15. jul 2013 19:11
irena66, !
Danes je bilo kosilo na hladno, narejeno ponoči in pojedeno, kot je pri nas v navadi, za večerjo
melancane z orehi , zavitek (blitva, sirarska skuta) in balkonski paradižnik
lp
mzm
15. jul 2013 19:11
irena66, !
Danes je bilo kosilo na hladno, narejeno ponoči in pojedeno, kot je pri nas v navadi, za večerjo
melancane z orehi , zavitek (blitva, sirarska skuta) in balkonski paradižnik
lp
mzm
15. jul 2013 19:32
Danes: piščančji golaž s smetano, njoki, stročji fižol v solati (iz domačega vrta), domači prijatelj
breskva
15. jul 2013 22:43
Juha, kranjska klobasa, pomfri, kumarična omaka, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
15. jul 2013 23:08
Sem že pozabila, kaj sem kuhala v soboto, nakaj sigurno sem .
Včeraj je bila goveja juha, pečen jagenjček, svinjska prata in pečen piščanec, pohani piščančji zrezki, solate solate solate: stročji fižol, svež fižol v zrnju, francoska solata. Ja ja, nismo tega pospravili sami, pomagala nam je razširjena žlahta. Zraven pa in rolada, češnjev štrudl in breskova tortica.
Balenka
16. jul 2013 6:39
MMM nom nom. Same "DOBROTE" in JA, tudi meni gospod EŽOJ meša glavo s temi možgančki!!! Že večkrat je imel to na jedilniku in vedno si rečem, da si bom naredil majke mi, pol pa ništa od ovog .
Mater, ta teden pa RES. Katere možgančke nabavim? Kurje ali katere druge (tu bo verjetno 150g dovolj a ne?)in ali bom z zaužitjem le-teh tudi pridobil na inteligenci?!?!?!
No, tako so me vsaj v otroštvu prepričali, da sem jih jedel .
VČERAJ:
- Domača paradižnikova " LE CHEF MAMAN" juha z zlatimi kroglicami!! Nekaj naj naj!!
- Zjutraj kuhan KUSBizi na mladi čebuliki; nato pa pred serviranjem popečen z domačo prekajeno kljobas (da je hrustal)
- ubita jajčka na kusBiziju in skuhana na mehko (rumenjak za pomakanje)
- popečena cvetača,bučka,paprika na grill plošči (olivc,malo vegete)
- skleda domače soljat + paradižnika,kumare,korenčka,srebrnjaka,mlade čebule, drobnjaka in koperca.
- deci tardečega.
DANES:
- Domača paradižnikova " LE CHEF MAMAN" juha z zlatimi kroglicami
- na žaru pečen svinj.vrat (še zaloga od nedelje ), katerega bom na hitro pogrel v grill posodi.
- za prilogo vas prosim za vašo mnenje; ALI MLINCI (domači iz TREŠNJEVCA. Hrvati delajo naj naj!!) ali pa MINY POLŽKI ali pa RIŽ. Kaj predlagate?
- popečena zelenjava na grill plošči
- soljatika
JUTRI:
Verjetno kar možgančki z jajčkoma... (kako pripravite vi to drgi EŽOJ in drugi?? Na kulinariki ne najdem recepta, razen za ponarejene ali pa pohane)
16. jul 2013 7:41
Včeraj smo jedli ocvrte sardele, krompirjevo solato, stročji fižol v solati in makove kocke za sladičko.
ANJA
16. jul 2013 12:27
Tole je bilo včeraj (lisičke se v rižu bolj malo vidijo...) in mešana solata:
Danes bodo pa filane paprike, pire krompir, zelena solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2013 12:28
16. jul 2013 15:23
Trixi..hvala za idejo današnjega kosila:
zraven pa seveda: , potem pa še .
angie :)
16. jul 2013 16:23
Danes pri meni ena taka ( skor zdravilna ) poletna čorbica:
Delano po trenutnem navdihu, brez zapiskov pa je recept ( žal ) izgubljen za prihodnje rodove! Res škoda!
ežoj
16. jul 2013 17:11
Pire krompir, špinača in pič. file pečen.
tanjajKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Poletni svaljki z dimljenim lososom