Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

6. jul 2013 16:33

pa še malo sladkega ...

ežoj,  za komentar

majaos

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

6. jul 2013 19:24

Danes: zapečni stročji fižol, kuhan krompir, zelena solata

breskva

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

6. jul 2013 20:22

Danes samo za moja usta: začinjene puranje šibre in ostalo

(knjigo sem skrila )

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. jul 2013 21:53

Jaz bi pa čist zares mela Ežojeve ribice, se mi jih tolk lušta, da kar boli.

Sicer pa blackened piščančja prsa in solata z žara, prelita s polivko iz kislega mleka.  

Vanja

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

7. jul 2013 6:33

Muaaaaaa, super super suuuuuper.
Prvi del kraje uspel "skoraj" perfektno + en takšen fin deževen dan je bil, da sem še kar naredil 1 PLEH ingverjevih piškotov ter 1 PLEH domačih prijateljev (z rahlo noto limonine lupinice, citronke in cimeta)

VČERAJ:

- Polovička  RADOSTI popečene na kombinajšn olivc/maslac (BOHINJSKO ofkors). Presneta zadeva, da sem pozabil rečt prodajalki "V NARAVNEM OVOJU". Pol pa sem imel igranje pri kosilu 
- Dvoje  perutničk katere sem predhodno mariniral z OLIVCEM,SVEŽIM ČESNOM, doma gojenim TIMIJANOM/ROŽMARINOM,TAHUDO RDEČO PAPRIKO. Popekel na kombinajšnu.
- Popečen mlad krompirček (takoooo na tanko narezan da je bil čips in je TAKOOO LEPO HRUSTAL) 
- Skledica RDEČE PESE
- Skledica kumarično-pradižnikove soljatike z srebernjakom
- deci MODREGA PINOJA

DANES:
Blažen med domačini stenami mojih staršev. Prav en takšen super dan za obisk, ležanje na kavču, prebiranju DONNE LEON, čvekanju in druženju z le papan in maman
In ponovno bom razvajan in PONOVNO mi bo maman naredila mojo OTROŠKO juhico. IJAAAA
- Paradižnikova "LE MAMA CHEF" juhica s kroglicami in poprom
 letančke, hrustljavo zapečene v pečici (ne morem verjet kako nam gre vreme na roke, za čaranje okoli pečice)
- Mlad krompir, kateri bo delal družbo letančkam in se z njimi fino fajn hrustljavo zapekel
- Domača soljatica od MAMAN, katera reees obvlada tale del posla 
- deci tardečega

Nato pa obisk dobre kolegice in njenega novega GOSPODA. Pripravljene pa že imam DOMAČE PRIJATELJE in INGVER.PIŠKOTE katere sem včeraj spekel. Dodamo še čaj, klepet in smeh.
AJa, ajaaaa. Po kosilu pa skočim do moje TINJSKE gospe po TETKO SKUTOOOOOO. Sem se že tresel, saj zaloga v hladilniku kaže že tardečo...lučko namreč. Pa ne ono, o ON/OFF, temveč za tetko skuto

ŠE NEKAJ JEDILNIKOV TEGA TEDNA:
Sreda:
- Paradižnikova juhic (mamaaaaaaaaina ofkors)
- Improvizirana zelenjavno-beljakovinska pita s koščki listnatnega testa (ražvrkljana jajčka,naseckljana zelenjva, malo šunkice)
- par puranjih čevapčekov narezanih na koščke in faaajn zapečenih z zelenjavo (je bilo kot priloga)
-soljat

Ponedeljek:
- PRAVI RIZI BIZI!!!! (jaaaaaa, v glavi sem končno sporihtal zadeve in sedaj bo tudi ARBORIO riž del moje  družinice dobrot v shrambi)- Čisto po ita.narejen. Dodano BOHINJSKO MASLO,PARMEZANO (seveda TISTI TABOLJŠEJŠI )
- Hrustljavo zapečena puranja prsa
- UMEŠAN SOLJAT
- deci rujnega

Nedelja:
- Mlad krompirček z umešanim jajčkom in koščki svinj.vrata
- Popečena zelenjava z dosti česna, začimb, čebulike...
- Popečena in super marinirana puranja prsa
- Soljatika KOT SE ŠIKA
- deci veselega

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 11:42

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

7. jul 2013 14:13

pica

majaos

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jul 2013 15:52

Rebrca na žaru, pečen krompir, rösti, bučke pečene in v solato, za posladek pa nekaj iz starega kruha z jabolki, cimetom, brusnicami, rozinami in vsem, kar se je valjalo po pultu (in je bilo užitno).

lp

cervus

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

7. jul 2013 15:52

Včeraj je bilo kosilo na pikniku, kjer je moja prijateljica poskrbela za prav vse, no, en delček je bil pa tudio moj:

narezek, prebranec, zeljenjava taka in drugačna, pečen krompir, čevapčiči, steaki, postrvi, pa ne vem kaj še vse.

Danes je bilo nadaljevanje na taistem piknik placu ob Krki: goveja juha z jetrnimi knedlčki, prebranec (ponovitev, ker ga včeraj niso dobili vsi), torta pa še kaj. Zraven pa veliko ,.

Balenka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

7. jul 2013 16:43

Prmejduš, da je bilo tole eno okusnejših daril zadnjih let

(ežoj, hvala!)

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti