6. apr 2007 8:36
Ko sem imela psa, (tri tedne je od tega, kar smo ga evtanazirali, 16 let je imel...), ga NIKDAR in NIKOLI nisem vozila na sprehod brez povodca. Pa je bil maltežan, majhen cufek. Ker mi je jasno, da lahko vseeno ugrizne kakega otroka, ali da kak podvijan pes, ki ni na povodcu ugrizne njega. Kar se je mnogokrat zgodilo... Če smo bili na samam ali v gozdu, sem ga spustila, ko sem zagledala ljudi, sem ga zapela. Tako preprosto je to.
In tudi spuščeni psi mi grejo na živce, ker nikoli ne veš, kaj bojo storili. Lahko ti samo podrejo otroka... In zame jeTO neodgovorno. Za žival moraš skrbeti. In jo naučiti življenja v družbi. In tudi tega, da NE MOTIJO drugih... In morate misliti tudi na to, da se eni ljudje panično bojijo psov!!!
Lokacijaska informacija, na vasi načeloma prepoveduje ograjevanje hiš. No, jaz bom zagrmičila mejo, pa še malo ogradila, ker bo moj pes opravljal potrebo doma. ( Bi se v zemljo ugreznila, da bi se kak sosed pritožil). Poleg tega ne mislim imet prescanih vogalov hiše, ko drugi psi pač tako radi markirajo... Glede na to, da bom jaz za svoje poskrbela, pričakujem to tudi od drugih.
O mačkih pa samo še to. Tackajo po balkonih, okenskih policah, vrtičkih, avtomobilih... Moja mami samo benti, ker je vse umazano od mačjih tačk. Vse, do kamor pridejo. Sosedovi seveda. Ker se jim vsako sezono kar na črno množijo. Ker jih imajo radi. In ker jim dajejo za jest.
lidka