26. sep 2005 20:27
Jutri: če bo vse po sreči in časa dovolj pašta z zadnjimi svežimi paradižniki z vrta, radič v solati tjas
26. sep 2005 20:27
Jutri: če bo vse po sreči in časa dovolj pašta z zadnjimi svežimi paradižniki z vrta, radič v solati tjas
26. sep 2005 21:12
PILETINA NA PRIMOŠTENSKI Piletinu narezati na komade, posoliti, pobrašniti i na ugrijanom ulju popeči s jedne i druge strane do zlatno žute boje. Piletinu izvadit iz posude a na preostalu masnoću dodati nasjeckan luk, na kocke narezan pršut ili slaninu i sve zajedno kratko popržiti. Dodati narezanu rajčicu, malo prodinstati i zaliti prošekom (oko 0,5dl). Umiješati kapare, grašak i vratiti piletinu. Sve posipati Vegetom (ako želite) i zaliti s malo vode, te polako dinstati dok ne omekša. Po potrebi za vrijeme dinstanja zalijevati vodom. Kad meso omekša, popapri se i umiješa se nasjeckani češnjak i peršin. Kao prilog poslužiti njoke od krumpirovog tijesta. Lidija...
26. sep 2005 23:58
Lidija, tole se pa bere zelo dobro. mljask, mljask. Se bo znašlo tudi na mojem jedilniku. torek: testenine s piščančjimi prsmi in grahom v omaki, radič s krompirjem Julija
27. sep 2005 8:27
srce na kiselo pečena paprika Lidija...
27. sep 2005 9:50
Ratatuj s polento na žaru in rukola. Jutri rižota z rukolo in paradižnikom (recept v današnji Oni), zelena solata. Rukola je namreč pri nas dobesedno ponorela in zdaj iščem vse mogoče načine, kako jo porabiti. Loni Makaroni
27. sep 2005 14:21
včeraj: testenine na različne načine (otroci imajo različne okuse): mali peresniki s tuno in olivami, mali peresniki s paradižnikovo omako, špageti z bolonjsko omako (iz skrinje), špageti z ostrižem v smetanovi omaki. danes: piščančji file s sirom in solata. Lp anita
27. sep 2005 14:46
Danes: goveja juha ,piščančji polpeti, ohrovt-krompir. lp
27. sep 2005 15:02
Lidija, hvala za recept, tole mora biti fantastično.... Pri nas bo danes za kosilo nekaj zelo na hitro (beri makaroni z ? in solata), ker nas bo preganjal čas... Pozdravček zvitorepka
27. sep 2005 15:43
anamarija, kako delaš piščančje polpete? Tudi jaz bi to probala tjas
27. sep 2005 16:19
Tjas, evo recept 1/2 kg piščanč. mleto meso, 1 čebula, 2 stroka česna, malo peteršilja, 2 jušni žlici smetane, 2 jušni žlici parad. mezge, pelati ali paradajz v pločevinki, 2 jajčka, sol, poper,drobtine. Na olju dušiš čebulo, da se zmehča. Ohlajeno čebulo primešaš k ostalim sestavinam, dodaš toliko drobtin, da se masa malo zgosti. Maso daš v hladilnik za pol ure, nato oblikuješ polpete in jih spečeš v malo pomaščeni teflonski posodi. Za spremembo je zelo dobro pa še moji otroci jedo z užitkom. P.s. Moram povedati, da sem ta recept nekje prebrala, sicer ga malo po svoje priredila, torej ni zrastel na mojem zeljniku. Prav lepo pozdravljena, upam da je s tvojim križem vse o.k. AnamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Raca z rezanci na azijski način
Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami