30. maj 2007 21:19
nike,
ja, prav si imela, rad se poigram z besedami, ki jih dam v narekovaj in dobijo drugačen pomen. Gre ravno za strpnost, ki je najbolj pogrešam pri različnih zagovornikih tega in drugega. Gre za to, da se nekakšna manjšina ( nmenjska ) razglasi za nekakšno avantgardo, oni so edino napredni in so do skrajnosti nestrpni do drugače mislečih. Najboljši dokaz ti je ta polemika, kje so druigače misleči, razen mene, a misliš, da jih res ni. Ne , ne ljubi se jim ukvarjat s nestrpneži..
Glede tistega preciznega orodja: koliko se spoznam na anatomijo ( priznam, da ne preveč ) res ga rinejo v drek. Pa, na koncu konca naj ga ( zaradi mene ), vendar naj iz tega ne delajo reklame, in na osnovi tega zahtevajo vzgojo otrok in ne vem kaj še vse.
Če bi se jaz rodil z nagnjenji do istega spola, bi bil hvaležen da se nisem rodil v času, ko so take zažigali na grmadi, ali v časih ( in/ali mestih ) ko so jih ustrelili. Hvaležen bi bil strpnežem mojega kova, ki jih pustijo pri miru in ne zahtevajo, da jih morda kastrirajo ali kaj podobnega, in bi bil jezen na aktiviste/zagovornike tvojega kova, zaradi katerih imam le težave.
jernej,
jaz nisem nestrpen do nestrpnežev, ki zagovarjajo ........ (zanalašč tako razumel ). Kot je rekla proxima, bi se najprej mogli dogovorit o pomenu besed. Če dve ženski ( ali moška ) rinata v svoje luknje karkoli že hočejo, kar naj to delajo doma. Če iz tega početja izpeljejo pravico do vzgoje otrok, to je stvar ki zadeva tudi mene, hočejo spremeniti vesoljni red na planetu, to je pa nekaj kar je hujše od podnebnih sprememb, tega, če se le da ne bom dovolil.
Glede zadnjeg vprašanja: jaz nisem nobeden moralist ( recimo, da sem ateist, vendar je to pri meni mal bolj komplicirano, zagotovo nisem goreč vernik, ali verojuči fundamentalist ). Kot sem že prej povedal, naj počnejo kar jim paše, vendar naj iz tega ne vlečejo nevem kakšne pravice, in na noge spravljajo gruče nestrpnežev, ki se bojo borili za te njihove pravice.
Pa da se vrnemo kulinariki: zadnjič sem omenil podatek, ki kroži po netu, da je v SLO petina prebivalcev lačnih. A to nobenega nič ne prizadene, a smo tukaj na kulinariki postali dekadentni in neobčutljivi za družbo okoli nas. Prizadene nas trpljenje mačkov in cuckov, trpljenje petine prebivalcev pa ne, ali kaj?
Pa še glede čokoladnega preliva ( glazure ): Jade, če to prebereš, se ti opravičujem, tisto je bilo napisano kot da ti ne verjamem. Verjamem, vendar meni res ni ratalo. Jaz sem ponavadi delal z maslom ali margarino in nikoli dobil sjajno glazuro, pol sem poskusil z oljem ( na pralinah ) čist mat mi je izpadlo.
Se mi zdi, da so dve stvari: čokolada, kot pravi Veri, jaz sem delal z nekakšno " divjo " čokolado iz Hardija, drugo pa je temperiranje čokolade. Veri ( če to bereš ) kje si pa to pobrala? Jaz sem za to zvedel par mesecev nazaj v knjigi: Candy Making, Davida Jonesa, in v nobeni drugi knjigi, ki jo jaz imam. Cela stvar ( s temperiranjem čokolade ) je zelo lepo opisana v Vikipediji, pri čokoladi.
A ja, pa še to: moj vpliv na tem planetu je dokaj mejhen, edini vzvod, ki ga imam so volitve. Naj povem še to: zadnjič sem bil na volišču pr referendumu o samostojnosti.
ežoj