Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8904

29. jun 2013 18:02

SOBOTA:

Bučna juhica; pečen ribji file, kifeljčar; zelena solata

Pozdravček!

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

29. jun 2013 19:04

Johanna, kakšna pa je spuščena zaseka?

Danes: reciklaža včerajšnje pečenke

skleda zelene solate, refošk

lp

mzm

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. jun 2013 19:20

danes:

priprava

a bo kmalu?:

in, končno:

ežoj

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

29. jun 2013 19:20

Danes: koromačeva omaka, njoki, svinjski zrezk, zelena solata

breskva

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

29. jun 2013 19:55

Danes pri naju:

Krompirjeva čorbica, Gorenjska prata in zelena solata iz vrta, eno super pecivo.......

volje ogromno in vse je uspelo

babka1951

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

30. jun 2013 6:40

Uff, ufff, same dobrote. 

Petek:
EKOLA. Trije "penziči"; vsak z svojim setom problemov, na preizkušnjo stanja kondicije/zdravja/sposobnosti.
Prvi kandidat: Moj PAPI; problem s kolenom, starost je tukaj, kondicijsko ne ravno najboljši
Drugi kandidat: Kandidatka. Velika prijateljica z podobno zgodbo kot jo imam sam, a s tem da njena sega 10let nazaj in je bila za NOTO HUJŠA. Kar se anoreksije tiče.
Velika ljubiteljica hribov in alpinizma, ter moja soimenjakinja na alp. odseku. Že kar nekaj časa ni bila v hribih, plezala skoraj nič. Problem s težo. Tokrat prevelika.
Tretji kandidat: JAZ. Zgodbo poznate

TURA: Osankarica-Rogla
Rezultat: Kein muskelfiber, nobenih problemov, bolečin, zdravstene oskrbe ali obiska pri dohtarci. Tako da porečem samo; THANK YOU ALLMIGHTY (torej le pravilno papcam in skrbim za B+OH) in JAZ ter . JEEEEEEEEEEEJ, sedaj pa novi projekt. One step at a time!!

KOSILO pripravljeno od LE MAMAN 
Po turi lačni kot volk uleteli na domačo parcelo, kjer je bila miza že tako lepo pripravljena, da se mi je kar milo storilo.
Za papico pa je bila ZELENJAVNA PITA + puranje meso v naravni omaki (olivc + maslo) ter dve skledi soljat. Ena je bila osvežilna kumaričina z jogurtom in korenčkom, druga pa domača rdečka s feta sirom.
Da dol padeš!!! NJOM NJOM

Sobota:
Po dolgem, doooolgem času sem si naredil hrano mojega otroštva-->
- SATARAŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!! Joj, joooooj, TAKO JE BIL 
- kot priloga; reciklaža KUSBIZIJA od petka + par pz svederčkov. Oboje popraženo na čebuli in česnu
- Skleda "DO IT YOURSELF" solatike. Slastna as always
- kot vedno 
- za krono pa: reciklaža PZ palačapalink polnjenih s skuto v katero sem primešal limonino lupinico, vani.aromo, mak in cimet. hjoooo, gurmansko über alles

Danes:
Ja, ja...izleeeeeeet! Roj.dnevni izlet za mojega papija kot del še "KAR TRAJA" projekta. Celo še darilo dobi danes (kot da jih ni že dobil kar nekaj ). 
Včeraj sem zacumpral eno tako božansko zadevico.Hjooo, kako je dišalo. Spet bo PAPI presenečen in lica bo imel kot hrček 
Kombiniral družini tako ljubi MARMORNI KOLAČ s pasirano SKUTO in vanilijo + van.sladkorjem. Hjoooo kakšne vonjave. I JUST LOVEEEEEEE IT SO MUCH!!!! Hvala bannanna!!
Samo še lepo par kosekov narežem, zapakiram v tupevare in gre na pot. 
Peciviko bo pa za dušo ob velikem cappuccinu ter čvekanju s papijem in maman, ko bo treba po urah prebiranja narediti pavzo.

KOSILO: Nekje veni. Zagorski štruklji ali pa morske dobroteeeee
TOP!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

marec  

član od: 16.12.2009

sporočila: 208

30. jun 2013 7:52

Danes bom pripravila pečen krompir z rožmarinom

pečena ščuka in solata .   Za sladico pa na kolo in v sosednje mesto na sladoled :)

marec

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

30. jun 2013 8:12

Punce, lepe fotke, da od ´pubeca´ sploh ne govorim.

Mišzmoke, v mojem pogovornem jeziku uporabljam besedo spuščena za razpuščena, oziroma stopljena. Saj ne vem  v glavnem, ko spuščam zaseko, dobim mast z ocvirki...

Ja, dobro sem to napisala 

Johanna

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

30. jun 2013 9:05

odlično si povedala, Johanna!

Zdaj si grem pa dvignjeno maslo namazat na ajdov kruh

lp

mzm

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

30. jun 2013 9:42

mišzmoke  

Zdaj pa dosti heca, babe gremo kuhat, drugače lahko sledi še kakšno   s strani Jerneja in njegove company.

Lep nedeljski dan želim.

P.s.: Miška, upam, da z orehi - kruh seveda.

Johanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti