11. jul 2013 23:08
naor je napisal/a: |
To ni več za zdržat, sam kuhate, pa slikate, tukaj pa sline cedimo. Grem rajši kar malo naokrog, da se preveč ne razlezem.
|
Vanja
11. jul 2013 23:08
naor je napisal/a: |
To ni več za zdržat, sam kuhate, pa slikate, tukaj pa sline cedimo. Grem rajši kar malo naokrog, da se preveč ne razlezem.
|
Vanja
Mygrace
sporočila: 6506
12. jul 2013 5:11
Hehe, Naor, tudi jaz kroge delam.....
So pa Kosila edina tema, ki jo res z veseljem odprem
Danes bo pri nas:
- blitva iz teglna stoprocentno
- ostale stvari so še v trgovini
Mygrace
12. jul 2013 6:18
OOO to pa so eni prav lepi komentarji na moje vprašanje.
Hvala vam, dragi gospod ino dame
Ja bo kar držalo, da gre zadeva najbolj v slast posamično. Seveda, gospod EŽOJ, tudi sam pripravljam blitvo tako kot vi oz. na hitro podušim na ogromno česna in hopa na krožnik. Zraven se vsekakor prileže kuhan(klasika) ali pečen (meni ljub mlad krompir) krompir pa nekaj mesnega ja. Tudi kombinacija z jajčko za na vrh je super. Podobno kot z špinačo, le da tukaj prevladuje blitva.
HVALA VAM IZ SRCA, za višjo GURMANSKO izraženo mnenje. Dajte se povezat z VERONIKOM, pa scumprajta kakšno novo bukvo skupaj. To bi bilo smeha in KVALITETNIH predlogov za od tukaj do Pirana
babka1951: a mislite? Sem se nekako odločil, da sprobam vse kombinajšn danes. Torej njamserli RIZI BIZI, pa malo blitve zraven, ostalo bom imel jutri s krompirjem....
Vaše kosilo pa tudi
mojezlato:...z novo porcijo pa naredim predlagane polpetke! SUPER IDEJA in sploh nisem vedel da kaj takšnega obstaja. Bom pa spekel zadevo v pečici. Obožujem takšno peko + veliko bolj zdrava je.
Sedaj pa bom rajši tole domačo blitvo podušil, saj bi jo bilo škoda a ne?
Polpetke pa, ko jo vidim v trgovini med ZELENJAVA ZA PREDELAVO. Imajo dostiX blitvičko.
HVALA ZA IDEJO IN LINK
Kako se vam zdi, da se sir zamenja za slastno TETKO SKUTO? To bi moralo bit...simply SMASHING, ali?
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
12. jul 2013 7:01
Včeraj: pečen krompir v pećici, na hitro podušene bučke z rdečo papriko, sv. pečenka, zelena solata.
Za danes še nimam jedilnika!
Balenka
12. jul 2013 10:13
Danes pri nas likamo, no ja, bolj govorimo, kot pa dejansko delamo...
Za kosilo bo: ena gosto zakuhana "argo" juha, krompirjeva solata ( je treba porabiti še starega ) in hrenovka
babka1951
12. jul 2013 11:35
Ste mi lušte nardili z blitvo, jo pa tudi že cel teden gledam na vrtu, da bo za počupat, ampak moram skombinirat in bo verjetno takole:
Danes pečeni šampinjoni (še nikoli delala, ampak verjetno ni znanost) in malo kvinoje/riža/nekaj in dunajci (v pečici, ne na olju) in zelena solata (z Luštovim paradajzom in feto).
Jutri ali v nedeljo (ko ne bo piknika, ki se mi ga niti ne da imet) pa blitva in postrviin krompir.
Jupi, slasten jedilnik za vikend sestavljen
rag_doll
12. jul 2013 11:46
Naj dodam nekaj slikic zadnjih dni. Palačinke sem pozabila slikat, torte pa ne morem naložiti, spet mi nekaj nagaja....
Torej kumarice za ozimnico pripravljene za pasterizacijo:
Pečene paprike na moj način:
Včerajšnje kosilo:
Danes pa bo pizza- testo še vzhaja....
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 12. 2013 11:50
12. jul 2013 15:04
pire krompir, goveji zrezki v omaki, stročji fižol s korenčkom v omaki, zelena in kumarična solata
Balenka
12. jul 2013 15:11
goveja juha, (slika), ostanki višnjevega biskvita, ostali sladoled
majaos
12. jul 2013 16:51
Včeraj sticky fingers z pomakico in krompirjeva solata,
danes pa smo pekli orade na žaru, zraven krompir z blitvo.
Jutri najbrž pohan sir in tzatziki.
Lp
ursiiiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajski rdeči curry
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom