pri nas: sirotka (zrnata skuta, zalita z zelo mrzlim mlekom, malo soljena), kos kruha ZTempereturam primerno.

rimljanka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8905

8. avg 2013 12:13

ČETRTEK:        

Špageti (No5); omaka - morski sadeži, kalamari, paradižnik, vino, bazilika, rožmarin, česen; mešana solata (rukola, zelje, korenček paprika)

Pozdravček!

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. avg 2013 12:13

Pri nas samo čebulna juha, ampak mislim, da bomo vsi siti, tako ali drugače. Vročine smo že.

lp

cervus

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

8. avg 2013 12:39

včeraj: mc'donalds :) in Kolosej

danes: pire in kumarična omaka + kopanje v Bohinju

MissLady

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

8. avg 2013 13:24

analuka je napisal/a:

leandros je napisal/a:

Danes: Široki sveži rezanci s temno tartufato in skleda zelene solate.

leandros

kako pa narediš tartufato?

analuka

Tartufata je kupljena od Zigante-ja, sicer pa segrejem malso malsa, dodam žličko tartufate čez fliknem smetano za kuhanje in malce kisle ter v to dodam kuhane rezace. Hitro, enostavno in meni perfektno.    

leandros

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

8. avg 2013 14:38

Riž jasmine z kurkumo in curryem.

analuka

analuka  

8. avg 2013 14:39

ursiii je napisal/a:

analuka je napisal/a:

Ben,creme caramel se je sfižil...okus je dober, se je pa sesiril, ne vem, mogoče ne bi smela dati noter smetane?

Sem pa izkoristila vročo pečico še za tole;))

analuka

Samo to vem, da je ta sladica Izjemno Delikatna za pripravo, si prebrala kaj uporabnih komentarjev pod recepti..? Poskusi še kdaj, vaja dela mojstra.

Lp

ursiii

Sporočilo je spremenil(a) ursiii dne 07. 2013 23:00

Mi je uspelo,sem pa delala brez smetane in pa pekla na navadni pečici, ne na  ventilacijski.

analuka

analuka  

8. avg 2013 14:42

leandros je napisal/a:

analuka je napisal/a:

leandros je napisal/a:

Danes: Široki sveži rezanci s temno tartufato in skleda zelene solate.

leandros

kako pa narediš tartufato?

analuka

Tartufata je kupljena od Zigante-ja, sicer pa segrejem malso malsa, dodam žličko tartufate čez fliknem smetano za kuhanje in malce kisle ter v to dodam kuhane rezace. Hitro, enostavno in meni perfektno.    

leandros

Hvala, bom probala, mora bit zelo fino;)

analuka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. avg 2013 15:41

Matr, kaj pa je z vami, boste mrknili od lakote. Vročina gor, vročina dol, jaz pa moram jest, posebej, ko se mi je mal tek povrnil. Raje imam da me kap trofi pri pripravi kosila, kot da me zdela lakota. A si predstavljate, nekdo odpre temo: zakaj se ežoj ne oglaša, in seveda, takoj nekdo odgovori: a ti ne veš, mrknil od lakote........... E, " neće da može ".

Včeraj ( tega žih ne veste ) grem mim vaškeg ribnika pol me zagledajo,............  pa brasosi ( objemi ) pa kissosi ( poljubi ), pa kje si............. in tako danes:

Edino škoda, da nisem dobil uno vrhunsko vino v kartonskih buteljkah.

Pol seveda začneš premišljevat o vesolju, kako je vse urejeno, vsaj v naših časovnih okvirih, v vesoljskih, seveda ni nič stalnega, vse se spreminja. Tile naši temperaturni rekordi, s spremembo max. temperature za pol stopinje, v vesoljskih razmerah ne pomenijoo nič ( niti vesoljski prdec ne, to je kvejčemu izbruh kakšne supernove, a ne neka komaj zaznavna sprememba temperature na enem koščku planeta ) in ni rečeno, da nam se še kakšne  mal bolj brihtne muhe na kakšnem planetu kar smejijo.

Matr, kam vse pripelje ribje kosilo, ne moreš verjamet.

ežoj

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

8. avg 2013 15:48

O, lepo tole zgleda, ežoj. Ribici sta ćist filmski.

Pri nas pa danes svinjska pečenka, restan krompir in zeljna solata.

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti