Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

8. jul 2013 19:23

Danes: šampinjoni s šunko in sirom, kuhan krompir, zelena solata

breskva

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

8. jul 2013 19:32

ežoj je napisal/a:

Danes pri meni:

ma ne, ni posladek, za posladek je pivo. A, če se mi je zmešalo? Ja, kakšno pa je to vprašanje, upam, da ni ( se mi zmešalo ), enostavno mi ni nič pasalo bolj tehtnega, sicer itak nimam ne vem kaj za počet, jamranje, jamranje..........

ežoj

A to na vrhu je pa una tanova diabetična smetana???

jade

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

8. jul 2013 20:17

Danes je bilo še nekaj včerajšnjega darila (mimogrede, z največjim veseljem brskam po zaprašenih rečeh, pa naj bo to v kleti, na podstrešju...) in malo več sladoleda

lp

mzm

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

8. jul 2013 22:36

testenine z domačim brokolijem, bučkami in kodrolistnatim ohrovtom mmm pa to je nekaj najboljšega :)

testeninca

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

9. jul 2013 6:16

mojezlato je napisal/a:

Paradižnikova juha (hvala MBrando za idejo), mesni polpeti, kruhov narastek, kumarična omaka, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

NO PROBLEMO!!! Z veseljem. I'm glad i can help 
Smo pač določeni obsedenci s paradajz juhico in nam takšna zadevica paše tudi pri 28C 

Se bo le "NA RAHLO JEDLO" saj proti večeru sledi en takšen super duper ČVEKALSKO OBARVAN miny PIKNIK za JazzLent team 2013.
Danes:
- Preostanek PARADIŽNIKOVE " LE CHEF MAMAN" JUHICE
- zdrobovi žličniki z šnitlauhom in poprom ( le eden bo danes krasil skledico. Bo kot samoten otok z ENO PALMO sredi širnega  oceana)
- fritateki iz ene (včeraj narejene po receptu iz baze) ameriške "fitness" pancakice (žal je jajčko mimo padlo, tako da je še za vegane. Jejžeš. A samo ni, če ima domače mleko v masi. Hmmm, ti ti ); Bodo vizualno služili kot morski psi/orke ter mroži v tej napeti zgodbi.
- zlate kroglice za hrustljavost. (se tretirajo kot PJEBI v tej napeti zgodbi o brodolomu in samotnem otoku)
- peteršilj za PIKO NA I (ja kaj drugega kot zelenje na samotnem otoku )
- en činken SOLATE (nima vloge v tejle zgodbi)

Nekaj kasneje (jejžeš kakšni izrazi) pa NAJLEPŠI trenutki immer und Überall. Vsaj za mene. Čvekanje o vsem in svašta, s kozarčkom rujnega v roki, filozofskimi vprašanji na ustih, hvaležnostjo in igrivostjo v očeh ter glasovih razposajenih in nedolžnih . Tudi mulčki članov ne smejo manjkati na piknikih. To je pol še dodatna vesela not. Vse to pa bodo zaokrožile dobrote našega "grill majstora";
Danes kasneje;
niti čevapov (jem samo puranje in telečje. Svinjskega pa le enega ali dva za gušte, a ima da so fino fajn hrustljavo zapečeni. njaam), klobas (nikoli ne jem) in perutnine ne bom (o to pa raaad papcam) saj navijam za
NA ŽLICO od našega tonskega mojstra ( bi bil komot za kakšno MIŠELIN gostilno) kateri naredi taaaaakšne dobrote iz taborskega lonca:
- skleda PREBRANCA ali
- skleda GOLAŽA ; oboje posipano z dosti popra ali pa dodanim velikim feferonom. NJAAAM

P.S: Da LONEC ODPADE , bom pa posegel po kakšni  fluglu ali pa bremzi.

P.S.S: Upam da sem vam vsaj malo zaposlil delovno jutro in SPORIHTAL nasmeh na obraz. No, saj zgodba PIKE in njenega iskanja očeta tudi ni švoh 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

9. jul 2013 14:29

Danes pa vlagam kumarice in se mi nič ne da kuhat, pa vendar moram. Čisto zagotovo ena velika skleda solate, ki sem jo dobila, pa zelenjavni riž, pa malo piščanca in svinjine v omaki. Za posladek pa sladoled. Pa morda še tudi jaz naredim paradižnikovo juho....

Moram malo pocrkljati moža, ki je bil včeraj več ali manj lačen 16 ur v službi. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

9. jul 2013 15:36

Jaz pa se prav dolžno počutim, ker se naslajam ob vaših slikcah, od mene pa nič  zdaj se bom poskušala malo oddolžiti. Tole je od prejšnjega tedna: falafel, zelenjava in omaka ter lepinje:

Včeraj pa nekaj takega (to je bilo za moža, ostali smo imeli samo "pohančke", tenstan krompir in zeleno solato):

JJ

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

9. jul 2013 17:03

danes golaž, polenta, zelena solata s korenčkom, (kuhala sestra, da ne bo pomote:)

včeraj pečen krompir s špehom, solata

majaos

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. jul 2013 17:26

jade je napisal/a:

A to na vrhu je pa una tanova diabetična smetana???

jade

Seveda, jade, tista na kateri piše PELD ( polietilen low density ) mi je najljubša

Pri meni danes:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti