3. mar 2007 12:00
Odkar perem z pralnimi oreški, mehčalca ne potrebujem, ker oreški zmehčajo vodo in perilo. Za dišavo pa rada dodam kapljico ali dve eteričnega olja v zadnjo vodo za itpiranje. Perilo je mehko in krasno diši. Kyara
3. mar 2007 12:00
Odkar perem z pralnimi oreški, mehčalca ne potrebujem, ker oreški zmehčajo vodo in perilo. Za dišavo pa rada dodam kapljico ali dve eteričnega olja v zadnjo vodo za itpiranje. Perilo je mehko in krasno diši. Kyara
3. mar 2007 12:35
jaz pa obožujem lenor-sahara, perilo diši ko je oprano in ko je iz sušilnega stroja, resnično se ga lahko zavonja tudi ko imaš oblečeno obleko,.... meni ga je priporočila prijateljica in sem zelo zadovoljna,.... plopsa
3. mar 2007 13:05
Pri nas mehčalci nujno zlo. Jaz zelo uživam v dišavah. Uporabljam trenutno OUANTO-ICELAND. Ga kupila v eurosparu v Avstriji. Meni mehčalci in praški v Avstriji dišijo dosti boljše, kot V Sloveniji. Jih pa večrat menjavam odvisno od razpoloženja, poskusila tudi vse tri vonje znamke FROSCH, ampak me niso preveč navdušili po vonju, perilo pa bilo zelo mehko. Mi pa tudi zelo lepo diši Vernel(lila) iz Mullerja. Pozdravček, Barbara
4. mar 2007 10:27
Mehčalcev ne uporabljam, ker ni potrebe. In ne maram preveč mehkega perila. Dvakrat letno ga dam k brisačam in to je to. Sicer pa moje perilo zelo lepo diši; uporabljam pa tekoče praške. Mimika
4. mar 2007 16:31
Ravno konec prejšnega tedna je bila na prvem programu radia, ena oddaja na temo praškov, mehčalcev....Ujela sem samo delček, ko je gostja, ki je zastopala potrošnike (če sem prav ujela je bila po poklicu kemik) dejala, da je dejansko uporaba mehčalcev popolnoma nepotrebna. Njihovo osnovni namen je namreč, da pomaga sprati prašek s perila. Menda so današnji praški že popolnoma temu prilagojeni in spiranje ni več problem. Seveda to velja za kvalitetne praške, pri katerih moramo tudi izjemno paziti na doziranje. Saj prevelike doze dosežejo ravno obraten učinek. Seveda so klicali ljudje kot nori in spraševali kako naj vendar vsa ta navodila točno preberejo, ko so pa napisana tako, da jih še z lupo ne vidiš! ssilva
4. mar 2007 17:09
Sem v eni izmed prejšnjih tem o pranju napisala, da namesto mehčalca uporabljam alkoholni kis. Le kanček ga dam v tisti prekat za mehčalec, pa je perilo mehkejše kot če kisa ne dodam in čisto nič ne smrdi!! Za lepši vonj pa včasih dodam nekaj kapljic sivkinega olja (primerno tudi za dojenčke), ki ima baje tudi antiseptični učinek. Priporočam! Mehčalec sem v prvi vrsti nehala uporabljati zaradi otrok, sedaj pa sem 2x na boljšem: mislim da je boljše za mojo kožo (ker se mehčalec ne izpira iz oblačil in tako draži kožo), pa še ceneje pridem skoz Ana Češnovar
4. mar 2007 20:19
Jaz pa uporabljam ornel.Sem ga enkrat kupila kar tako "za probo" in se ne ločim več od njega.Nazadnje sem uporabila vonj čokolada-vanilija, njam! Kristina
5. mar 2007 13:12
Nasha, perilo dvakrat izpiram, včasih tudi trikrat. Pri nas je trdota vode nad 16, sušim pa ne na svežem zraku, ampak v sušilcu (zaradi tega mehčalec ne bi bil nujno potreben), ker svežino zraka zelo rad oplemeniti vonj iz dimnikov. Včasih poleti obesim kako posteljnino, pa mi je še potem žal. Glede "kvalitetnih" praškov: nisem rosno mlada in tudi precej aklih za te stvari, verjemi pa, da sem sprobala vse dostopne v trgovinah za navadne smrtnike, razen Ariela, ta mi pa tako smrdi že prek vrečke. Vem samo to, da jih tričetrt sploh ne maram in da so drugorazrezdni proizvod. V bistvu bi te prosila za kak konkreten nasvet, kateri je kvaliteten. Pa še nekaj me zanima - to vprašam tiste, ki jih uporabljajo: a pralni oreščki ali kakšna druga bio varianta lepo opere šmir z delavskih hlač? Res mi pralni prah že preseda, pa še mimogreden ga mal raztresem po kopalnici. Lp PISTACIJA
5. mar 2007 20:48
Pistacija, na žalost ti prašek ki meni odgovarja, tebi ne. Ti verjamem, da ni prijetno sušenje v onesnaženem zraku. Zato je bolje sušilec, pa brez mehčalca -z malo kisa. Sama sem preizkusila pralne oreščke, pa so bila vnukova oblačila - sledovi trave, še vedno prisotni, tako,da kakšen šmir definitivno ne bi šel dol. So se pa oprali preznojeni športni dresi uporabljeni v dvorani, ki so drugače čisti. Potem sem nehala s preizkusi in oreščke dala hčeri, ki pa še ni komentirala uspešnosti uporabe. Želim ti ,da najdeš en sistem pranja, ki ti bo ustrezal in bo tudi zdravju prijazen. Kemija nas pa na žalost spremlja na vsakem koraku. nasha
5. mar 2007 23:19
Jaz pa uporabljam samo Ornel. Vonj vseh ostlaih mehčalcevse izgubi še preden je perilo suho (sušim "klasično" na štriku), po Ornelu pa perilo diši in diši...Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Gratinirani fuži s sirom in pršutom