Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

1. jul 2013 18:32

Danes dobro kosilo: pečen krompir s kranjsko, solata, predtem goveja juha, potem sladoled

majaos

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

1. jul 2013 19:31

limnol je napisal/a:

breskva je napisal/a:

polnazrnati češnjev zavitek

breskva

a to je taki s češnjami s koščicami?

Sonja

Brez koščic. Imamo za to strojček. 

Danes: piščančji file v pehtranovi omaki, njoki, zelena solata

breskva

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

1. jul 2013 21:22

Danes: zelenjavna juha

čokoladno-mascarponejeve kocke

Kje je ežoj?

lp

mzm

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

1. jul 2013 21:36

Mogoče je šel k Dragički na kosilo.

Je dragička govorila skrivnostno o enih obiskih.

irena

Vesna555  

član od: 19.1.2012

sporočila: 56

2. jul 2013 3:27

Trixi je napisal/a:

Ob pregledovanju slikic se mi samo še sline cedijo....

Včeraj goveja juha z domačimi rezanci, pečen kifeljčar, telečji kotlet, pečena piščančja prsa, omaka iz svežega graha in domačega mladega korenčka, zelena solata 

Slikala je hči in še čakam na mail...

Danes  razvajam sina z mesnimi tortelini s sirovo omako ( je ponovno dobil angino- 8 letos in je na infekcijski kliniki tokrat namesto sirupa dobil injekcijo in ga boli....) , ostali testenine s paradižnikovo omako in zeleno solato

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 01. 2013 15:35

Tudi moj naj naj prijatelj je na infekcijski, na antibiotik infuziji, se bova še srečali...

Vesna555

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

2. jul 2013 5:25

naor je napisal/a:

Vanja, izgleda super in vidim, da je bilo vredno kalorij!

Brando, včeraj so sosedje "slavili", pa so jim kuhali drugje. V EU greš samo enkrat!

naor

Ja pa je mrbit RES bil to RAZLOG. So zaklenli "bajto", se zbasali v staro STOENKO in puhajočega izpušnega sistema odbrzeli na osrednjo PROSLAVO v Zagreb. Majke jim. 

Muaaa, vračam pozitivo in objeeeeeem

TRIXI: Že pa!! Jaooo, bogo detece. Pa kaj je to neka zacumprana, zahrbtna zadevica. Je že nasploh bolj bolehen in je to skozi leta večX imel, ali je pač prva polovica tega leta, takšna ena ZAAAAAACUMPRANA zadevica. Pošiljam OGROMNOOOOOOOOO pozitivne energije, karme, nasmeha in še ŠE MNOGO VEČ . DANES:
- Popečen mladi krompir  () na česnu in čebuli (olivc+ mega dobro PLANIKINO maslo) z dodatkom par koščkov domače  dimljene klobasic, rdeče paprike, šetraja, rožmarina. Zraven se je popekl še svež rožmarin in timijan (jutri pa pol po planu. Testeninike...i hope!)
- vmešan jajček z različnimi zelišči (perfektno)
- popečeni šampinjoni
- mrbit ponovno DŽUVEČ (včeraj je bil BOŽANSKI) ali pa ena fiiiina ZELENJAVNA OMAKICA iz baze
- Skleda solatike "ima da se naredi mavrica od vsej različnih dobrot v njej"
- brez , pa nikada više. (hvala drage dame in gospodje; EŽOJ , da ste me poučili še o tej strani kulture jedilnika)

Za večerjo pa kos tako fino uspelega MEGAAAAAAAA PERFEKTNEGA MARMORMEGA KOLAČA (po receptu bannanne.) Ojeje, kakšna božanskost. Mama me je včeraj poklicala in vprašala, če sta tista 2 kosa, katera sem jima podtaknil v vrečko kot PIKO NA I ob njuni ang.nadaljevanki SAMO ZA NJO ali je tudi KOS za PAPANA. Ti, ti maman. Boš pa že kaj možu odstopila 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 02. 2013 13:45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

2. jul 2013 13:12

No ja, da ne boste mislili koliko sem shujšala. Na žalost pridobila kilce. Vedno sem bila v dinamiki, pozabila slikat, ali pa so drugi skuhali.

TOREK:

gibanica, mešana solata in cimetove rolce iz vlečenega testa.

Migla

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

2. jul 2013 13:44

Danes  po dolgem času kuham samo za tri. Ta teden sem imela vsak dan na kosilu še hčerkinega fanta. Danes piščančja rižota in rdeča pesa za naju s sinom. 

Možu pa bom naredila telečji zrezek v čebulni omaki in zelenjavni riž, pa skledo zelene solate z maminega vrta. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 04. 2013 14:45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

2. jul 2013 14:02

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

2. jul 2013 15:44

Danes sem se malo bolj potrudila, da ni vedno vse tako na hitro. Čeprav ne rečem, da tisto, kar je na hitro, ni dobro. 

pražen krompir, široki rezanci, bučkini zrezki, pečena prata, prevreto zelje kot priloga

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti