Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

30. jun 2013 19:44

Danes: piščančja bedra v omaki, polenta, zelena solata, polnazrnati češnjev zavitek

breskva

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

30. jun 2013 20:02

breskva je napisal/a:

polnazrnati češnjev zavitek

breskva

a to je taki s češnjami s koščicami?

pri nas morski dan: ribe, ribice, školjke, hobotnica, zraven beli kruh in oljčno olje pa seveda kaj za kri popravit; pa

borovničeva pita (smo rekli, da je polnozrnata, ko je deda rekel, da mu je šlo nekaj pod protezo)

Sonja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

30. jun 2013 20:26

Danes: krompirjeva zloženka s špinačo in kajmakom

kumarice v solati

Pozno Sporočilo (prosto po ežoju) : Johanna, kruh je bil brez orehov

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

1. jul 2013 0:52

Če bi hudo razmišljala, današnje kombinacije ne bi skup sprav'la. 

Brando je ravno dovolj omenil zagorske štruklje, da sem se jih spravila delat, ampak pekla sem jih kar v mleku:smetani, 2:1 (respectively).  Torej, niso bili zagorski, ampak moj dragi jih je zelo pohvalil. (Štruklji niso njegova najljubša jed, tele pa še lahko pripravim). Namen je bil narediti file pikaste postrvi, blitvo, rumene bučke in gazpacho namesto juhe. Vse kar je zdravo je odletelo z jedilnika, še breskev z žara sem zamenjala za češnjevo-skutin štrudelj. Bi rekla, da bo nekaj mojih dragih s KulSlo zelo  . 

Jutri: Vodni dan po eni znani dieti. 

Še slike, s tem, da je bila slika s štruklji in ribo na istem krožniku tako patetična, da je kar ne morem objavit. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 01. 2013 00:54

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

1. jul 2013 4:11

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Če bi hudo razmišljala, današnje kombinacije ne bi skup sprav'la. 

Brando je ravno dovolj omenil zagorske štruklje, da sem se jih spravila delat, ampak pekla sem jih kar v mleku:smetani, 2:1 (respectively).  Torej, niso bili zagorski, ampak moj dragi jih je zelo pohvalil. (Štruklji niso njegova najljubša jed, tele pa še lahko pripravim). Namen je bil narediti file pikaste postrvi, blitvo, rumene bučke in gazpacho namesto juhe. Vse kar je zdravo je odletelo z jedilnika, še breskev z žara sem zamenjala za češnjevo-skutin štrudelj. Bi rekla, da bo nekaj mojih dragih s KulSlo zelo  . 

Jutri: Vodni dan po eni znani dieti. 

Še slike, s tem, da je bila slika s štruklji in ribo na istem krožniku tako patetična, da je kar ne morem objavit. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 01. 2013 00:54

MMM JAAAAAAAA NOM NOM NOOOOOOOM . Največ točk za ŠTRUKLJEEEEEEE 

Aja, meni se tile zacumprani ŠTRUKLJI še kar izmikajo. NI....MI....USOJENO!!!
Ko smo hoteli na eno siiimpatično kmetijo, kjer nudijo domače zadevice je bila (!?!?!?!)ZAPRTA. Nobenega nikjer. Sredi bregov, obdani z vinogradi smo dolgih nosov odrinli via SLO. kjer sem se (druga meni ljuba izbira) tolažil ob rdečem vinčeku in (po cirka 15.letih) papcal polnjene lignje s pršutom in sirom (kar lepa tolažilna nagrada.+ kuhan krompir z OGROMNO peteršilja +  s PAPIJEM in MAMAN

DANES:
-
JešprenĐuveč
- popečena marinirana puranja prsa
- velika,VELIKA, MEEEGA VELIKA skleda SOLATE "DANES PA TE BOM UGNAL. RDEČKA Z DOMAČEGA VRTA KATERA GRE V CVET " (po dnevu brez solate, mi telo prav KLIČE in JOČE po solati. I LIKE SOLATA)
- za kri pa 

Glede presenečenja z južno pa; POPOLNI USPEH. Zelo ponosen nase in na plačilo za trud. Pohvale, tisti mmmm iz ust papana in maman, ter prošnje za recept. TO je to! To je razlog da tako raaad pečem. 
Tudi cappuccino v HOTELU TRAKOŠČAN moram pohvalit. Res vem kaj mi je pomembno in kako mora biti za mene VELIKA BELA KAFICA ali VELIKI CAPPUCCINO in tu je bil res DOBER. Pena tako kompaktna, da je bila še po pol ure kot čvrste kot sneg! Zraven pa marmorni kolač-cheescake, ingverjev piškot in scones. Grad in razstava pa je bila samo še NADGRADNJA prelepega nedeljskega dneva!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. jul 2013 7:44

Vanja, izgleda super in vidim, da je bilo vredno kalorij!

Brando, včeraj so sosedje "slavili", pa so jim kuhali drugje. V EU greš samo enkrat!

naor

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

1. jul 2013 15:04

Ob pregledovanju slikic se mi samo še sline cedijo....

Včeraj goveja juha z domačimi rezanci, pečen kifeljčar, telečji kotlet, pečena piščančja prsa, omaka iz svežega graha in domačega mladega korenčka, zelena solata 

Slikala je hči in še čakam na mail...

Danes  razvajam sina z mesnimi tortelini s sirovo omako ( je ponovno dobil angino- 8 letos in je na infekcijski kliniki tokrat namesto sirupa dobil injekcijo in ga boli....) , ostali testenine s paradižnikovo omako in zeleno solato

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 01. 2013 15:35

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

1. jul 2013 18:30

Včeraj: meso na žaru, paradižnikova solata. 

Danes: goskina juha, sv. pečenaka in skleda mešane solate.

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti