3. feb 2008 5:56
lidka je napisal/a: |
Ki mimogrede najbolj šprajo in dajejo v izdelke največjo svinjarijo... Ne se slepit, da so slovenski proizvajalci kaj boljši, ker jih je malo, še bolj lovijo krivine in še manj spoštujejo zakonodajo. Jaz vedno bolj zaupam kvalitetnim tujim znamkam, pa slovenski Eti recimo, pa Gorenjki, pa... Samo niso te znamke poceni.Kar je pa v naši deželici BIO in Natur, je pa pregrešno drago, zadovoljivo kvalitetno in dobro. Jaz sem bila zadnjič prvič v Lidlu in mi je bilo kar všeč. Imajo tudi dobre znamke, Hofer je že drugačen. In bom še šla. Ker mi grejo slovenske trgovine ne živce, ker tako umetno in potencirano dražijo stvari, potem pa reklamirajo ene špagete, ki so jih znižali. Bravo,od vseh testenin ene nekvalitetne špagete... Pa znižano imajo neko poljsko mleko? Bravo, res... Pol je pa vseeno, če grem v Lidl, Hofer, Leclerc ali kamorkoli že...
lidka |
Ni čisto res, da naši predelovalci šparajo itd. Jaz poznam (še kar dobro) mesno predelavo Košaki
in tam se strogo držijo receptov. Imajo svojo veterinarsko inšepkcijo, proizvodnja je zgledna. Zato pa so tudi njihovi izdelki najbrž malo dražji. Enako bi si upala trditi za vse večje mesne predelovalce (Celjske mesnine, MIP, MDK...). Pri manjših pa res nikoli ne veš, kaj bo noter skočilo.
V Hoferju pa imajo tudi naše izdelke, npr, od Perutnine Ptuj.
Sicer pa so Aldi, Hofer in Lidl sosrodstveno povezani (v prvih dveh sta lastnika brata, v Lidl pa menda sestrična ali celo sestra, nisem si natančno zapomnila.
Janca