Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

3. jul 2013 18:48

MBrando je napisal/a:

majaos je napisal/a:

dobro kosilo: 

majaos

. Upam da ne pridem pred sodne mline, ampaaaaak, kradem idejo za jutri oz. v petek. Obožujem takšne preproste in nostalgične papike. Krompir pa izgleda kot svaljki z drobtinicami. To je drugače samo pokunah in lepo dodan, a ne?

DANES:
JEEEEEEEEEE, povabljen na razvajanje k stašem. Uživanje na terasi ob super duper vremenu, obveznem in v počasnem božanskem zvoku .
Jutri poročam kako in kaj.
Ojeje, moram si pa spakirat še šampinjone in fižolček, ker so se mi plani podrli, gre pa oboje že tudi proti koncu. Bom pri starši zadeve primešal v solato pa bo. Stvar rešena 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pozdravljen, Mbrando, zraven špinače in jajčka ni krompir, ampak sem malo razrtrančirala polento. Drugače pa se res lepo zraven poda pire krompir - res je to nostalgija, mislim, da še iz vrtca

Danes kosilo v službi: solatni krožnik: že zjutraj sem skuhala 3 pesti testenin - polžkov, ohladila, dodala tuno iz konzerve, zeleno solato, mocarelo, začimbe za pico, malo zelene, super osvežilno

majaos

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

3. jul 2013 19:03

Danes pri nas goveja juha z rezanci, pražen krompir, dunajski zrezki, paradižnikova solata, zeljna solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

3. jul 2013 19:15

Danes: testenine s šparglji, zelena solata

breskva

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

3. jul 2013 19:17

Danes: vsestransko testo v obliki pite, polnjeno z jajčevci in papriko, namaz z limoninim timijanom

kumarice v solati

mzm

silven  

član od: 26.8.2009

sporočila: 130

4. jul 2013 7:39

ežoj je napisal/a:

Un bob iz sosednje vasi je greha vreden. Pri meni je bob obrodil dve leti zapored ( pred nekaj leti ) pol pa nikoli več. Drugač, dokler je še mlad so uporabni tudi celi stroki.

Danes pri meni ribe pri kosilu:

ma ne, niso za kosilo, vse boste zamešali. Za kosilo je čorba od zelja, ribe so zraven ( pa ne za jest, no, vsaj te ne  ).

Danes se pripravil za jamranje, pa nobene ta prave temperature ni ( saj veste, vsaj 30 stopinj ), tako da mi je to spdletelo ).

ežoj

Gospod Ežoj, branje te teme z vašimi komentarji in slikami je res enkratno.  Lepo "jamranje" in prijeten dan.

Tudi vsem ostalim.

Silven

silven

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

4. jul 2013 14:49

Danes bo sin torteline s sirovo omako in rdečo peso.

Za večerjo pa bo še pizza, hči se vrne iz izleta....

Jaz solato z gamberi, mocarelo, čičeriko in popečenimi mandlji.

Mož pa pride pozno. Kruh  brez gnetenja že vzhajan, pečica se že greje. Ostalo pa bo odvisno od ure prihoda.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 04. 2013 16:43

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

4. jul 2013 15:39

@johana,

v glasu je bilo čutiti en kanček nezaupanja, zaradi tega, samo za tebe sem poiskal, ko sem zadnjič jedel doma pridelan bob ( slika je na peti strani, recept na sedmi )

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1874

@silven: ma pusti, študentska posla, čeprav se mi bo sfaclalo od napora, po celo noč žurke, razvrat ( brucke si dale nalogo, da preizkusijo starejše študente, če res zmorejo, tolk kolk se govori ( sicer, za enkrat zmorejo ), jaz posebej moram pazit na sloves, čez dan je treba tudi kaj se učit ).

Danes, brezmesno kosilo, imel sem še en krožnik zelja od včeraj, pa sem domačega krompirja ( matr, kakšna formulacija, kot da drugi kopljejo divjega ) izkopal preveč, pol sem zelje pustil zadrugič.

ežoj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8903

4. jul 2013 17:18

SREDA:

Roštilj, grška solata, paprike s česnom, šampinjoni s česnom,    

Danes, ostanki od včeraj.

Pozdravček!

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

4. jul 2013 17:52

ežoj, ežoj, nasprotje od "domač" ni samo "divji", je lahko tudi "tuj", "sosedov",.....

Danes pri nas nismo kuhali, so nam drugi postregli, nekja podobnega kot pri dragički je bilo, pa borovničev zavitek in mnogo vode, malo vina, malo soka, mnogo klepeta.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti