Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

15. jul 2013 19:11

irena66, !

Danes je bilo kosilo na hladno, narejeno ponoči in pojedeno, kot je pri nas v navadi, za večerjo

melancane z orehi , zavitek (blitva, sirarska skuta) in balkonski paradižnik

lp

mzm

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

15. jul 2013 19:32

Danes: piščančji golaž s smetano, njoki, stročji fižol v solati (iz domačega vrta), domači prijatelj

breskva

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

15. jul 2013 23:08

Sem že pozabila, kaj sem kuhala v soboto, nakaj sigurno sem .

Včeraj je bila goveja juha, pečen jagenjček, svinjska prata in pečen piščanec, pohani piščančji zrezki, solate solate solate: stročji fižol, svež fižol v zrnju, francoska solata. Ja ja, nismo tega pospravili sami, pomagala nam je razširjena žlahta. Zraven pa  in rolada, češnjev štrudl in breskova tortica.

Balenka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

16. jul 2013 6:39

MMM nom nom. Same "DOBROTE" in JA, tudi meni gospod EŽOJ meša glavo s temi možgančki!!! Že večkrat je imel to na jedilniku in vedno si rečem, da si bom naredil majke mi, pol pa ništa od ovog .
Mater, ta teden pa RES. Katere možgančke nabavim? Kurje ali katere druge (tu bo verjetno 150g dovolj a ne?)in ali bom z zaužitjem le-teh tudi pridobil na inteligenci?!?!?!
No, tako so me vsaj v otroštvu prepričali, da sem jih jedel .

VČERAJ:
- Domača paradižnikova " LE CHEF MAMAN" juha z zlatimi kroglicami!! Nekaj naj naj!!
- Zjutraj kuhan KUSBizi na mladi čebuliki; nato pa pred serviranjem popečen z domačo prekajeno kljobas (da je hrustal)
- ubita jajčka na kusBiziju in skuhana na mehko (rumenjak za pomakanje)
- popečena cvetača,bučka,paprika na grill plošči (olivc,malo vegete)
- skleda domače soljat + paradižnika,kumare,korenčka,srebrnjaka,mlade čebule, drobnjaka in koperca.
- deci tardečega.

DANES:
Domača paradižnikova " LE CHEF MAMAN" juha z zlatimi kroglicami
- na žaru pečen svinj.vrat (še zaloga od nedelje ), katerega bom na hitro pogrel v grill posodi.
- za prilogo vas prosim za vašo mnenje; ALI MLINCI (domači iz TREŠNJEVCA. Hrvati delajo naj naj!!) ali pa MINY POLŽKI ali pa RIŽ. Kaj predlagate?
- popečena zelenjava na grill plošči
- soljatika

JUTRI:
Verjetno kar možgančki z jajčkoma... (kako pripravite vi to drgi EŽOJ in drugi?? Na kulinariki ne najdem recepta, razen za ponarejene ali pa pohane)

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

16. jul 2013 7:41

Včeraj smo jedli ocvrte sardele, krompirjevo solato, stročji fižol v solati in makove kocke za sladičko.

ANJA

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

16. jul 2013 12:27

Tole je bilo včeraj (lisičke se v rižu bolj malo vidijo...) in mešana solata:

Danes bodo pa filane paprike, pire krompir, zelena solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2013 12:28

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2013 19:31

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

16. jul 2013 15:23

Trixi..hvala za idejo današnjega kosila:

zraven pa seveda:         , potem pa še .

angie :)

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. jul 2013 16:23

Danes pri meni ena taka ( skor zdravilna ) poletna čorbica:

Delano po trenutnem navdihu, brez zapiskov pa je recept ( žal ) izgubljen za prihodnje rodove! Res škoda!

ežoj

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

16. jul 2013 17:11

Pire krompir, špinača in pič. file pečen.

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti