Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

11. jul 2013 19:56

Danes: goveje meso z kumaricami, njoki, zelena solata

breskva

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

11. jul 2013 20:25

ežoj je napisal/a:

@jade: ajvarja sem premal skuhal, ni nič šlo v teglce, vse se je pojedlo.

Danes, preplonkano od maje ( no skoraj ):

grah je domač, kolk bi še bilo dobro, če bi bil sosedov ali ukraden

Pa, drugač, kar poslušajte Brandota, ko na vse kriplje hvali grah s čemurkoli ( riž, kuskus........... ), to ti še nekoga brez teka spravi h kosilu.

ežoj

Nam tako dragi EŽOJ mi je ponovno polepšal večer. Zakaj? Če tako veliki mojster in gurman poreče da bi od mene favorizirana zadevica še mrtvega k mizi spravila, ti ne preostane drugega kot nežen poklon in neizmerno veselje ter potrditev, da nas je vsaj še nekaj kateri uživamo v takšni in drugačni hrani oz. grahecu. NJAMSI.. OO JA. BIZi BIzI, v vseh variantah. NJAAAM

Gospod EŽOJ, rizi bizi v naravnem ambientu ter MARELIČNI CMOKI pa sta moji FAVORIZIRANI NOSTALGIČNI kosili....še iz časov .

Malo sem  danes, ampak res en čisto mal, saj sem planiral (ko sem videl vašo fotko) da bo jutršno kosilo prav takšno, a me je danes moja druga maman (tako jo imam rad in jo spoštujem da je kar mama za mene. Je pa od mojega NAJ prijatelja mama) presenetila s košaro zelenjave v kateri je tudi blitva, katero je treba porabit. Saj veste, sveža je najboljša. Pa bo očitno krompir, blitva in puranja prsa. Oz. gospod EŽOJ in drugi, a mislite da ti tudi šla v slast kombinacija dušene blitve na česnu kot priloga RIZI BIZIJU s popečenimi (na maslu) puranjimi prsmi?
Hmmm,hmmm bolj razmišljam o tem, bolj se mi zdi okusno ter izvedljivo. Saj, konec koncev, bi blitva bila kot dodatek dobrih vlaknin in okus tudi ne bi prevladoval. Kaj pa menite drugi? Komot? Ni za priporočat? Gurmani se obračajo v grobu...?

MAJAOS: Točno takooooo. Samo da tekne in da so ljudje okoli mize happy in da se naredi CIN CIN ter se uživa v z ljubeznijo pripravljeni hrani.

JUTRI:
Jedilnik v pripravi. Ideja počasi pridobiva obliko. Glava in kombiniranje živil v polnem teku

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 11. 2013 20:33

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

11. jul 2013 20:40

Da ne bi kdo mislil, da sem tole krasoto s kom delila:

Romaine vrste solata, črn fižol, koruza, paradižnik, piščančja prsa, za žlico tortilla čipsov, čipotle polivka. Nebesa. 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

11. jul 2013 20:51

mišzmoke je napisal/a:

Danes za predjed domač paradižnik

Kje si pa našla tako majhen krožnik, mišzmoke? Med igračkami za punčke?

(čakaj, pa je res tarumen, ne tardeč?)

rimljanka

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. jul 2013 20:58

Ma kaj ta mali krožniček za tarumene ,poglej Rimljanka ta drugega..k ima šrbino pri strani..to je samo za to,da ne da Miškazmoke poln krožnik dobrote..malo vleče na gorenjsko tale krožnik

Vrtejbenka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

11. jul 2013 21:30

MBrando, seveda bi se ta kombinacija uskladila, ampak, bi to bilo že preveč razkošno kosilo za en dan, ustavi konje in šparaj, mesec se je komaj dobro začel 

O,kaj sem jaz vesela, da sem ribice oddala, moj jih strašno rad samo lovi, je pa tako samo tiste iz konzerve.

Današnje kosilo: makaroni s polivko in zelena solata iz vrta, brzinsko pecivo za mojega sladkega termita, nisem probala, ampak glede na to, da ga ni več, sklepam, da je bilo izredno dobrooooooo

babka1951

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. jul 2013 21:34

MBrando je napisal/a:

..................................................................................... Oz. gospod EŽOJ in drugi, a mislite da ti tudi šla v slast kombinacija dušene blitve na česnu kot priloga RIZI BIZIJU s popečenimi (na maslu) puranjimi prsmi?
Hmmm,hmmm bolj razmišljam o tem, bolj se mi zdi okusno ter izvedljivo. Saj, konec koncev, bi blitva bila kot dodatek dobrih vlaknin in okus tudi ne bi prevladoval. Kaj pa menite drugi? Komot? Ni za priporočat? Gurmani se obračajo v grobu...?

..........................................................................................

.........................................................................................

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Po moje ne bi bila dobra ta kombinacija, predvsem škoda  mešat dve super stvari, kot je grah in blitva, boljše je uživat v vsaki posebej.

Nežen okus rizi bizija ( po moje ) prenese kvejčemu kakšno nežno solato in kakšno perutnino, blitva pa morda še kaj več ( morda tudi kak faširan šnicl ), čeprav je jaz imam najraje dušeno ( na čebuli, s ne preveč česna, in s kislo smetano ) s jajcem na oko povrh. Vsekakor se mi zdi škoda tele dve, same po sebi enkratne zadeve mešat, kajti, verjetno ne bo sinergije.

ežoj

mojezlato  

član od: 10.12.2012

sporočila: 1039

11. jul 2013 21:41

Malo sem  danes, ampak res en čisto mal, saj sem planiral (ko sem videl vašo fotko) da bo jutršno kosilo prav takšno, a me je danes moja druga maman (tako jo imam rad in jo spoštujem da je kar mama za mene. Je pa od mojega NAJ prijatelja mama) presenetila s košaro zelenjave v kateri je tudi blitva, katero je treba porabit. Saj veste, sveža je najboljša. Pa bo očitno krompir, blitva in puranja prsa. Oz. gospod EŽOJ in drugi, a mislite da ti tudi šla v slast kombinacija dušene blitve na česnu kot priloga RIZI BIZIJU s popečenimi (na maslu) puranjimi prsmi?

Meni so bili zelo okusni blitvini polpeti http://www.kulinarika.net/recepti/171/zelenjavne-jedi/b

Pa mogoče popečena puranja prsa zraven. 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. jul 2013 23:06

To ni več za zdržat, sam kuhate, pa slikate, tukaj pa sline cedimo. Grem rajši kar malo naokrog, da se preveč ne razlezem.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti