Novi čevelčki

Bernarda  

član od: 18.1.2005

sporočila: 298

tema odprta - 12. apr 2007 18:50 | ogledi: 4.742 | odgovori: 28

danes sem imela obute nove čevelčke.Ko pridem domov opazim,da močno "spuščajo"barvo in imam vse najlonke-bele-umazane.Najlonke namakam že ves popoldne,a barva noče iti ven.uporabila sem Vanisch,a nič.Kako spraviti barvo iz najlonk,in kaj narediti da čevlji ne bi več spuščali barve?

Bernarda

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

12. apr 2007 20:00

Za čeveljčke ne vem-jaz bi jih vrnila.Za nojlonke pa ne vem kake barve so. Lahko poizkusiš z varekino, ali prašek za razbarvanje perila. Mislim pa da sem jaz enkrat bele preizusila z varekino pa so bili rezultati balj slabi. Malo eksperimentiraj! ham-njam

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

12. apr 2007 20:07

Po moje so najlonke izgubljene. Če čevlje na trdo obrišeš z alkoholom,je barve manj. Večkrat ponovi in bo boljše. londonska rezina

Bernarda  

član od: 18.1.2005

sporočila: 298

13. apr 2007 10:34

danes sem klicala v trgovino,in so mi rekli,naj jih prinesem z računo nazaj.Bojo jih menda namazali z nekim premazom,in ne bodo več spuščale barve. Bernarda

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. apr 2007 10:56

Včasih se zgodi, da ti tudi najboljši šuh na svetu spusti barvo - meni je spustila barvo podloga na enem Kenzo salonarju, medtem ko mi šuh iz razprodaje tega ni naredil. Je pa res, da sem imela v času kenzo salonarja eno virozo in sem se čudno potila. Drugače pa, Bernarda, en stilistični namig. Poskušaj nositi take nogavice, ki bodo kolikor toliko podobne barvi čevlja. Črno na črno, rjavo na rjavo, modro na modro. Na roza, rdeče, oražno, svetlo zeleno nosi nogavice skin barve. Svetle nogavice se nosijo samo k svetlim čevljem - po možnosti light skin barva (ker tudi, če ti rjavkasta podloga spusti barvo, se ne bo videlo). Bele najlonke so pa stilisični flop v vsakem primeru - še nikoli niso nobenih nog naredile optično lepših. Samo krajše in debelejše. Vendelina jr.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

13. apr 2007 11:06

Po moje se ti ne splača metati stran denarja za razne odstranjevalce madežev, ker boš več zapravila za njih kot, če bi kupila nove najlonke. jade

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

13. apr 2007 12:27

Hej, Vendi!!!

Moja sodelavka ima 40 kil. Suha kot presta. In smo skupaj ugotovile, da je dosti boljše, da nosi bele najlonke. Z vzorci, načičkane, plain... Vseeno. Ker jo naredijo lepšo. In zdaj nosi, svetle žabe, kiklco, belo srajco, hude šuhe in je; videti lepša, suhost ne pride tako do izraza, videti je mlajša, praktično punčkasta. In ji ZELO sede. Res. In sem bila tudi sama presenečena, da sem končno videla tisto izjemo, ki zgleda fantastično v svetlih žabah...

Včeraj je imela moja sošolka oranžno majco, črne hlače, živo oranžne dokolenke in črne špičake! Hudo, da dol padeš...

(jaz itak vse opazim, ker sem grozen vizualec in stilsko navdahnjena...)

Tko da, tudi z barvastimi žabicami in dokolenkami kar eksperimentirajte! Se splača za končni efekt.

Najlonke, ki so pobarvane pa najrajši v smeti. Pa pazit, kdaj se tudi čevlje nosi, če puščajo barvo. Ni nič kaj prijetno, ko si kje na obisku sezuješ take čevlje...

p.s. Načeloma v 99,9% pa so bele žabe kiks v polno. 

lidka Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 14. apr 2007 23:42:18

RAVELA  

član od: 7.2.2007

sporočila: 35

14. apr 2007 22:48

Če kupiš usnjene čevlje je velika verjetnost, da ti bodo spuščale barvo, ker usnje je naravni material in ima čisto druge lastnosti kot umetni materiali- ki ti ne bodo nikoli spuščal barve. Pri nakupu bodi pozorna na barvo steljke oz.podloge. Pravijo, da pomaga če jih pošpricaš z lakom za lase. RAVELA

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

14. apr 2007 23:41

Tudi to ni res.

Jaz načeloma ( me včasih zapelje kaj udarnega, barvastega, potiskanega, kar pa ponavadi ni ravno usnje, žal...) kupujem usnjene čevlje. In redkokateri puščajo barvo. Ko se to zgodi, sem vsakokrat jezna, ker to pomeni, da bojo barvo puščali do konca. Sicer ne tako močno, kot na začetku, pa vseeno. Pač pofl. Ki pa sploh ni rečeno, da je poceni!

Usnje za na nogo je zame še vedno št. 1. 

lidka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

15. apr 2007 0:34

Hehe, jaz mam dobrih 10 stare semiš ali usnjene (ne vem več, po moje pri njih nihče ne bi več vedel:) čevelje, ki jih nosim praktično vsak dan že vsa ta leta, ker so tak fajn čevlji in dovolj topli, da me večino časa ne zebe v njih, vroče mi pa itak nikoli ni. NO in ti čevlji so rdeči (bordo) in so bili že vsaj 100000000x morki... Pa še vedno veselo puščajo barvo, čisto pobarvajo tudi zelo debele nogavice... Hja, pač niso ravno za v dež, si rečem, kadar pozabim, da sem jih obula za v dež... No, ker mam nogavice itak navadno v te čevlje, se niti ne sekiram preveč - so pač po podplatih rdeče... Čudno pa, da so ti puščali barvo, ne da bi bili mokri (danes je bil lep dan...), meni tako ne, samo če se kakorkoli zmočijo - no, to se lahko samo od dežja, ker se jaz praktično skoraj ne potim, sploh pa ne v noge... Veri

kastrolca  

član od: 8.4.2007

sporočila: 82

15. apr 2007 12:37

Svetujem ti, da čevlje vrneš. Škoda naporov in tudi v trgovini ti ne bodo 100% odpravili puščanje barve. Imam podobno izkušnjo. Najhuje pa je, da se ti noga malenkost prepoti in se ti barva vžre v kožo. Veselica! kastrolca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti