30. maj 2007 21:33
hihi, ežoj, sva se pa našla, oba hkrati;) veš, da te berem:) O tempriranju čokolade sem prvič prebrala v eni mojih prvih kuharskih knjig, kupil mi jo je moj oče in sem naredila že skoraj vse recepte iz nje - je ena redkih tako zelo uporabljanih... Je pa precej tudi na baking911, pa še kje, nekaj mislim, da je tudi v zadnjem ali predzadnjem Unikatu. je pa res, da se ene čokolade da veliko lepše temprirat, daleč favorit je gorenjka jedilna, vse ostale se lahko skrijejo, saj se da, ampak pri tej se ti ni treba matrat:) Glede petine prebivalstva lačnega v Sloveniji pa... Ne vem, no, če bi ravno verjela... kje si ta podatek dobil, kako so to merili? Če si lačen, navadno nisi debel, vsaj jaz, ko sem bila sestradana, sem bila po vseh indeksih podhranjena, ne pa prehranjena... Večina naše ljube Slovenije je pa predebele prej ko presuhe, ta delež pa je še večji v socialno slabše stoječih slojih... Tak da po moje lačni ravno niso, so pa lahko slabše hranjeni. Tudi če ima mama denar za čike in oče za alko, pa za otrokovo hrano zmanjka, ne moreš rečt, da nimajo denarja za hrano - samo nimajo pravilno razporejenih vrednot in nimata dovolj rada otroka za moje pojme! Pa me lahko raztrgajo, ampak to ni nobena ljubezen, da sebi kupiš eno tako stvar, ki ni nujna za preživetje, otrok pa nima tistega, kar rabi! Takim bi pa jaz res vzela otroka!!! Veri