Onkološki institut

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

21. mar 2007 14:29

Miškolina, ne se počutit prizadet, če nasprotujemo tvojemu mnenju, saj si tudi ti nas napadla,da ne vemo kakšno je stanje na OI. In s kakršno mero si ti udaripa po nas, tako si dobila bumerang nazaj. Lahko pa bi bolj točno opisala stanje in ne samo branila direktorja. reza

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

21. mar 2007 14:33

Si ga ti dal??? Samo pljuvat znaš po drugih...raje kaj naredi! Kar lahko jaz naredim je samo to kar lahko vi ( grem na shod, lahko jokam kako je vse grozno, podpišem peticijo, doniram denar,) , kaj več morajo naredit tisti čez katere toliko pljuvate in tudi delajo na tem, verjemite. Samo ne morete pričakovat nekih drastičnih sprememb čez noč..žal.. pa saj je vsepovsod tako.. Močno upam, da se bodo razmere čimprej uredile, zavoljo bolnikov in tam zaposlenih! P.s.: Mestnac2, jaz sem tega trpljenja in takih primerov še preveč videla..mi ni treba navajat teh primerov in me prepričevat v nekaj kar že sama dolgo dolgo vem.. Miškolina

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

21. mar 2007 14:42

Terezija, pa saj mi je jasno, da se ne moremo vsi strinjat, ampak enostavno sem morala povedat kako stvari res stojijo, ker so določeni z nekaterimi izjavami čisto sfalili mimo ( niti slučajno niso resnične). In tudi jaz bi verjetno isto mislila, če ne bi imela možnosti "vpogleda" v dejansko stanje. Morate pa vedet, da stvari niso vedno take kot jih mediji prikažejo.. Bi pa predlagala ( dobronamerno!) Vendelini, da se prijavi na razpis za direktorja OI in kaj spremeni ( kolikor jo spremljam daje vtis, da bi bila sposobna tako funkcijo uspešno nastopit). Samo govorit čez delo drugih in hkrati nič naredit nima smisla.. Miškolina

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

21. mar 2007 14:47

Miškolina, jaz komentiram samo tiso kar sem dejansko videla, ko je bil oče na OI in čisto nič drugega, mediji pa poročajo po svoje. Kar sem pa videla na lastne oči, pa me ne boš prepričala da je drugače. če si tam vidiš dejansko sliko. Pa brez zamere. reza

zima  

član od: 16.1.2004

sporočila: 574

21. mar 2007 15:04

Miškolina, zdaj pa res ne morem biti več tiho. Direktor OI je resnično videti čisto v redu človek in tudi verjetno je. Ampak, brez zamere, za to, da ne moremo čakati na normalnih stolih, da je hrana v 2. nadstropju veliko boljša od hrane v 1. nadstropju, za to, da moramo kot govedo čakati v dveh vrstah na vpis, tako da je prehod skoraj onemogočen, čeprav obstaja še 3. okence za sprejeme, ki pa navadno ne dela, ne glede na to, da imajo (po verodostojnih podatkih) veliko administrativnega kadra, da o ostalih MALENKOSTIH raje ne govorim, pa verjemi, da je odvisno od direktorja. Nek petek pred kratkim me je šel mož vpisat. Stal je 2 uri!!!, bile pa so 4 vrste, ki se jim ni videlo konca. Tukaj me ne boš prepričala. In če smo za svoje delo vsi odgovorni, je po čisti logiki odgovoren za vsa ta interna vprašanja samo in izkljupno gospod direktor. Pa še nekaj o teh zdravljenjih, ki naj bi bila za vse enaka. Spomnim se nekje objavljenega razgovora s pacientom- popravite me, če se motim- Jaka, ki naj bi bil naš nogometaš. V tistem razgovoru je povedal, da je bilo tu vse krasno, nobenih čakalnih vrst in da je bil takoj sprejet. Sprašujem se, skozi katera vrata je šel, da je to vse tako O.K. uredil, jaz takih vrat v 4 letih še nisem odkrila, pa čeprav sem tam tako rekoč 2x tedensko. Skratka, na OI se moraš poleg poguma oborožiti še s pripravljenostjo na vse težave, ki te tam čakajo, te pa nam bolnikom zmanjkuje, pa srčno dober direktor gor ali dol! ZIMA

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

21. mar 2007 15:05

Ni neposredno vezano na zadnje vroče razprave, je pa na temo zadevnih obolenj in našega doprinosa. Parvkar sem prejela sledeči forwardiran mail, pa ga objavljam v vednost: Sama sem v kliničnem preverila, kako je s tistim mailom glede dojenčka z rakavim obolenjem. Spodaj je odgovor. Ne nasedajte! Tudi mi v Kliničnem centru Ljubljana smo se in se vedno odzovemo ter prosimo vse pisce, pa tudi opozarjamo medije, naj NIKAR NE NASEDAJO in ne pošiljajo naprej pisanja svojim prijateljem in znancem. V Sloveniji namreč NIKOLI ni potrebno zbirati nikakršnih sredstev za zdravljenje ali operativne posege za otroke. Prosimo vas, da to opozorilo pošljete čim več svojim znancem, da bi morda le zaustavili take "akcije". Lepo pozdravljeni, Služba za odnose z javnostmi Klinični center Ljubljana Zaloška cesta 2, 1525 Ljubljana Tel. SI +386 15223261 Call Tel. SI +386 15222290 Call Fax. 01-522-24-82 Blanka Šetinc Svetovalka za odnose z javnostmi KC tabina

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

21. mar 2007 15:15

Žal mi je Miškolina...s pljuvanjem po ljudeh si začela ti...vsekakor mi je žal , da z svojo boleznijo trpiš in se boriš. in ja ...tudi jaz sem napisal to kar sem videl....1 leto prihajnja oz spremljanje žene na vsake 3 tedne na kemo, mi je marsikaj razkrilo., obiskovanje sestre med 3 dnevno kemoterapijo vsake 14-21 dni tudi ( na OI sem bil tako vsak teden)......bi si potemtakem moral dati obvezo na oči...pisal sem o tistem kar sem videl...pa še to ne vse kar bi moral....veš, bolniki se med sabo med tem ko ure in ure čakajo na kemoterapije, obsevanja itd veliko pogovarjajoin močno dvomimda so v tistem obdobju tako zlobni in nerazgledani, škodoželjni, da bi iz čiste hudobije govorili nekaj kar nebi bilo res. Da ne govorim, da vsi niso iz Lj in bližnje okolice. Se je zgodilo da sva z ženo šla od doma ob 06 zjutraj v snegu do grla, nespluženimi cestami...v velikem strahu kaj se lahko na cesti še pripeti, se vozila do Lj najmanj 2 uri ali več....prispela na kliniko ( jaz osebno sem parking iskal najmanj pol ure) , čakala....čakala....in potem z ženo , ki je dobila dozo kemoterapije in ji je bilo neznansko slabo, bledo, z barvami kože, ki jo je menjala kot mavrica....bruhanjem...prispela domov ob 16 uri...tudi pozneje....ampak glavno se je začelo doma...(katastrofa) tako da mi draga moja ni tuje....edino mi je tuja bolečina in slabost...užinki zdravljenja.....v duši pa še dandanes para. Zakaj bi me bilo sram mojega pisanja....sem te žalil ali samo repliciral na tvoje poste. In ja...lahko zahtevaš od Jerneja brisanje postov ( čeprav ne razumem zakaj....svoje mnenje si povedala, odziv nanj je pač takšen kot je) nikakor pa ne dovolim brisanja mojih postov. To pravico ti ne dajem. In kako lahko z gotovostjo trdiš da to ni res kar smo povedali Torej je pred tednom dni g Dr.(žal se ne spomnim priimka) v tedniku, ki ga je predvajala in producira nacionalka ( če je to merilo za resnost) tudi lagal in si izmšljeval stvari. To kar je Doktor povedal....kapo dol...iskreno in brez dlake na jeziku...SE JE LAGAL***??? Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 21. mar 2007 15:32:09

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

21. mar 2007 15:26

Miškolina je napisal/a:
Si ga ti dal??? Samo pljuvat znaš po drugih...raje kaj naredi! Kar lahko jaz naredim je samo to kar lahko vi ( grem na shod, lahko jokam kako je vse grozno, podpišem peticijo, doniram denar,) , kaj več morajo naredit tisti čez katere toliko pljuvate in tudi delajo na tem, verjemite. Samo ne morete pričakovat nekih drastičnih sprememb čez noč..žal.. pa saj je vsepovsod tako.. Močno upam, da se bodo razmere čimprej uredile, zavoljo bolnikov in tam zaposlenih! P.s.: Mestnac2, jaz sem tega trpljenja in takih primerov še preveč videla..mi ni treba navajat teh primerov in me prepričevat v nekaj kar že sama dolgo dolgo vem.. Miškolina
Po kom sem pljuval? Govoril sem samo o stanju na OI!!! Pisal o tistem kar sem jaz osebno doživel ko sem bil v spremstvu. Po tvoje bi moral pazit kaj pišem ( res mi ni jasno zakaj grožnje) ko pa sem pisal samo o tistem kar sem videl?? Direktorja OI si začela vpletat ti? Žal ampak kot odgovorna oseba bi lahko naredil več...ne govori mi da nima kompetenc! Minister za zdravstvo pa je itak poden od podna!! ( ja evo tukaj ga pa žalim in da veš, da mi je prav vseeno) Zakaj misliš da sem odprl post....hotel sem slišati mnenja ljudi, zato ker me je že takrat in me tudi še vedno danes pretrese to kar se dogaja in kaj doživljajo bolniki. Žal se tvoje mnenje razlikuje od drugih mnenj...pravico ga imaš napisat...tako kot imamo drugi nato pravico replicirat tvojemu pisanju ( ali kateremu drugemu) Saj si tudi ti Vendelino replicirala in ji vmes z neznansko gorečnostjo očitala da laže!!! Res pa je da ni vse čno&belo....vmes je veliko sivine...Žal v bolnikovem življenju!! Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 21. mar 2007 15:28:29

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

21. mar 2007 15:36

No, pa je Tabina povedala z zadnjim komentarjem vse potrebno za dobre ljudi. Pa še to. Imamo kup izbrancev, ki so bili oz. bodo deležni posebne nege, pozornosti in zdravljenja, ker so pač izbranci. Njim res ne bo nikoli potrebno čakati v vrstah in jesti slabe hrane. Zato tudi ne čutijo potrebe (kljub dobremu finančnemu položaju), da bi kaj storili za boljšo situacijo na OI. Njih operira KC (ob izpraznjenem nadstropju - zaradi varnosti, kljub pomanjkanju postelj) ali pa tujina z velikimi stroški, katere pa očitno ZZZS zmore. Zato za male ljudi zmanjka denarja!!!!!! Kajti ZZZS mora imeti profit, da ga deli na izbrance!!!!!!! To je začaran krog!!!! LP in ne se preveč razburjat, da ne zbolite. McNena

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

21. mar 2007 15:54

Escada, hvala, da si odprl to temo. Se z vsemi zeloooo strinjam in se pridržujem kakršnikoli akciji. Miškoline pa ne bom komentirala. lili A.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti