11. jul 2013 19:56
Danes: goveje meso z kumaricami, njoki, zelena solata
breskva
11. jul 2013 19:56
Danes: goveje meso z kumaricami, njoki, zelena solata
breskva
11. jul 2013 20:25
ežoj je napisal/a: |
@jade: ajvarja sem premal skuhal, ni nič šlo v teglce, vse se je pojedlo. Danes, preplonkano od maje ( no skoraj ): grah je domač, kolk bi še bilo dobro, če bi bil sosedov ali ukraden Pa, drugač, kar poslušajte Brandota, ko na vse kriplje hvali grah s čemurkoli ( riž, kuskus........... ), to ti še nekoga brez teka spravi h kosilu.
|
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
11. jul 2013 20:40
Da ne bi kdo mislil, da sem tole krasoto s kom delila:
Romaine vrste solata, črn fižol, koruza, paradižnik, piščančja prsa, za žlico tortilla čipsov, čipotle polivka. Nebesa.
Vanja
11. jul 2013 20:51
mišzmoke je napisal/a: |
Danes za predjed domač paradižnik |
Kje si pa našla tako majhen krožnik, mišzmoke? Med igračkami za punčke?
(čakaj, pa je res tarumen, ne tardeč?)
rimljanka
11. jul 2013 20:58
Ma kaj ta mali krožniček za tarumene ,poglej Rimljanka ta drugega..k ima šrbino pri strani..to je samo za to,da ne da Miškazmoke poln krožnik dobrote..malo vleče na gorenjsko tale krožnik
Vrtejbenka
11. jul 2013 21:24
Juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
11. jul 2013 21:30
MBrando, seveda bi se ta kombinacija uskladila, ampak, bi to bilo že preveč razkošno kosilo za en dan, ustavi konje in šparaj, mesec se je komaj dobro začel
O,kaj sem jaz vesela, da sem ribice oddala, moj jih strašno rad samo lovi, je pa tako samo tiste iz konzerve.
Današnje kosilo: makaroni s polivko in zelena solata iz vrta, brzinsko pecivo za mojega sladkega termita, nisem probala, ampak glede na to, da ga ni več, sklepam, da je bilo izredno dobrooooooo
babka1951
11. jul 2013 21:34
MBrando je napisal/a: |
..................................................................................... Oz. gospod EŽOJ in drugi, a mislite da ti tudi šla v slast kombinacija dušene blitve na česnu kot priloga RIZI BIZIJU s popečenimi (na maslu) puranjimi prsmi? ......................................................................................... |
Po moje ne bi bila dobra ta kombinacija, predvsem škoda mešat dve super stvari, kot je grah in blitva, boljše je uživat v vsaki posebej.
Nežen okus rizi bizija ( po moje ) prenese kvejčemu kakšno nežno solato in kakšno perutnino, blitva pa morda še kaj več ( morda tudi kak faširan šnicl ), čeprav je jaz imam najraje dušeno ( na čebuli, s ne preveč česna, in s kislo smetano ) s jajcem na oko povrh. Vsekakor se mi zdi škoda tele dve, same po sebi enkratne zadeve mešat, kajti, verjetno ne bo sinergije.
ežoj
11. jul 2013 21:41
Malo sem danes, ampak res en čisto mal, saj sem planiral (ko sem videl vašo fotko) da bo jutršno kosilo prav takšno, a me je danes moja druga maman (tako jo imam rad in jo spoštujem da je kar mama za mene. Je pa od mojega NAJ prijatelja mama) presenetila s košaro zelenjave v kateri je tudi blitva, katero je treba porabit. Saj veste, sveža je najboljša. Pa bo očitno krompir, blitva in puranja prsa. Oz. gospod EŽOJ in drugi, a mislite da ti tudi šla v slast kombinacija dušene blitve na česnu kot priloga RIZI BIZIJU s popečenimi (na maslu) puranjimi prsmi?
Hmmm,hmmm bolj razmišljam o tem, bolj se mi zdi okusno ter izvedljivo. Saj, konec koncev, bi blitva bila kot dodatek dobrih vlaknin in okus tudi ne bi prevladoval. Kaj pa menite drugi? Komot? Ni za priporočat? Gurmani se obračajo v grobu...?
Meni so bili zelo okusni blitvini polpeti http://www.kulinarika.net/recepti/171/zelenjavne-jedi/b
Pa mogoče popečena puranja prsa zraven.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
11. jul 2013 23:06
To ni več za zdržat, sam kuhate, pa slikate, tukaj pa sline cedimo. Grem rajši kar malo naokrog, da se preveč ne razlezem.
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganske palačinke
Pasta iz ingverja in česna