neznan uporabnik
4. nov 2007 20:18
Ko je že toliko govora o moki, naj pristavim še svoj lonček. Tudi moke raznih trgovskih znamk se proizvajajo ponavadi popolnoma enako kot moke, ki jih razni mlinarji in mlinsko predelovalna industrija prodaja pod lastno blagovno znamko, saj trgovci zahtevajo kvalitne izdelke pod svojo znamko in za nespoštovanje tega s strani proizvajalca so tudi velike kazni. Seveda pa je odvisno za katerega proizvajalca se odločijo in primerjalno ali smo z njegovimi originalnimi izdelki zadovoljni ali ne. Sama ponavadi pogledam če je navedeno kdo je proizvajalec (pri najboljšem sosedu je to ponavadi napisano), drugače pa piše samo proizvdeno v EU, kar je zakonsko tudi OK, vendar meni nič ne pove. Če mi originalni proizvodi odgovarjajo potem tudi s TZ ne bo nekaj res bistveno narobe, sploh, če je nekje proizvajalec napisan, saj si ne bo privoščil blatiti svojega imena. Naslednji pokazatelj je meni dobro opazovanje embalaže. Proizvajalec ima pač take in take stroje za embaliranje in sigurno jih zaradi proizvodnje neke trgovske znamke za trgovca ne bo menjal. Dobro opazujte vrečke, plastenke, škatlice in ostalo in videli boste, da boste proizvajalca pogosto odkrili čisto naključno, čeprav ne bo nikjer napisan. tedi