Novi čevelčki

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. apr 2007 13:10

No, jaz Kenzo šuhov še videla nisem, zato ne vem,če grejo ob barvo. Nosim pa že 30 let Pekove čevlje. Vse je bilo dobro, dokler niso v notranjost začeli šivati črnega usnja namesto srbrnakstega ( sivega). Najblj grozno je, ko prideš na obisk in se po celem dnevo v salonarjih res z veseljem sezuješ, potem pa se ves čas sekiraš, ko gledaš v tiste madeže. Ne vem, kako je mogoče, da daje črno usnje rjave madeže na nogavicah. O tem, da imam tudi čisto rjavo kožo na nogah, kar e sploh najhuje, pa nohte, zabarvane z bravo usnja, pa ne morem vreči stran ne kože in ne nohtov, to je pa itak prava pokora.

Bojda pa se prodajelec izogne odgovornosti, če napiše, da mogoče spuščajo barvo. Z vidika reklamacije še tega nisem vzela v praksi, bom pa sporočila, če bom tozadevno urejala.

Obstojnost barve v čevljih lahko testirate tako, da v notranjosti podrgnete z meho, belo radirko.

Frina

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

15. apr 2007 13:45

Tako je Frina,povsod šparajo in pri nas tudi,ko tako podlogo primem v roko,imam cel teden črne roke,tako se zažre v kožo. lp goga

frina  

15. apr 2007 19:07

Si predstavljate, da bi na npr. črni sedežni sedeli v beli obleki, proizvajalec pa bi na reklamacijo, da gre črna barva s sedežev, svetoval, da na tej sedežni sedite samo v črni obleki? Ali pa vas potolažil, da je to "pravo usnje". Frina

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

15. apr 2007 22:14

Če usnje pušča barvo se reklamacija običajno ne prizna, zato je bolje, da kupujete čevlje s svetlo podlogo. Ker pa trgovci velikokrat naredijo vse za svoje stranke, je vredno poskusiti in jih vseeno reklamirati. Če je čevelj dovolj velik in pušča samo na podplatu, potem vstavite vložek. LENČA

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

15. apr 2007 22:18

Ali pa zamenjaš trgovino s čevlji??? Očitno so spustili kvaliteto, ali karkoli. (Jaz sem pač mnenja, ko ti nekaj ne odgovarja, pač menjaš, pa nej bo karkoli). lidka

RAVELA  

član od: 7.2.2007

sporočila: 35

15. apr 2007 22:21

Čevljev ne moreš primerjati z sedežno garnituro, ki je v stanovanju in ni izpostavljena zunanjim vremenskim vplivom in stalnemu drgnjenju nog, ki se verjetno v teh dnevih potijo(pri enih manj, pri drugih bolj!!!). Doma imam belo usnjeno sedežno garnituro višjega cenovnega razreda in so nam tudi pri prodaji le te odsvetovali,sedenje na njej v jeansu. Usnje je material, ki se krči,razteza, vpija vlago... in glede na to tudi reagira, res pa je da je različnih kvalitet, kar se pa verjetno vidi že v ceni izdelka. RAVELA

frina  

16. apr 2007 13:49

Izdelek mora po kvaliteti ustrezati svojemu namenu. In če se čevlji nosijo na nogi, ki ima na koži nekaj vlage, je potrebno notranjost čevlja izdelati tako, da ne obarva nogavic oz. noge. 

Čevelj, ki barva nogevice, ne ustreza pričakovani kvaliteti. Večina mojih čevljev ne obarva nogavic, ker je izdelovalec izbral za notranjost ustrezno usnje, torej se to da narediti.

Sama sem nekoč kupila dva para čevljev, imenovale so se "medvedke". Zame in za mojo mamo. Sama sem jih obula isti dan, mama pa je še ne. Seveda mi jih niso hoteli zamenjati. Po posredovanju tržnega inšpektorja so mi vrnili DENAR za oba para. In ga pospremili s strupenimi pogledi.

PS Takrat sem v parih  dneh  reklamirala 4 pare čevljev, seveda vse uspešno. Ena prodajalna je to uredila z veliko opravičevanja ( zlomila se mi je vzmet pri visoki peti), pri drugem in opisanem primeru pa je posredoval inšpektor.  

Ravela, če bi kupila rdečo sedežno, ki bi puščala sledi na vseh oblačilih, bi bila prepričana, da je usnje ustrezne kvaitete ? V tvojem primeru gre za kvaliteto barve jeansa in ne sedežne.

Frina

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

16. apr 2007 15:23

JAZ SI NAČELOMA KUPUJEM POCENI JEANS, ker mi je na nek način škoda denarja za hlače za valjanje po tleh... No, in včasih kakšen jeans pušča barvo. Enkrat pa me je mož premamil z nekim "firma" jeans hlačami in ker sem se zmrdovala nad ceno, jih je tudi plačal (no, da me zdaj malo manj boli, hehe). In te ljube hlače barvajo še po 3 letih pranja in zabarvajo vse: zgornji del usnjenih čevljev (pa jih nisem nosila v dežju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), moj lepi bel pleten pončo, srajce, spodnjice... Pa nisem ravno človek, ki bi se potil. In preden sem ugotovila, kaj je krivo, sem si skoraj že vse zabarvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dobro, da se nisem vsedla na tetino lepo novo bež sedežno garnituro... moncika

frina  

16. apr 2007 15:57

Pred leti sem si sama sešila trenerko iz rdečega jersya. Blago sem predhodno oprala, da se je bombaž skrčil, kolikor se je pač. Na obisku pri prijateljici sem sedela na stolu v kuhinji. Za mano je bilo vse rdeče. Sem mislila, da me bo pobralo od zadrege. Izdelek, za katerega sem porabila precej časa in je bil zelo lep, pa je romal v smeti.

V smeti pa je romala tudi obleka, ki sem jsi o sešila za posebno priložnost, sestavljena iz belega in črnega jersya. Med ročnim pranjem se je vijoličasta barva predhono opranega blaga iz črnega dela razlila na belega. Smrk !

Frina

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

16. apr 2007 18:06

Se ne upam nič reč, da me kaj potem ne doleti. Kupujem vse kar mi je všeč, ne gledam na kvaliteto in barvo, ker nimam slabih izkušenj. Res pa je ,da vse kjer je dodana bela barva, ali garderoba močnih barv, predhodno operem na roko-za vsak slučaj. ham-njam

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti