Onkološki institut

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

21. mar 2007 10:36

Minister Bručan pa se ves čas spretno skriva za razpisnimi roki. Ko je zadnjič izjavil, da se bodo razmere kmalu uredile, sem mislila, da bo rekel v roku 14 dni, pa je spet prestavil zadevo za 4 mesece, ki jo bo potem, kot ponavadi, spet podaljšal, in se ponovno sklical na kak razpisni rok. A ne bi mogla država v tem izjemnem primeru, ki je nacionalna sramota, presekati ta gordijski vozel in urediti zadevo TAKOJ? Minister pa bi po moje moral zaradi takih sramot takoj odstopiti. Sweetie

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

21. mar 2007 10:46

Ne odstopiti, odgovarjati. Visoka kazen in/ali zapor, če se ugotovi malomarnosti pri delu, enako kot velja za kontrolorje poletov. Ne da bo potem recimo direktor Telekoma :-& Vendelina: Mali ljudje so močni, če so složni! A tega v Sloveniji ni. Še iz časov, ko so (nas) nekateri učitelji dobesedno poniževali s svojimi kontrolkami (28 cvekov od 35, kar sploh ni sprejemljivo po zakonu več kot 2/3 cvekov ne more biti), sem nekajkrat skušal organizirati upor. Če smo složni, nas ne morejo vse kaznovati, ali ne? Ampak vedno je bilo toliko osebkov, kolikor je potrebno, da tak upor ne uspe. V Franciji po drugi strani si vladarji malce manj upajo. Tam ni bilo mehka evolucija, ampak revolucija. Vsak ima nekje v ozadju vedno še sliko tega, da so rezali glave in nikoli ne veš, če se ne more ponoviti. Pri nas tega strahu ni... Če maksimalno zaj... boš pa odstopil. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

21. mar 2007 10:58

Tokrat se popolnoma strinjam z Vendelino Jr. in s tem kar je napisal Jernej Pri nas bi lahko prihranili ogromno denarja (verjetno tudi za kako bolnišnico na leto) z drugačno organizacijo. Npr. v ZD domovih ima vsak zdravnik svojo sestro – v tujini kartoteke vodijo administratorji eden za več zdravnikov, medicinske sestre pa opravljajo delo za katerega so kvalificirane…. , ogromno »materiala se znosi ven « (povoji, rokavice,, čistila….), namesto da bi namestili na radiatorje termostate in uredili prezračevanje, izolacijo, odpirajo okna , ker je sobah prevroče posledično pa slab zrak, predraga zdravila (v tujini veliko cenejša), vnaprej dogovorjeni posli ki se oddajajo z »javnimi naročili« , ……. Denarja je dovolj, samo pravilno bi ga morali razporediti, in od jasli odstaviti par molznih krav!!!!! Ali je bila potrebna proslava ob uvedbi EUR-a, ki nas je stala 400.000 € ????? Ne razumem kako pri nas pri tako očitnih napakah (načrti , vodenje gradnje….) nihče nikoli ne odgovarja. Enako sramotna pa je tudi izgradnja otroške bolnišnice. Podpišem se pod vsako peticijo ki bo od države zahtevala, ureditev razmer . tamara1

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

21. mar 2007 11:08

Se popolnoma strinjam z Jernejem in njemu podobno mislečimi. Dosti dobro poznam situacijo, veliko onkologov, ki si za svoje delo, ob nemogočih razmerah, zaslužijo čisto petico. In na splošno vse osebje, da ne bo nesporazumov. V neštetih pogovorih z njimi skozi približno desetletje pa so mi sami dejali, da se stvari zdaj vsaj premikajo. Čisto počasi, ampak le. Seveda to ni opravičljivo ne za vlado, ne za ministra. Vendar pa si ta minister, za razliko od prejšnjega, vzame čas zanje. Z njimi se vsaj pogovarja, čemur se je prejšnji minister spretno in vedno znova izogibal. To so besede prenekaterega onkologa. Kalvarija traja predolgo in medtem, ko se nekateri zavzemajo za mir v Darfurju in še kje (pohvalno), naj najprej poskusijo urediti stvari doma, pred svojim pragom. Poglejmo samo Pediatrično kliniko. Vlada bi rada zvišala rodnost, pa se za otroke sploh ne briga. Niti zdrave, kaj šele bolne. Če bo treba kar koli podpisati, sem tu! mai

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

21. mar 2007 11:14

Kaj pa če se vsaj na kulinariki združimo tako, da nekdo napiše protestno pismo na Ministrstvo za zdravstvo, pod katerega se podpišemo vsi?! Vsaj na takšen način pokažimo solidarnost do bolnikov z rakom. Takšno ravananje s pacienti je že prav grozljivo in predvsem sramotno za državo, ki vpije na ves glas kako je socialna- lepo prosim!!! mestnac2

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

21. mar 2007 11:31

Se strinjam!!!! Nekje je treba začeti!!! kobra 1

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

21. mar 2007 11:37

Vendelina..se popolnoma strinjam z tabo( verjetno prvič do sedaj) ampak dejstvo je, da si zajela vse kar je potrebno zajeti ( v grobem). Vsekakor se pridružujem protestu...ampak protestu še zdravih smrtnikov republike Slovenije....ker kot je mamamia napisala je pod od podna če bomo dovolili, da protestirajo samo oboleli... Nihče od nas ni imun, nihče neve kaj ga v prihodnosti čaka....tako kot nihče nemore verjeti ko ga doleti... Osebno nisem obolel (še ne -in upam da nikoli), so pa obolele meni dve zeloooo ljube osebe ( žena in sestrica) obe v ISTEM tednu pred božičnimi prazniki leta 2003. Nemorem in negre, da bi se postavil v njihovo kožo takrat ( čeprav , če bolje pomislim, so velio bolje to breme prenašale kot mi svojci), videl sem pa na lastne oči stanje v ustanovah, videl sem ljudi kateri so bili polni upanja in ljudi z žalostjo in grozo v očeh....ne gre, da nebi bil prizadet. Čeprav sem imel v svoji bližini dve osebi....nebom nikoli , ampak RES NIKOLI pozabil dneva na onkološkem institutu, ko so pripeljali otročka starega ..cca 3 leta....na vozičku, brez laskov, bledega, izmučenega in je moral kljub vsej uvidevnosti zdravstvenega osebja in bolnikov lepo čakati na prepišnem in natrpanem hodniku...takrat sem enostavno šel v toaletne prostore in se zjokal kot dojenček -ampak enostavno je prišel tisti trenutek ko sem moral vso bolečino spraviti na dan...Ampak ta otročiček je imel še močan organizem, bolj kot ne pripravljen na boj...kaj pa starejši?? Hvala bogu, žena in sestrica sta zdravljenje zaključile, sedaj je vse uredu....ampak mislim, da tisti občutek straha bo ostal za vedno. Zato drage moje in moji, veliko je stvari v naši deželi ki so nepravilne ( nebom jih našteval, ker se mi zdi da jih je preveč) oblast dela zase in svoje žepe, nas navadne smrtnike, davkplačevalce pa trpajo v konjušnice...NAREDIMO NEKAJ VSI...( kaj in kako, kam se obrnat, komu težit...pa žal nevem...če ima kdo kakšno idejo jo naj napiše...) Sam osebno sem pripravljen na zasipanje odgovornih z e-mailom, pošto, faxom....protest , kjerkoli že bo. Ampak mislim , da peščica nebo dosegla ničesar....zato je potrebna Sloga (pa kakorkoli komunistično se že to slišalo) in vztrajnost in GLAS. Escada

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

21. mar 2007 11:43

Vendelina, lepo, da te tako skrbi stanje na OI, bolniki itd. ampak glede nekaterih reči, ki si jih napisala pa se nikakor ne morem strinjat s tabo.. Direktorja OI zelo dobro poznam ti pa ne, zato govoriš take neumnosti o njegovi "nesposobnosti", širiš laži in delaš njemu osebno ogromno krivico. Ti tukaj samo klobasaš kaj vse te moti, kako so vsi zanič, kako nič ne naredijo, ubistvu si pa ti tista, ki nikoli nič ne bo naredila, da bo tam kaj bolje, ta človek je pa celo svoje življenje posvetil OI-ju in če ne bi bilo njega, se nova gradnja sploh nikoli ne bi začela, se marsikatera oprema sploh ne bi nabavila ipd. Govoriš neumnosti kako se v 10ih letih ni nič naredilo za kar naj bi bil tudi on odgovoren? Nimaš pa podatka, da on ni bil vseh teh deset let na tem mestu a ne? Raje se prvo pozanimaj kot pa da trosiš takšne laži. V zadnjih 4 letih odkar je spet direktor se je ogromno storilo..in seveda se ga bodo zdaj, ko mu bo potekel mandat sigurno hoteli znebiti od zgoraj, ker je prevelik finančni zalogaj za njih ( beri= preveč sredstev zahteva za OI) in ker je politično neodvisen ( beri= ga nihče nima pod svojo kontrolo) ali pa bo sam tako pameten in se sploh ne bo več prijavil za to mesto in bo prvič v življenju pomislil nase, na svoje zdravje, svojo dobrobit, svojo družino, si bo vzel par dni za počitnice..ne pa da se jebe s tem OI potem pa mu še za nagrado polena pod noge mečejo, takšni kot si ti pa klamfajo vsemogoče laži.. Mi samo vidimo kaj se v medijih dogaja, nimamo pa vpogleda v zakulisje..niti ne vemo kako stvari funkcionirajo.. Vsi bi vse nekaj na hitro radi pa žal tako ne gre.. Dajmo se raje uvkarjat s svojimi stvarmi, take stvari pa pustimo strokovnjakom, ki vedo kako se stvarem streže. Da pa omenjaš, da se zdravniki odločijo za mesto direktorja zavoda zaradi višje plače je pa tudi velika neumnost..in če misliš, da tistih par jurčkov odtehta vso to odgovornost, obremenitev, stres, se hudo hudo motiš. Aja, ko si omenila, da bi nekdo moral hodit po gradbišču in izvajat nadzor - saj to počne, investitor. Kdo pa je investitor? Ministrstvo za zdravje. Itak so pa po pogodbi odgovorni za vse napake tako da bodo že popravili kar morajo popravit tako da se nič ne sekiraj glede tega. Vendelina, pojdi lepo na shod ( kar zelo podpiram), ostale stvari pa pusti pri miru in se ne vtikaj vanje, če ti stvar ni jasna in ti tudi ne more bit, ker se pač ne spoznaš na te reči in te ni tam zraven, ko se vse to dogaja. Če pa misliš, da si res tako zelo pametna kot se tukaj gor šopiriš in sposobna pa se prijavi na razpis za mesto direktorja OI pa potem pametuj, te takoj podprem.. Miškolina

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

21. mar 2007 11:57

Se strinjam z Miškolino. Sam direktor OI-ja nima kaj narediti, če ni podpore Ministrstva za zdravje. jessy6

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. mar 2007 12:02

z mano se (kot običajno, - kaj hočem) razen Vendeline ni strinjal nihče. Ampak še enkrat sprašujem: se lotimo kakšne diverzantske akcije? Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti