Homoseksualnost in posvojitev otrok

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

30. maj 2007 21:33

hihi, ežoj, sva se pa našla, oba hkrati;) veš, da te berem:) O tempriranju čokolade sem prvič prebrala v eni mojih prvih kuharskih knjig, kupil mi jo je moj oče in sem naredila že skoraj vse recepte iz nje - je ena redkih tako zelo uporabljanih... Je pa precej tudi na baking911, pa še kje, nekaj mislim, da je tudi v zadnjem ali predzadnjem Unikatu. je pa res, da se ene čokolade da veliko lepše temprirat, daleč favorit je gorenjka jedilna, vse ostale se lahko skrijejo, saj se da, ampak pri tej se ti ni treba matrat:) Glede petine prebivalstva lačnega v Sloveniji pa... Ne vem, no, če bi ravno verjela... kje si ta podatek dobil, kako so to merili? Če si lačen, navadno nisi debel, vsaj jaz, ko sem bila sestradana, sem bila po vseh indeksih podhranjena, ne pa prehranjena... Večina naše ljube Slovenije je pa predebele prej ko presuhe, ta delež pa je še večji v socialno slabše stoječih slojih... Tak da po moje lačni ravno niso, so pa lahko slabše hranjeni. Tudi če ima mama denar za čike in oče za alko, pa za otrokovo hrano zmanjka, ne moreš rečt, da nimajo denarja za hrano - samo nimajo pravilno razporejenih vrednot in nimata dovolj rada otroka za moje pojme! Pa me lahko raztrgajo, ampak to ni nobena ljubezen, da sebi kupiš eno tako stvar, ki ni nujna za preživetje, otrok pa nima tistega, kar rabi! Takim bi pa jaz res vzela otroka!!! Veri

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

30. maj 2007 21:55

ežoj je napisal/a:

nike,

ja, prav si imela, rad se poigram z besedami, ki jih dam v narekovaj in dobijo drugačen pomen. Gre ravno za strpnost, ki je najbolj pogrešam pri različnih zagovornikih tega in drugega. Gre za to, da se nekakšna manjšina ( nmenjska ) razglasi za nekakšno avantgardo, oni so edino napredni in so do skrajnosti nestrpni do drugače mislečih. Najboljši dokaz ti je ta polemika, kje so druigače misleči, razen mene, a misliš, da jih res ni. Ne , ne ljubi se jim ukvarjat s nestrpneži..

Glede tistega preciznega orodja: koliko se spoznam na anatomijo ( priznam, da ne preveč ) res ga rinejo v drek. Pa, na koncu konca naj ga ( zaradi mene ), vendar naj iz tega ne delajo reklame, in na osnovi tega zahtevajo vzgojo otrok in ne vem kaj še vse.

Če bi se jaz rodil z nagnjenji do istega spola, bi bil hvaležen da se nisem rodil v času, ko so take zažigali na grmadi, ali v časih ( in/ali mestih ) ko so jih ustrelili. Hvaležen bi bil strpnežem mojega kova, ki jih pustijo pri miru in ne zahtevajo, da jih morda kastrirajo ali kaj podobnega, in bi bil jezen na aktiviste/zagovornike tvojega kova, zaradi katerih imam le težave. ežoj

heh, prav smešno, da sem sedaj jaz nestrpna hehehe... res ne razumem, zakaj bi moral biti jezen name, če bi se ti v tem času rodil kot gej. in zakaj bi imel le težave zaradi mene? ker sem mnenja, da bi ti bilo treba priznati enake pravice kot ostalim? jaz samo mislim, da naj vsak počne, kar mu paše, in to brez tega, da drugi o tem njegovem početju presojajo in odločajo, ali je pravilno in moralno ali ne. če se ti zaradi tega zdim nestrpna, okej, samo razloži mi prosim, zakaj. praviš, da si strpen glede homoseksualnih parov in da jih pustiš pri miru - od kod potem tvoje posmehljive misli o njih? zadnja stvar, ki si jo želim, je prerekati se tu s komerkoli, da me ne bo kdo narobe razumel, ampak mam pa željo razčistit zdaj to temo s teboj, ker res ničesar ne razumem. pa še to - zakaj bi se moralo odločati o tem, kdo ima lahko otroka in kdo ne, na podlagi njegovih posteljnih aktivnosti? kakor so že napisali pred mano, je to v nasprotju z zakonom o enakih pravicah... no, pa lep pozdrav vsem. nike

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

30. maj 2007 22:57

Ej, nike, pa poskusimo ( žal, moja družboslovna izobrazba ni bog ve kaj, pa vseen poskusimo kaj razjasnit ).

V družbi veljajo zakoni, ki določajo kako in kaj in če nekaj ni v skladu z zakoni se sankcionira. Obstojajo tudi moralne norme, kaj je prav in kaj ne. Običajeno je to konsez večine prebivalstva, ki se lahko ( in se ) razlikuje od kraja do kraja.....S tega stališča, družba presoja delovanje ( obnašanje ) posameznikov in če nekaj ni v soglasju s splošno sprejetimi normami ( pa kar koli to pomenilo ) to tudi na nek način sankcionira. Homoseksualci to vejo in se zato primerno obnašajo, družba na splošno ve da homoseksualci so, in če se primerno obnašajo, jih pustijo pri miru. Sedaj pridejo aktivisti tvojega kova in začno delat zgago, pa enake pravice pa to in ono, pol se pa oni , našuntani, začnejo recimo poljubljat v javnosti, in zaradi njih vsi homoseksualci imajo težave, ki jih drugače ne bi imeli. Aktivisti tvojega kova ( oprosti, morda ti tudi nisi tipičen primer, govorim načelno ) so pa najbolj nestrpni do navadnih občanov, ki so zagovorniki nekakšnih moralnih norm. Sami se imajo ( kot sem že prej povedal ) za več vredne, vsi drugi, drugače misleči,  so nestrpneži. 

Ne vem če sem ravno posmehljiv do homoseksualcev, nespoštljiv vsekakor ( kako naj spoštujem nekoga, ki svoj " cajg " v drek rine.

nike, nič se ne prerekamo, pokukaj mal na kakšen drug forum, tam se samo pljuvajo......, recimo tole tukaj je le izmenjava mnej, z izjemo nestrpnosti tvoje strani do drugače mislečih.

nike,

kdo lahko ima otroka, določajo tudi moralne norme, v katere so vključene tudi posteljne aktivnosti. A se ti ne zdi, da že dovolj otrok trpi zaradi ( recimo ) alkoholizma, revščine, zanemarjanja, sedaj pa naj uklučimo še en faktor tveganja. 

ežoj

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

30. maj 2007 23:04

O, ti malora.... bom mogla bolj pogosto za računalnik.... Nike....poneumljajoči telebajski... imam 2 in pol let starega otroka. V prvi vrsti smo se odločili da po možnosti čim manj risank, telebajskov ali nasilnih ... gre bolj zato da mu ne bi privzgojili potrebe po televiziji. Če pa že, pa sam najraje gleda ANIMAL PLANET ali NATIONAL GEOGRAPHIC - živali so mu glavni hit in mi smo navdušeni. Meni se to zdi bolje kot karkoli drugega. Jernej!!! Ti, ti pacek.... in to glavni urednik . Ežoj.....kar se tiče zadnjičnih produktov in ostalih praks... Kaj tebi ne paše ko narediš klobaso na WC? Lp, veverica

ežoj  

30. maj 2007 23:17

Ej, Veri,

ni ravno o homoseksualcih, pa vendar: ko sem poskusil čokoladno glazuro z oljem, imam polno mizo pralinejev, pa pride en prijatelj, in mu seneda razložim ( potem ko sem obema natočil kozarec vina ), kako bom sedaj naredil sjajen čokoladni premaz. Prvo sem poskusil s " temno " jedilno čokolado. Sploh se ni hotela prav stopit, kar so se delale  " kepice ". pol zamenjam in poskusim z mlečno čokolado in je šlo, vendar je glazura bila čisto mat. ( in je šlo z mojim imdžem pri prijatelju navzdol ).

V tisti knjigi, ki sem jo omenil, piše, da je voda zelo škodljiva za čokolado, zaradi tega sem skeptičan do recepta Vendeline s smetano ( ker smetana vsebuje precej vode ).

ja, ja, Vendelina, ljuba duša, veš da bom poskusil tist tvoj recept za glazuro, vendar me sedaj za soboto čaka  jagodna torta, potem pa že. 

ežoj

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

30. maj 2007 23:25

ežoj, vodo, če jo daš v preliv, jo moraš dat na začetku, da se segreva skup s čokolado, če jo daš na koncu, sploh hladno vodo v vročo čokolado, se pa vse skup zgrudi v eno grozno paco. PS: a so delali tudi kako raziskavo, koliko teh lačnih ljudi je kadilcev?;) Veri

ežoj  

30. maj 2007 23:25

Ej sara,

spomnila si me na izrek moje ( bivše ) žene :  do osemnaestega leta uživaš v ljubezni, od osamnejstega naprej pa uživaš v seksu, od trdesetega naprej uživaš z otrocih, od petdesetega naprej, pa najbolj uživaš če se fajn po*erješ. 

ežoj

ežoj  

30. maj 2007 23:32

Veri,

glede onih lačnih, pred nekaj dnevih ( recimo 10 ) sem zvečer brskal po netu in sem na več mestih naletel na ta podatek, malo prej sem poskusil najti, pa mi ne uspe, največ sem našel 12%.

Glede čokoladnega preliva, pravzaprav me ( in moje ) nikoli ni motil mat preliv, vendar, ko vidiš fotke od stane r. te zaskomina. 

ežoj

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

30. maj 2007 23:42

Ezoj: moralne norme celega sveta imajo samo to skupno lastnost, da so spremenljive. Zakonske norme jih vcasih prehitevajo, vcasih jim komaj sledijo. Pred 200 leti je bila v USA moralna in zakonska norma, da je celotna populacija črncev pomenila lastnino, ki si jo - ce si bil njen lastnik - lahko pretepel, prodal, ubil ali oddal v najem za razplod. Danes si tako imenovana moralna vecina heteroseksualcev na podoben nacin jemlje pravico, da odloca o pomembnem delu intimnega in javnega zivljenja homoseksualne manjsine. Jaz pripadam nemoralni manjsini in menim, da ljubezen in vzgoja otrok nima zveze z luknjami in plastiko ( :)))))))))) res ti svetujem, da si ogledas Chasing Amy!). lp, proxima

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

30. maj 2007 23:50

Prebral tole kolobocijo od začetka do konca in se mi zdi da bi moral komentirat, zdrava pamet pa mi veleva naj ne pljuvam na karbid, sicer mi je pritisk zrasel do...pitaj boga kam... Zato sem se odločil da nebom nič drugega napisal kot.... Velecenjena civilizirana družba, ki jo tako radi omenjate nekateri in dajet v ospredje vse njene prvinsko zamišljene cilje je taista postavila tudi in samo žensko za štedilnik, med piskre z kuhlo v roki, kot glavno gospodinjo....ali to kaj pove" Načeloma nič! Toda po teh pravilih nevem kaj se še tipi sploh slinimo tukaj na kulinariki....ker to itak ni normalno...zato predlagam Jerneju uključno z njim, da nam vzame to pravico in nas / se pomeče dol z portala...In na vstopno stran napiše: "Izključno samo za ženske oz. osebe brez otepačev" Mimogrede...čokoladna glazura in črevesje zelo lepo sovpadata...čestitke za kreativnost Pa da vidim kdo se bo oglasil, da je diskriminiran....itd In ja , tisti ki bo hotel ...bo že razumel, kaj sem mislil pvedat... Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 31. maj 2007 00:10:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti